Moonfood, Brussel
België Eco Travel

Vegan hotspot in Brussel: Moonfood

Jens en ik vierden Valentijnsdag in Brussel en daar ontdekten we Moonfood, een leuk vegan buffetrestaurantje.

Moonfood, Brussel

Moonfood is een vegan en glutenvrij restaurant waar je zelf je eten opschept en laat wegen bij de kassa. Je betaalt per 100 gram. Dit concept zie steeds vaker in België en Nederland. Je hebt vast wel eens gehoord van Spirit (in Rotterdam en Amsterdam), LOFF (in Breda) of Noordoever (in Leuven).

Bij dit restaurant is alles vegan, glutenvrij en heel gezond. Een groot deel is ook nog eens raw. De raw sushi hieronder was echt super lekker! Eigenlijk was alles van het buffet heel erg lekker en gevarieerd. Voor twee goedgevulde bordjes betaalden we €25. Prima prijsje voor een valentijnslunch.

Het interieur van het restaurant vond ik echt heel gaaf! Zo mooi, die strakke inrichting met die natuurlijke kleuren en materialen. Dat zorgde ook voor een heel gezellige en rustige sfeer.

Moonfood, Brussel

 

Moonfood, Brussel

Moonfood, Brussel

Moonfood, Brussel

Moonfood, Brussel

Omdat het Valentijnsdag was, trakteerden we onszelf ook op een dessertje. Helaas viel dit een beetje tegen. Er was niet veel keuze (wij kwamen tijdens de lunch, waarschijnlijk zijn er ‘s avonds meer opties) en het was ook vrij prijzig. Een taartpuntje was €5 en de balletjes €1,95 per stuk. De taart vond ik wel lekker, maar de balletjes zijn een stuk lekkerder en goedkoper als ik ze zelf maak.
Mijn advies is dus om wat extra op te scheppen van het buffet en het dessert te skippen.

Moonfood, Brussel

Behalve de dessertjes vond ik Moonfood dus echt een aanrader! Alles van het buffet was super lekker en de gerechten waren heel gevarieerd. Een ander groot pluspunt: dit restaurant ligt heel dichtbij het Centraal Station in Brussel, dus heel handig voor een kort bezoekje aan de Belgische hoofdstad.

Moonfood
Koloniënstraat 58, Brussel
Facebook
Ma – vr: 10:00 – 20:00
Za & zo: gesloten

Ben jij wel eens in Brussel geweest? Wat was jouw favoriete hotspot?

Lees ook:
Groene hotspot in Gent: Moor & Moor
Vegan high tea bij The Tea Lab in Rotterdam
3 groene hotspots in Berlijn #1

8 thoughts on “Vegan hotspot in Brussel: Moonfood”

  1. Aaahh het klinkt als een tof concept. Vooral de sushi zag er weer mega lekker uit. Jammer dat het dessert niet normaal duur is. Maar eigenlijk ben ik ook niet zo’n toetjesmens. Als ik naar Brussel ga breng ik hier zeker een bezoekje! 😀

  2. Oh dit klinkt echt zalig en de prijs vind ik ontzettend schappelijk voor wat je krijgt. Heb gelijk zin in sushi nu, de sushi van jouw foto welteverstaan 😛

    P.S. ik ga zo jouw bamisoep maken 😀

  3. Ooh dit is kei goed. Als ik nog een naar Brussel ga weet ik waar ik naar toe moet 😉 Het eten ziet er kei goed uit en het concept van betalen per gram is wel nice 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *