Vegan make-up van e.l.f. Cosmetics
Green Beauty

Vegan make-up van e.l.f.

Ik ben absoluut geen beautyblogger, maar ik ben zo blij met mijn nieuwe make-up van e.l.f. dat ik toch een poging wilde doen om hier iets leuks over te schrijven. Ik heb zelfs (niet heel succesvol) swatches gemaakt. Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze ‘review’ vinden!

Vegan make-up van e.l.f. Cosmetics

e.l.f.

Eyeslipsface, oftewel e.l.f., is een budget make-upmerk waarvan ik pas sinds een paar maanden weet dat alle producten vegan zijn. Hoe gaaf is dat? Ik gebruik niet zo veel make-up, maar ik had nog wel een paar dingen nodig die bijna op waren, dus ik plaatste een bestelling in hun webshop. Ik bestelde 2 lipsticks, een mascara en een oogpotlood. In mascara en lippenstift zit normaal meestal bijenwas, maar bij e.l.f. dus niet.

Vegan make-up van e.l.f. Cosmetics

Ik vind het strakke, zwarte design van de producten heel erg mooi. Je zou niet zeggen dat deze producten maar €5 per stuk kosten.

Vegan make-up van e.l.f. Cosmetics

Swatches maken is echt verschrikkelijk moeilijk. Hoe doen die beautybloggers dit?! Na 100 keer proberen was dit de beste foto..

Van links naar rechts: Moisturizing Lipstick in de kleur ‘Ravishing Rose’, nog zo’n lippenstift in de kleur ‘Pink Minx’, oogpotlood, oogpotlood uitgesmeerd met het sponsje

Vegan make-up van e.l.f. Cosmetics

Vegan make-up van e.l.f. Cosmetics

Moisurizing Lipstick – Ravishing Rose

Deze kleur is iets lichter dan ik had verwacht, maar dat vind ik niet zo erg, want ik vind ‘m wel heel mooi. De meeste lipsticks die ik heb zijn iets te heftig voor overdag, maar deze vind ik daar juist heel geschikt voor. Op de foto hierboven draag ik trouwens ook de mascara en het oogpotlood van e.l.f.

 

Vegan make-up van e.l.f. Cosmetics

Vegan make-up van e.l.f. Cosmetics

Moisturizing Lipstick – Pink Minx

Deze vind ik iets minder. Ik vind het wel een mooi kleurtje, maar hij is misschien iets te roze voor mij. Ook van deze had ik verwacht dat hij iets donkerder zou zijn. De lipsticks zijn allebei wel heel makkelijk aan te brengen en hebben een goede dekking.

Vegan make-up van e.l.f. Cosmetics

Vegan make-up van e.l.f. Cosmetics

Kohl Eyeliner

Dit oogpotloodje vind ik heel fijn. Bij veel oogpotloden die ik vroeger had, moest je heel hard in je oog prikken om er iets van te kunnen zien, maar bij deze is dat gelukkig niet zo. Het is wel een vrij breed potloodje, dus als je graag een heel dun lijntje wilt, is deze niet zo geschikt. In het dopje zit ook een puntenslijper, wat ik wel handig vind, want die dingen raak ik anders heel snel kwijt. Aan de andere kant zit een soort sponsje, maar ik weet niet precies hoe je dat hoort te gebruiken.

 

Vegan make-up van e.l.f. Cosmetics

Volume Plumping Mascara

Ik zou deze mascara niet “volume plumping” noemen, maar het is wel gewoon een prima mascara. Hij heeft een fijn borsteltje en maakt geen lelijke klontjes.

 

Vegan make-up van e.l.f. Cosmetics

Pluspunten:

– Goede kwaliteit en mooi design.
– Goede dekking/pigmentatie.
– Super goedkoop! En deze producten kwamen nog allemaal uit de duurdere lijn. Ze hebben ook een goedkope lijn met allemaal producten van 1 tot 3 euro.
– Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief krijg je heel vaak kortingscodes in je mailbox.

Minpunten:

– De kleur van de lipsticks is lichter dan de foto’s op de site.
– Voor zover ik weet is e.l.f. alleen online te koop.

 

Vegan make-up van e.l.f. Cosmetics

Ik vind de make-up van e.l.f. echt een aanrader! Houd er dus wel rekening mee dat de kleur van de lipsticks niet helemaal overeenkomt met de kleur op de foto’s in de webshop. Verder ben ik heel tevreden met deze producten. Zeker voor deze prijs!

Gebruik jij ook make-up producten van e.l.f.?  

Dit is geen gesponsord artikel. Ik wilde gewoon mijn enthousiasme delen over deze producten. 

Lees ook:
Vegan & natuurlijke huidverzorging van Salcura
De 6 allerleukste vegan YouTubers
7 groene cadeaus voor moederdag

9 thoughts on “Vegan make-up van e.l.f.”

 1. Ja om foto’s te maken van swatches moet je je soms in allerlei bochten wringen haha. Ik vind de lipsticks heel mooi en Pink Minx vind ik je ook heel goed staan! Zelf heb ik nog maar 1 product van elf geprobeerd en dat was niet zo’n succes, maar ik lees ook regelmatig goede verhalen. Misschien toch nog maar een kans geven.

 2. Hé dat wist ik nog niet, dat E.L.F. vegan is. Nice! Ik ben er ook steeds meer naar aan het kijken namelijk. Ik vind die twee lipsticks erg mooi, vooral de eerste. Ik ga eens googlen op dit merk en even kijken naar de collectie. Thanks voor de tip! 😀

 3. Lieve Djuli,
  Nou je ziet er prachtig uit, heb toevallig voor iemand die ik ken ( die bij ons komt met de kerst ) ook elf makeup besteld 🙂

  Ga zelf ook wat proberen, het is een fijn idee dat er geen dierenleed enz. aan te pas komt.

  Daar zouden een hoop andere merken een voorbeeld aan kunnen nemen.

  Een betere wereld begint bij jezelf,

  xxxx Marlène

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *