Vegan-friendly saladebar ETN in Enschede
Eco Travel Nederland

Vegan-friendly saladebar ETN in Enschede

Een paar weken geleden deden Jens en ik voor de tweede keer een surprise road trip. We kwamen uit in Lattrop, een heel klein dorpje vlakbij Enschede. En daar ging ik natuurlijk op zoek naar een leuke groene hotspot!

Srprs.me road trip

Vorig jaar waren Jens en ik al een keer op road trip geweest met srprs.me en toen heb ik er een filmpje van gemaakt. Het beviel ons toen zo goed, dat we dit jaar weer zijn gegaan!

Dit jaar ging onze road trip naar Erfgoed Bossem in Lattrop, dat is een heel klein dorpje in de buurt van Enschede. We sliepen daar in een sterrenkubus, een soort tiny house dus! Echt heel leuk!

Op de laatste dag hadden we ‘s middags een rondleiding geboekt door de Grolsch fabriek in Enschede. Jens werkt zelf ook in een bierbrouwerij, dus voor hem was het heel interessant om te zien hoe ze dat bij Grolsch doen. En ik vond het ook heel leuk om eens te zien wat voor werk Jens nu eigelijk doet. De rondleiding was echt super interessant! En ik lust niet eens bier!

Maar voordat we naar de Grolsch fabriek gingen, hadden we nog een paar uurtjes om de toerist uit te hangen in Enschede en om daar wat te eten. Toevallig wist ik nog dat Iris ooit iets over ETN saladebar had geschreven, dus ik zocht gelijk haar blogpost op en besloot dat we daar moesten gaan lunchen!

Vegan-friendly saladebar ETN in Enschede

Vegan-friendly saladebar ETN in Enschede

Urban jungle

Het eerste wat me opviel toen we binnenkwamen, was dat deze zaak gewoon heel leuk ingericht was! Een oude bakstenen muur, een heel groot raam, mooie houten tafels en stoelen en echt overal planten!

Vegan-friendly saladebar ETN in Enschede

Vegan-friendly saladebar ETN in Enschede

Sla & more

ETN is een saladebar waar je ook soep, wraps en taartjes kan bestellen. Er staan veel vegan opties op de kaart en je kan ook zelf je salade samenstellen. Sinds kort kun je hier zelfs vegan high tea’en!

Wij gingen voor brood met hummus vooraf (want we hadden honger!!) en daarna nam ik de vegan quinoasalade met spinazie, rode biet en tahinidressing. Heel lekker en gezond! Jens nam een wrap met kip en en yoghurtdressing. ETN is dus een hele leuke plek om je vlees- en kaasetende vrienden mee naartoe te nemen, want ze hebben hier voor ieder wat wils.

Vegan-friendly saladebar ETN in Enschede Vegan-friendly saladebar ETN in Enschede

ETN & shoppen

Bij ETN kan je ook hele leuke kaartjes, sieraden, kookboeken en kookspulletjes kopen. Ik heb een paar kaartjes gekocht. De allerleukste vond ik die met de tekst “home is where the cat is” erop. Helemaal waar!

Vegan-friendly saladebar ETN in Enschede

ETN saladebar
Haverstraatpassage 26, Enschede
Website / Facebook / Instagram
Ma: gesloten
Di: 11:00 – 16:00
Wo: 11:00 – 16:00
Do: 11:00 – 21:00
Vr: 11:00 – 16:00
Za: 11:00 – 17:00
Zo: gesloten

Lees ook:
Groene hotspots in Antwerpen #1
Groene hotspot in Maastricht: Bijzonder
Bulgursalade met granaatappelpitjes en avocado

10 thoughts on “Vegan-friendly saladebar ETN in Enschede”

  1. Ohhh wat leuk dat je in Enschede bent geweest! Ik heb daar gestudeerd en vind het zo’n leuke stad. Ik ken ETN helemaal niet maar de volgende keer dat ik in Enschede ben ga ik een bezoekje brengen. Wat heb je trouwens mooie foto’s gemaakt!

    1. Ik was ook nog nooit in Twente geweest, maar ik vond het er wel heel mooi! En dit is echt een aanrader voor als je toevallig eens in de buurt bent!

  2. Wat ziet het er leuk uit daar! Ik kende dit tentje nog niet, maar het spreekt me zeker aan. Dit weekend was ik voor het eerst bij SLA in Amsterdam. Vond dat ook al een heel tof concept. Maar dit ziet er van binnen nog een stuk gezelliger uit! 🙂

  3. Enschede lijkt me zo leuk voor een dagje 🙂 En dan moet Etn er zeker even bij, altijd zo’n fijne combi tussen lekker gezond eten en een conceptstore!

  4. Leuk dat je in Enschede bent geweest en dat je gelijk zo’n leuke hotspot hebt bezocht :). Ik kende ETN al door de Local Sunday Market (ook in Enschede) waar ze ook vaak staan. Daar heb ik hun vegan cheesecake gehad en die was zeker voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *