Simpele vegan quinoasalade met tahindressing
Recepten Vegan Food

Simpele vegan quinoasalade met tahindressing

De perfecte combi voor een gezonde lunch: een mix van granen, pitten, groenten, peulvruchten en een simpele dressing. Deze healthy quinoasalade is simpel en super lekker!

Food fotografie

Sinds kort ben ik bezig als food- en branding fotograaf voor duurzame ondernemers en bedrijven. Dit recept en de foto’s maakte ik voor TerraSana en gebruikte daarvoor een aantal van hun producten, zoals de quinoa en witte tahin. Ze vroegen om een recept met 8 à 10 ingrediënten zodat het voor iedereen makkelijk te maken is. Daar leek me deze gezonde salade ideaal voor!

Simpele vegan quinoasalade met tahindressing

Vegan quinoasalade met kikkererwten, avocado en tahindressing

Voor 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Vegan & glutenvrij

Ingrediënten:

  • 70g quinoa
  • 2 el pompoenpitten
  • 100g spinazie
  • 1 blik kikkererwten (400g, uitlekgewicht 265g)
  • 8 radijsjes
  • 1 avocado
  • peper en zout

Ingrediënten voor de tahindressing:

  • 2 el witte tahin
  • 1 el sojasaus of tamari
  • 1 el agavesiroop
  • 3 el water

Bereiding:

  • Doe de quinoa in een zeef en was het onder de kraan. Doe het vervolgens in een pan, voeg 200 ml water toe en laat 15 minuten koken.
  • Rooster de pompoenpitten ongeveer 2 minuten in een pan zonder olie en houd ze daarna even aan de kant.
  • Snijd de radijsjes in plakjes, de spinazie in smalle reepjes en de avocado in blokjes, doe ze in een kom en voeg de uitgelekte kikkererwten toe.
  • Maak ondertussen de dressing: doe de tahin, sojasaus, agavesiroop en het water in een kleine kom en mix het tot een gladde dressing.
  • Giet de quinoa af, laat het een paar minuten afkoelen en voeg het toe aan de kom met groenten. Schep alles goed door elkaar.
  • Verdeel de salade over 2 diepe borden en serveer met de pompoenpitten en eventueel wat peper en zout.

Tips:

  • Geen quinoa in huis? Gebruik dan een andere graan, zoals freekeh, boekweit bulgur of couscous. Je kunt het zelfs vervangen door bloemkoolrijst om nog meer groenten binnen te krijgen!
  • Wil je dit recept glutenvrij houden? Gebruik dan zeker tamari in plaats van gewone sojasaus.

Enjoy!

Ga je dit recept ook maken? Tag me dan op Instagram! Ik vind het altijd leuk om jullie creaties te zien!

Lees ook:
Zoete aardappelsalade met vegan camembert en agave-mosterddressing
Flespompoen uit de oven met een frisse salade en couscous
Wildgroei: Healthy & vega(n) lunchroom in het centrum van Delft

Dit recept heb ik ontwikkeld voor TerraSana.

4 thoughts on “Simpele vegan quinoasalade met tahindressing”

  1. Oeh dit ziet er heerlijk uit! Ik gebruik zelf eigenlijk nooit radijs, maar dit klinkt toch wel heel goed. Ik denk dat ik hem binnenkort ook ga maken. En heel tof dat je een nieuwe baan hebt. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *