Video: Onze road trip met srprs.me
Duitsland Eco Travel

Video: Onze road trip met srprs.me

Twee weken geleden gingen Jens en ik op road trip naar destination unknown. Vandaag laat ik je in een filmpje zien waar we naartoe gingen!

Video: Onze road trip met srprs.me

Vorige maand boekten we een reis bij srprs.me met bestemming onbekend. Twee weken geleden was het eindelijk zo ver! We gingen op road trip en het was super leuk! We gingen trouwens ook nog een nachtje kamperen. Onderaan deze blogpost staat een filmpje van onze reisje.

Video: Onze road trip met srprs.me

Hoe werkt het?

Op srprs.me kun je verschillende soorten vakanties boeken,  maar ze hebben allemaal 1 ding met elkaar gemeen: de bestemming blijft geheim tot de allerlaatste dag. Wij kozen voor een road trip, omdat we maar 3 dagen vrij hadden en er gewoon even tussenuit wilden.
Je kiest zelf hoeveel kilometers je ongeveer wilt rijden, of je liever in een stad of in the middle of nowhere terecht wilt komen (wij kozen voor ‘maakt niet uit’), hoeveel dagen je weg wilt en welke dag je wilt vertrekken en srprs.me doet de rest.
We begonnen meteen te brainstormen over onze bestemming. Wij wonen in België, dus we konden op veel plekken terecht komen; Nederland, Duitsland, Luxemburg en zelfs Frankrijk was mogelijk. Of gewoon België natuurlijk. Jens gokte dat we naar Luxemburg zouden gaan en ik dacht Duitsland..

Video: Onze road trip met srprs.me

Video: Onze road trip met srprs.me

Een week voor vertrek kregen we onze krascode en road map binnen via de post. En op woensdag 19 juli was het zo ver: we gingen op road trip! Toen alle spullen waren ingepakt, konden we eindelijk onze rijrichting bekend maken. En dat was Malmedy! Jens kent deze streek toevallig heel goed, dus hij wist wel een leuk plekje om te gaan picknicken. Het leuke is dat je tijdens de reis naar je “tussenstop” nog steeds niet weet wat je uiteindelijke bestemming is. We konden zowel in Duitsland, Luxemburg of de Ardennen terecht komen.

Video: Onze road trip met srprs.me

Video: Onze road trip met srprs.me

Na het eten mochten we weer krassen. Onze uiteindelijke bestemming werd Trier in Duitsland, vlakbij de grens van Luxemburg. Wij waren hier allebei nog nooit geweest, dus we waren heel benieuwd!

Video: Onze road trip met srprs.me

Video: Onze road trip met srprs.me

Video: Onze road trip met srprs.me

Video: Onze road trip met srprs.me

Trier was echt een leuk stadje! Het is een van de oudste steden in Duitsland en ligt aan de Moezel. Het centrum staat vol met mooie gekleurde huisjes en oude gebouwen, zoals de Dom, de Sint-Gangolfkerk en Port Nigra. Er was dus genoeg te zien en te doen!
Qua vegan eten is het aanbod hier niet heel groot. Ik vond op HappyCow wel een paar leuke opties, maar het was prachtig weer, dus we zijn gewoon pizza gaan eten op een terrasje. Altijd goed!

We hadden trouwens een heel mooi hotel middenin het centrum van Trier. Het was echt super goed geregeld door srprs.me!

Video: Onze road trip met srprs.me

Video: Onze road trip met srprs.me

Video: Onze road trip met srprs.me

Video: Onze road trip met srprs.me

Zoals ik al zei ligt Trier vlakbij de Luxemburgse grens, dus de volgende dag reden we die kant op en bezochten het kasteel van Vianden. ‘s Avonds stopten we bij een random camping (weer in Duitsland) en hebben daar heel lekker gegeten. Bij het campingrestaurantje stonden er meerdere vegetarische gerechten op de kaart en ook veganistisch was geen probleem. Dus als je er ooit in de buurt bent, Camping Hellenthal is echt een aanrader!

Ik maakte ook een filmpje van deze road trip.

Heb jij wel eens een road trip gedaan? Of een reisje met bestemming onbekend?

Lees ook:
Groene hotspots in Berlijn #1
Vegan op wintersport
Vegan(-friendly) hotspots in Stockholm

11 thoughts on “Video: Onze road trip met srprs.me”

  1. Superleuke trip! Zo’n combinatie van stad, hotel, kasteel, camping en heel veel eten hou ik ook wel van. Met zo’n onbekende bestemming heb ik nooit aangedurfd voor een vakantie en daar heb ik zelf ook altijd wel genoeg ideeën voor, maar voor een lang weekend is het eigenlijk wel een heel goed idee.

    Hebben jullie het filmpje al verkocht aan srprs.me? 😉

  2. Leuk filmpje! Een paar jaar geleden was ik in Trier, echt een gezellig stadje! En heel toevallig hebben we tijdens die vakantie ook eventjes over camping Hellenthal gelopen, haha. Aan het begin van dit jaar heb ik gebackpackt via srprs.me, dus leuk om te zien dat een roadtrip met onbekende bestemming net zo spannend is. Ik vroeg me trouwens af welk spelletje jullie speelden, met die streepjes? Heel random, maar het zag er leuk uit 😛

    1. Wat toevallig! Backpacken naar bestemming onbekend is wel heeeeel gaaf! Wow!
      Het spelletje heet kamertje verhuren. Wie als eerst een vakje dicht kan maken, mag hem inkleuren. En wie de meeste vakjes heeft ingekleurd, wint. Heel simpel, maar wel leuk. En je hebt er alleen ruitjes/stipjespapier voor nodig en 2 pennen in verschillende kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *