Homemade tortilla wraps
Recepten Vegan Food

Vegan homemade tortilla wraps

Wist je dat tortilla wraps helemaal niet moeilijk zijn om te maken? Vandaag laat ik je zien hoe je ze zelf kunt maken met maar 5 ingrediënten!

Homemade tortilla wraps

I love Mexican food! Ik eet dus ook heel vaak tortilla wraps. Maar de wraps die je in de winkel koopt, bevatten altijd zo veel onnodige ingrediënten. Dus ik probeerde het eens zelf. En het is eigenlijk heel simpel! Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en het bakken van de tortilla’s is zo gebeurd. Alleen het rollen van het deeg duurt wel even.

Homemade tortilla wraps

Homemade tortilla wraps

Homemade tortilla wraps

Homemade tortilla wraps

Homemade tortilla wraps

Homemade tortilla wraps

Bereidingstijd: 30 minuten (+ 20 à 30 minuten laten rusten)
Voor 6 grote of 12 kleine wraps

Dit heb je nodig:
– 2 cups bloem + extra
– 1,5 tl bakpoeder
– 1 tl zout
– 2  el (olijf)olie
– 1 cup warm water (je kan ook warme ongezoete soja- of amandelmelk gebruiken)

– een deegroller (of glazen fles)
– een goede koekenpan

Bereiding:
– Mix de bloem, het bakpoeder en zout in een grote kom en voeg daarna de olie en het water toe.
– Kneed het deeg 5 minuten met je handen tot het een grote bal is. Het is makkelijker als je wat bloem over het aanrecht strooit en daar het deeg op kneedt.
– Verdeel het deeg in 6 (of meer) gelijke delen en maak daar ook bolletjes van.
De grootte van je bolletjes ligt een beetje aan de grootte van je pan. Ik had er eerst 6 gemaakt, maar dat was veel te groot voor mijn pan, dus ik heb ze nog allemaal door de helft gedaan en maakte dus 12 kleine tortilla’s.
– Leg de bolletjes deeg terug in de kom en laat ze 20 à 30 minuten rusten met een vochtige doek erover.
– Strooi nog wat bloem over het aanrecht en over je deegroller en rol de tortilla’s zo dun mogelijk uit.
– Bak de tortilla’s één voor één in een goed opgewarmde droge pan. Bak ze ongeveer 1 minuut aan elke kant.
– Vul de wraps met je favoriete vulling of leg ze nog even in de oven, breek ze in stukjes en dip ze in je homemade guacamole.

Tips:
– Als je de tortilla’s perfect rond wilt hebben, leg dan een bord over je uitgerolde deegballetje en snijd het deeg langs de randjes van het bord. Ik heb deze stap overgeslagen, want ik vond ze juist wel leuk in al die rare vormen.
– Geen cups in huis? 1 cup is ongeveer 250 ml. Je kunt dus ook een maatbeker of groot koffiekopje gebruiken.

Homemade tortilla wraps

Homemade tortilla wraps

Homemade tortilla wraps

Ga je deze tortilla wraps ook maken? Ik ben heel benieuwd naar je foto’s! Deel ze met mij via FacebookInstagram of Twitter en gebruik de hashtag #mintgreenmind.

Lees ook:
Curry met homemade naanbroodjes
Homemade gnocchi van zoete aardappel
Favoriete recept van Erika: vegan stoofpotje met pompoen, spinazie en kikkererwten

6 thoughts on “Vegan homemade tortilla wraps”

  1. Hahahahahah ik moest zo lachen om die laatste foto. Niet met je eten spelen, zou mijn oma zeggen. Ik maak soms mijn eigen wraps, maar ik ben er toch meestal te lui voor. Wel zonde, want zelfgemaakt vind ik ze het lekkerste.

    1. Haha, ik kon het niet laten. Ik heb eindelijk een nieuwe camera en m’n vriend vond ‘m ook heel leuk, dus we deden ineens een complete tortilla-fotoshoot in de keuken.

  2. Ik heb ook wel eens wraps geprobeerd te maken met heel weinig ingrediënten (volgens mij alleen water, olie en bakmeel, of zo) en dat was echt niet te eten! Misschien is dit recept beter, de wraps zien er alleen al een stuk lekkerder uit 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *