Vegan Summer Rolls
Recepten Vegan Food

Eerste video: Vegan summer rolls

Jaaa, mijn eerste YouTube-filmpje staat dan eindelijk online! Het is een receptenfilmpje waarin ik je laat zien hoe ik mijn summer rolls maak.

Ahhh, het is zo raar om mezelf terug te horen! Ik zie nu ook allemaal fouten en ik merk dat mijn voice over soms iets is ingekort, maar goed.. Ik ben verder best tevreden met het resultaat. Wat vind jij ervan? Laat het me weten in de comments! Ik zou het ook super leuk vinden als je je abonneert op mijn YouTube-kanaal.

Vegan Summer Rolls

Vegan Summer Rolls

 

Vegan summer rolls

Ingrediënten:
– rijstvellen
– sla
– paprika
– rode kool
– wortel
– spinazie
– avocado
– komkommer
– lente-ui
– koriander
– munt
– champignons
– sesamzaadjes
– sweet chili saus / pindasaus / tahini of een ander sausje
Andere ingrediënten die je kunt toevoegen: rijst, noedels, tofu, kipstuckjes van de Vegetarische Slager, cashewnoten

Marinade voor de champignons:
– ½ cup sojasaus
– 2 el sesamolie
– 1 tl gemberpoeder
– 1 tl  knoflookpoeder
– flinke snuf peper
– sap van een halve citroen
– 1 el agavesiroop

Bereiding:
– Snijd de champignons in plakjes.
– Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en voeg de chamignons toe. Roer door elkaar tot alle champignons goed bedekt zijn.
– Bak de champignons in een pan met olie. Bewaar de marinade, want die kan je later nog als dip gebruiken.
– Snijd ondertussen alle groenten.
– Dip een rijstvel 10 – 2o seconden in een bak met warm water, leg het op een bord en vul met de groenten en champignons. Hou ruimte over aan de zijkanten.
– Rol tot het midden, vouw de zijkanten naar binnen, rol verder en snijd je summer roll door midden.
– Herhaal dit en presenteer je summer rolls op een groot bord.
– Serveer met de leftover marinade en andere sausjes naar keuze.

Notes:
– Ik heb geen aantallen en hoeveelheden gegeven, omdat je dit helemaal zelf kan kiezen. Voor de marinade heb ik je wel een idee gegeven, maar ook hier heb ik maar wat gedaan. Het leuke aan dit recept is dat je zelf eindeloos kan experimenteren en variëren. Have fun!

Lees ook:
Bulgursalade met granaatappelpitjes en avocado
Favoriete recept van Sandra uit Mallorca: samosas
Hoogtepunten van 2016 + goede voornemens voor 2017

18 thoughts on “Eerste video: Vegan summer rolls”

  1. Zeker goed gelukt voor een eerste keer! Je stem is duidelijk, het valt alleen soms wat te vroeg weg maar dat zei je zelf al 🙂 Ook het scherpstellen duurt soms wat lang. Maar zoals ik zei, voor een eerste keer vind ik het super gedaan. Ik kijk al uit naar meer!

    (En het ziet er echt superlekker uit ;-))

  2. Super leuk Djuli! Ik denk als je het vaker gaat doen, dat het ook steeds makkelijker gaat. Het eindresultaat ziet er in iedergeval heerlijk uit. Ga het zelf ook eens een keer maken denk ik.

  3. Wauw Djuli!! Niet te geloven dat je het eerst niet durfde te posten. Ik vind het er super pro uitzien. En wat heb je een fijne stem. Heel duidelijk en lief. Gek genoeg had ik het iets Belgischer verwacht haha. Echt heel tof gedaan! Wanneer komt de volgende?

  4. Haha ach wat ben je toch een snoepie, zeker op het einde 🙂 Ik ben trots op je Djuul, superleuke en duidelijke video en ik ga je video’s allemaal volgen! En heb nog nooit summer rolls gemaakt dus dit is wel een goed ideetje.. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *