Vegan eten op wintersport - Mint Green Mind
Eco Travel Oostenrijk

Vegan op wintersport

Ik vind de wintersport altijd geweldig! Ik hou echt van snowboarden, après-skiën en een drankje drinken in het zonnetje. Maar Oostenrijkse wintersportgebieden zijn over het algemeen niet echt het paradijs voor vegans. Daarom deel ik vandaag 5 tips voor vegan eten op wintersport.

 

Vegan eten op wintersport - Mint Green Mind

1. Snacks
Neem altijd een snack mee in je jaszak voor het geval je honger krijgt en nog lang niet bij een restaurantje bent. Ik nam elke dag een Clif Bar of mueslireep mee. De Clif Bars zijn tegenwoordig gewoon te koop bij Albert Heijn. Ze hebben een paar verschillende smaken. Deze White Chocolate Macadamia Nut Clif Bar is mijn favoriet!

 

Vegan eten op wintersport - Mint Green Mind

2. Producten van thuis
In veel plaatsen in Oostenrijk hebben de supermarkten al een heel goed vegan assortiment. De Spar in het dorp waar wij waren, had dat helaas niet. (Toen ik vroeg om vleesvervangers, kon de winkelmedewerker me alleen een blok tofu aanwijzen, tja..) Daarom nam ik een aantal producten mee van thuis, zoals Mayolijn, plantaardige boter, zoet broodbeleg en Violife kaas.

 

Vegan eten op wintersport - Mint Green Mind

3. Kook veel zelf
Het is makkelijker, goedkoper en vaak ook lekkerder om gewoon zelf te koken. Ik was op vakantie met 9 vleeseters die niet zo veel begrepen van veganisme, dus ik heb ook een keer voor hen gekookt om te laten zien dat het heel makkelijk en lekker kan zijn. Ik maakte simpele wraps met groenten, kikkererwten, zoete aardappel en vegan kaas. De andere keren maakte ik pasta of curry.

 

Vegan eten op wintersport - Mint Green Mind

4. Lunchen op de berg
Wij lunchten meestal op de berg, omdat ons huisje te ver van de piste was. Het aanbod is bij elk bergrestaurantje vrijwel hetzelfde. Ik at friet met ketchup (of Mayolijn die ik zelf meenam in een klein potje), tomatensoep of een salade. Zelfs apfelstrudel is meestal vegan! De vanillesaus die erbij hoort helaas niet, dus die maakte ik zelf. Het recept voor vegan vanillesaus vind je hier.

 

Vegan eten op wintersport - Mint Green Mind

5. ‘s Avonds uit eten
Wil je toch graag een keer uit eten? Neem dan van tevoren contact op met het restaurant. Leg uit wat je wel en niet eet. Spontaan uit eten? Een pizza ‘ohne Fleisch und ohne Käse’ kan ook iedereen wel maken. Zoals je ziet is het bij mij beide keren helemaal goed gekomen. Ik kreeg bij het eerste restaurant een heerlijke pasta met veel groenten en bij een ander restaurant bestelde ik een simpele pizza met groenten.

 

Wat neem jij mee van thuis als je op wintersport gaat?

9 thoughts on “Vegan op wintersport”

 1. Ik vind het zo fijn dat je die Cliff bar hier deelt als vegan – ik heb ‘m namelijk een paar dagen terug gekocht bij de AH omdat iedereen er lyrisch over was maar ik durf ‘m gewoon niet te eten haha, omdat ik bang ben dattie niet vegan is! Maar gelukkig dus wel <3. Ik las al geen dierlijke ingrediënten, maar toch twijfelde ik.. Haha, morgen ga ik 'm toch maar opeten dus! Vooral als jij zegt dat het je favo tussendoortje is ben ik erg benieuwd geworden :).
  Ik wil ook wel eens een keer Violife kaas proberen, of in ieder geval eens een keer een andere kaas dan Wilmersburger. Is violife jouw favoriet?
  Liefs

  1. Ja ze zijn helemaal vegan, dus geniet ervan! Violife is mijn favo vegan kaas. Ze hebben veel verschillende smaken, maar ik heb alleen Violife Smoked en Violife for Pizza geprobeerd (allebei heel lekker!). Die Pizza cheese smelt heel goed. Dus ook lekker voor op een tosti of over nachos. De Smoked smaakt naar Hamka’s chips! Die eet ik gewoon op brood. Ik koop altijd een blok, zodat ik zelf dunne plakjes kan snijden. Dan doe je er best wel lang mee. Je kan ook plakjes kopen, maar die zijn vrij dik.

 2. Yay voor deze tips! Mijn man wil graag volgend jaar weer op skivakantie, omdat hij niet meer geweest is sinds hij vegan is maakte hij zich wat zorgen, maar ik ga m jouw tips doorgeven 🙂
  Vraag je dan trouwens telkens of bvb. de frietjes gefrituurd zijn in plantaardige olie of de soep met groentebouillon is gemaakt?

  1. Goed om te horen dat jullie iets aan deze tips hebben 🙂 Zeker gaan! Het is zo leuk! Friet wordt in België in dierlijk vet gebakken, maar dat is in de meeste andere landen niet gebruikelijk. In Oostenrijk ook niet. Voor de soep kun je het inderdaad even navragen, maar vaak staan er ook symbolen bij voor allergenen of om aan te geven of het vegetarisch is.

 3. Ik vind het ook altijd zot moeilijk om ergens te gaan eten! Iedereen zegt dan dat ik weer ‘moeilijk’ en belachelijk doe :/ maar ik blijf volhouden!

 4. Ik ga binnenkort voor het eerst als ‘vegan’ op skivakantie, toch een beetje spannend! Inderdaad genoeg repen en noten meenemen voor onderweg. We gaan ook voor het eerst op hotel met diner en ontbijt ipv zelf te koken, hopelijk begrijpen ze mijn manier van eten… en goed om te weten dat apfelstrudel vaak vegan is! Ik ga toch even slikken wanneer ik de kasnocken en gebakken camembert moet laten liggen, maar ik houd vol 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *