Vegan rabarber & aardbeien crumble - Mint Green Mind
Recepten Vegan Food

Vegan rabarber & aardbeien crumble

We zitten middenin het rabarber- en aardbeienseizoen. Het perfecte moment voor een rabarber-aardbeien crumble!

Vegan rabarber & aardbeien crumble - Mint Green Mind

De tuin van mijn schoonouders staat momenteel vol met rabarber! Tijd voor één van mijn favoriete zoete receptjes: rabarbercrumble!

Deze crumble is heel makkelijk te maken en snel klaar. Moet/wil je glutenvrij eten? Gebruik dan glutenvrije havervlokken. Deze zijn te koop bij de meeste biowinkels, maar volgens mij ook gewoon bij de Albert Heijn. Glutenvrije havermout heeft altijd een speciaal keurmerk.

Vegan rabarber & aardbeien crumble - Mint Green Mind

De crumble is het lekkerst als ‘ie net uit de oven komt. Een bolletje ijs erbij en genieten maar! Ik at er zelf kokosijs van Abbot Kinney’s bij, maar vanille ijs is er ook heerlijk bij. Vegan vanille ijs van Alpro vind je in bijna alle supermarkten. Het merk Abbot Kinney’s is te koop bij de meeste biowinkels.

Vegan rabarber & aardbeien crumble - Mint Green Mind

Rabarber & aardbeien crumble

Voor 4 personen
Vegan en glutenvrij

Ingrediënten 

  • 200g rabarber
  • 200g aardbeien
  • 1 el rietsuiker
  • 1 cup (115g) grove havervlokken (eventueel glutenvrij)
  • 1 cup (100g) amandelmeel
  • ½ cup (60g) pecannoten, grof gehakt
  • 3 el kokosolie (op kamertemperatuur)
  • 3 el agavesiroop
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • optioneel: vegan vanille of kokos ijs (ik gebruikte de coco frost van Abbot Kinney’s)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170°C en vet de ovenschaal in met kokosolie.
  • Snijd de rabarber in stukken van 1 cm en de aardbeien in kwartjes.
  • Doe de rabarber, aardbeien en rietsuiker in de ovenschaal en mix goed zodat de suiker goed verdeeld is.
  • Mix in een aparte kom met je handen de havervlokken, het amandelmeel, de pecannoten, kokosolie, agavesiroop, kaneel en zout tot een crumble.
  • Schep de crumble over de rabarber en aardbeien in de ovenschaal. Druk de crumblelaag niet te hard aan, maar laat het luchtig en kruimelig.
  • Zet de schaal in de oven en bak de crumble 40 minuten tot de bovenste laag goudbruin is en de onderste laag begint te bubbelen.
  • Serveer warm met een bolletje vegan ijs.

Notes

  • Heb je leftovers? Laat de crumble volledig afkoelen en bewaar in de koelkast.
  • Ook lekker als ontbijt met kokosyoghurt of sojayoghurt in plaats van ijs.
  • Deze crumble is niet super zoet. Ben je een echte zoetekauw? Doe er dan wat extra suiker of agavesiroop bij.
  • Je kan in plaats van aardbeien ook frambozen gebruiken.

Ga je dit recept ook maken? Tag me dan op Instagram! Ik vind het altijd leuk om jullie creaties te zien!

Lees ook:
Vegan carrot cake
Maca-pindakaas smoothie
Zoete aardappelsalade met vegan camembert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *