Veganbox
Vegan Food

Getest: de Veganbox, een veganistische maaltijdbox

Waarschijnlijk ken je het concept ‘maaltijdbox’ wel. Sinds kort bestaat er ook een veganistische box en gastblogger Ashley mocht hem testen! Vandaag vertelt ze wat ze er van vond en wat haar favoriete recepten waren.

Ashley

Gastblogger Ashley

Hoi! Mijn naam is Ashley, ik ben student Creative Business en heb mijn eigen blog Plantaartjes. Namens Djuli mocht ik voor deze gastblog de Veganbox uitproberen, iets wat ik erg leuk vond om te doen. Ik zal jullie vertellen wat mijn ervaringen zijn met deze maaltijdbox en wat mijn favoriete recepten waren.

De box

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van het concept ‘maaltijdbox’. Dit is een box met recepten en de bijbehorende ingrediënten daarvoor. Zo’n box is handig wanneer je weinig tijd of inspiratie hebt, maar het is natuurlijk ook gewoon erg leuk om eens iets nieuws uit te proberen.

De meeste boxen leveren inmiddels vegetarische maaltijden, maar veganistische maaltijden zijn zeldzaam. Gelukkig is daar nu een oplossing voor gevonden, namelijk: de Veganbox! Zoals de naam al zegt, is dit een maaltijdbox met 100% plantaardige ingrediënten. De veganbox bevat 3 maaltijden voor 1-2 of 3-4 personen, die je via de site kunt bestellen. Alle ingrediënten voor de recepten zitten inbegrepen, dus je hoeft zelf niet meer naar de supermarkt. Een maaltijdbox voor 2 personen kost €39,50 wanneer je een abonnement hebt. Bestel je een losse box, dan betaal je €42,50. Een abonnement is niet nodig, wat deze maaltijdboxservice heel flexibel maakt. Pluspunt!

Levering en materiaal

De levering van de box ging helaas niet helemaal volgens plan. Op de een of andere manier was het pakketje kwijtgeraakt bij PostNL, waardoor de levering een week uitgesteld werd. Dat vond ik natuurlijk erg jammer, maar dat kan gebeuren. Bovendien kon Veganbox daar niets aan doen.

Toen het pakketje er eenmaal was, was ik erg blij met wat ik zag! De maaltijden worden namelijk geleverd in kartonnen tasjes, waardoor er wordt bespaard op plastic. De 3 gerechten worden in aparte tasjes geleverd, waardoor je gemakkelijk kunt zien welke ingrediënten voor welk recept zijn.

Stiekem had ik op de site al gekeken naar welke recepten er in de box zouden zitten, maar dat maakte mij niet minder enthousiast. De recepten die ik uit mocht testen waren: marokkaanse harrirasoep, een linzenstoof met aardappels en abrikozen, en spaghetti bolognese met bumi tempeh.

Veganbox

 Maaltijd #1: Marokkaanse harirasoep

Bij het openen van het leuke kartonnen tasje, werd ik al gelukkig. Ik ben dol op ras el hanout en kikkererwten, en deze zaten allebei in het gerecht. De ingrediënten voor deze soep waren vers en biologisch, en er zaten veel verse kruiden bij. Deze zaten helaas wel in een plastic zakje, maar de rest van de ingrediënten waren zo min mogelijk verpakt.

Het maken van de soep was eenvoudig. Op het instructieblad, wat bij ieder recept zit, stond duidelijk wat ik moest doen en in welke volgorde. Ik hoefde enkel wat ingrediënten te snijden en door elkaar te roeren. Een half uur later stond de soep al op tafel!

Over dit recept kan ik kort zijn: mijn vriend en ik vonden het heerlijk! De abrikozen die als topping voor dit gerecht gebruikt werden, waren lekker zoet. Ook de ras el hanout was erg lekker hierbij.

De portiegrootte was aan de ruime kant voor 2 personen, maar omdat wij het zo lekker vonden hebben wij het toch op gekregen.

Veganbox

Maaltijd #2: Linzenstoof met aardappels en abrikozen

Een gedeelte van de abrikozen en ras el hanout die bij de soep werden geleverd, werden ook gebruikt voor dit recept. Dat vind ik heel slim gedaan, omdat je hierdoor minder ingrediënten overhoudt, en dus minder weg hoeft te gooien.

De combinatie van linzen met aardappels kende ik al langer, maar de combinatie met abrikozen niet. Ik was dan ook erg benieuwd naar dit recept. Ook bij dit recept vond ik de instructies duidelijk, en het recept zelf was eenvoudig te maken. Omdat de aardappels en de linzen eerst gekookt moesten worden, was ik vrij lang met deze maaltijd bezig. Ik denk dat ik ongeveer 40 minuten in de keuken heb gestaan, iets wat ik normaal gesproken te lang vind voor op een doordeweekse dag.

Ondanks dat dit gerecht alle ingrediënten bevatte die ik en mijn vriend lekker vonden, vonden we de maaltijd minder geslaagd dan de vorige. De linzen waren erg zacht geworden, waardoor de textuur niet zo lekker was. Ik wil dit recept nog een keer gaan maken, maar dan met andere linzen. De ingrediënten afzonderlijk vond ik namelijk erg lekker!

Veganbox

Maaltijd #3: Spaghetti bolognese met bumi tempeh

Naar deze maaltijd was ik vooral benieuwd. Dit recept bevatte namelijk bumi tempeh, iets waar ik nog nooit van had gehoord. Ik ben een echte liefhebber tempeh en ik vond het daarom leuk om een andere variant uit te proberen. Deze tempeh wordt gemaakt van lupinebonen, en is wat zachter van structuur. Door een maaltijdbox probeer je denk ik eerder nieuwe dingen uit, want deze tempeh had ik zelf niet snel gekocht. Wat mij betreft nog een pluspunt van de Veganbox.

Dit recept was eenvoudig en snel te maken, iets waar ik vooral doordeweeks erg blij van word. Binnen 20 minuten stond deze maaltijd op tafel.

Mijn vriend is een echte liefhebber van (vegan) spaghetti bolognese, en ik vond het dan ook spannend om deze maaltijd op tafel te zetten. De liefde van de man gaat door de maag, dus dan wil je natuurlijk wel met iets goed voor de dag komen.. Gelukkig vonden wij deze maaltijd allebei erg geslaagd. Er zaten lekkere verse kruiden en groenten in, en de bumi tempeh was een goede toevoeging. Als ik eerlijk ben vond ik dit geen hele speciale maaltijd, ondanks dat dit de ‘special’ van het pakket was. Maar al met al was dit een erg lekker en snel recept.

De portiegrootte van dit recept vonden wij iets te groot, want we kregen het met z’n tweeën niet helemaal op.

Aanrader?

Zou ik de Veganbox aanraden? Zeker weten! Er wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met weinig plastic of andere onnodige verpakkingsmaterialen, de ingrediënten zijn vers en biologisch. De recepten zijn direct en over het algemeen eenvoudig en snel te bereiden.

Daarnaast leer je nieuwe recepten en ingrediënten kennen en hoef je niet zelf naar de supermarkt. Vooral dat laatste vond ik wel erg fijn.

Ben jij al bekend met de Veganbox? En zou jij dit uit willen proberen?

 

Dit artikel is geschreven door Ashley van Plantaartjes. Je kunt haar ook volgen via Facebook en Instagram.

Lees ook:
Vegan kippensoep
Favoriete recept van Erika: vegan stoofpotje
Thai Spicy Noodles

4 thoughts on “Getest: de Veganbox, een veganistische maaltijdbox”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *