What I eat in a day #1 - Mint Green Mind
Eetdagboek Vegan Food

What I eat in a day #1

Wat eet een vegan nou eigenlijk de hele dag? Gras? Sla? Wortelen? Nee hoor! Vegan eten kan heel lekker zijn en dat wil ik graag bewijzen. Gisteren hield ik de hele dag bij wat ik at, dus vandaag deel ik het eerste ‘What I eat in a day’ fotoverslagje met jullie.

What I eat in a day #1 - Mint Green Mind

Ontbijt
Gisteren moest ik een halve dag werken. Ik begon pas om 1 uur dus ik sliep uit en ging laat ontbijten. Tot 2 weken geleden at ik altijd (heel saai) muesli met rijstmelk als ontbijt, maar de laatste tijd ben ik gek op havermout.
Vroeger kookte ik altijd een beetje melk met de havermout in een pan, maar het is veel makkelijker en sneller om er gewoon gekookt water bij te doen. Ik deed er nu nog wel een beetje sojamelk bij, zodat het iets romiger werd. Verder kun je alle toppings kiezen die je maar wilt. Ik ging voor aardbeien, passievrucht, lijnzaad, geraspte kokos en speltstroop. Mmm!

What I eat in a day #1 - Mint Green Mind

Lunch
Ik had geen tijd voor een uitgebreide lunch, want ik moest de bus halen. Ik at 2 boterhammen met pindakaas en 1 met champignonspread van Tartex (te koop bij de natuurwinkel en je kunt ze nu gratis proberen). Zo lekker dit! Maar het is veel te snel op..

What I eat in a day #1 - Mint Green Mind

Tussendoor
Toen ik op m’n werk aankwam, at ik nog snel een banaan en een energiereep van dadels, noten en kokos (gemaakt door Jens). Ik zal het recept binnenkort delen!

Na het werk at ik nog een appeltje in de bus.

What I eat in a day #1 - Mint Green Mind

Avondeten
Ik kwam laat thuis en had weinig zin om te koken, dus ik maakte een simpele pasta met linzen, heel veel groenten en vegan mozzarella van Vegan Deli (tegenwoordig te koop bij de Carrefour). En edelgistvlokken natuurlijk! Dat geeft een extra kaassmaak en is super lekker over een salade, pasta of risotto.

What I eat in a day #1 - Mint Green Mind

“Dessert”
Ik had de hele dag redelijk gezond gegeten, dus ‘s avonds vond ik dat ik wel een stroopwafel bij de thee had verdiend. Later nam ik ook nog een stukje pure chocola. Oeps!

Dit was een vrij normale dag voor mij. Ik werk meestal halve dagen en ben dan óf heel vroeg op óf laat thuis. Op mijn vrije dagen sta ik altijd langer in de keuken. De laatste tijd probeer ik ook wat gezonder te eten (want je kan als vegan ook nog heel veel koekjes en snoepjes eten). Als tussendoortje neem ik tegenwoordig vaker een banaan of een handje dadels.

Wat is jouw favoriete gezonde snack?

Lees ook:
Kleurrijke focaccia
Carrot cake pannenkoeken
What I eat in a day #2

11 thoughts on “What I eat in a day #1”

  1. Wat leuk om zo’n dag van je te zien! Ik moet echt Tartex een keertje gaan halen bij de supermarkt, heb er al zoveel over gelezen, ‘t lijkt me super lekker!

    1. Naast Tartex is de Vegan Spread (heet anders, ik geloof ‘vegetarische paté’) van de Aldi ook heel lekker! Glazen potjes, te vinden bij het zoete broodbeleg. Ik vind paprika een aanrader!

    1. Die zijn van de natuurwinkel. Ik weet alleen niet meer welk merk het was en ik heb de verpakking al weggegooid. Ik zal volgende week nog eens kijken 🙂

  2. Leuk om te zien! Dat doet me eraan denken dat ik ook weer eens havermout moet gaan eten. Op de een of andere manier vergeet ik havermout altijd, terwijl het zo lekker kan zijn.
    En lees ik daar nou champignonspread?:-O Wow, ik ben heel benieuwd hoe dat smaakt. Snel maar eens hier in de natuurwinkel kijken of ze dat hebben.

  3. Leuk om te zien en te lezen wat je zoal eet op een dag 🙂 Als tussendoortje eet ik meestal (heel saai) een appel en een banaan. Verder ben ik gek op rijstwafels met pindakaas en komkommer. En humus lust ik ook altijd wel 🙂

  4. Die energiereep ziet er goed uit, oehh en de champignonspread kende ik nog niet, maar ik houu van champignons! Die wil ik wel proberen! Ik eet meestal fruit als gezonde snack 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *