Vegan High Tea - Mint Green Mind
Food Recepten

Vegan High Tea

Afgelopen donderdag was ik jarig en zaterdag vierde ik het met mijn familie. We gingen high tea’en, dus ik maakte een aantal heerlijke zoete en hartige hapjes. Vandaag deel ik met jullie de recepten.

Vegan High Tea - Mint Green Mind

Het hoofdingrediënt van een high tea is natuurlijk de thee. Leg alle verschillende smaken thee die je hebt op een schoteltje, zodat je gasten zelf kunnen kiezen. Zorg ook voor een klein bakje waar ze hun gebruikte theezakjes in kunnen doen. Ik zette ook een fles water op tafel voor de mensen die geen zin hadden in thee.

Maar het allerbelangrijkste bij een high tea is natuurlijk.. the food! Ik maakte twee hartige en drie zoete hapjes. Dat was meer dan genoeg, want we hadden uiteindelijk nog heel veel over.

Vegan High Tea - Mint Green Mind

Hummus-kikkererwtenwraps

Bij De Groene Meisjes vond ik een recept voor picknickwraps. Een perfect hartig hapje voor een high tea. Ik paste het recept wel helemaal aan, dus hier is mijn versie:

Dit heb je nodig voor ongeveer 12 stukjes:
– 2 wraps
– 2 grote el hummus
– 1/4 spitskool
– een klein blikje kikkererwten (200g)
– 2 tl mosterd
– 1 el citroensap
– 2 el currypoeder
– 1/4 tl knoflookpoeder
– 1/4 tl uienpoeder
– 1/4 tl paprikapoeder
– 1/4 tl gemberpoeder
– olijfolie

Bereiding:
– Snijd de spitskool in kleine stukken
– Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en laat de spitskool een paar minuten bakken.
– Mix alle kruiden met de mosterd en citroensap. Mix het mengsel daarna met de kikkererwten.
– Doe de kikkererwtenmix ook in de pan. Laat een paar minuten op een laag vuurtje warm worden.
– Verdeel de hummus goed over de wraps. Beleg daarna met de kikkererwten en spitskool.
– Rol de wraps op en snijd ze in 6 stukken.

 

Vegan High Tea - Mint Green Mind

Vegan High Tea - Mint Green Mind

Bladerdeeghapjes met zoete aardappel en gekarameliseerde ui

Dit is ook een aangepast recept van De Groene Meisjes. Zij maakten de bladerdeeghapjes met pompoen, maar ik gebruikte zoete aardappel.

Dit heb je nodig voor 8 stuks:
– 1 rol vegan bladerdeeg (ik gebruikte deze van de Albert Heijn)
– 3 à 4 grote zoete aardappels
– 3 rode uien
– een flinke scheut vegan kookroom (ik gebruikte kokosroom van Alpro)
– 1 el verse rozemarijn
– 1 tl knoflookpoeder
– snufje cayennepeper
– snufje peper en zout
– olijfolie
– 2 el plantaardige melk

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
– Snijd de uien in ringen.
– Leg de zoete aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie.
– Zet het in de oven voor 30 minuten. Als de zoete aardappel dan nog niet zacht genoeg is om met een vork in te prikken, laat je ze nog een paar minuten in de oven staan.
– Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een koekenpan. Laat de uienringen in 3o minuten op een laag vuurtje karameliseren. Schep af en toe om zodat ze niet aanbranden.
– Doe de zoete aardappel, kookroom, rozemarijn, knoflookpoeder peper en zout in een blender of keukenmachine en mix tot een romige crème.
– Snijd het bladerdeeg in 8 vierkante stukken.
– Verdeel de crème en uien over de stukken bladerdeeg. Vouw de punten naar binnen en bestrijk de punten met wat plantaardige melk.
– Verhoog de temperatuur van de oven naar 220 graden en zet de bladerdeeghapjes erin voor 20 minuten.
– Laat ze even afkoelen voordat je ze serveert.

 

Vegan High Tea - Mint Green Mind

Vegan High Tea - Mint Green Mind

Bosvruchten cheesecakes

Dit recept voor gezonde vegan cheesecakes is van eatcleanqueen.nl. Kim maakte wel iets mooiere foto’s dan ik, want ik maakte de cheesecakes al een dag van tevoren. Ik had ze beter op zaterdagochtend kunnen maken, dan zagen ze er iets mooier uit wanneer ik ze serveerde. Maar ze waren zeker niet minder lekker!

 

Vegan High Tea - Mint Green Mind

Italiaanse citroencake

Dit recept is ook weer van De Groene Meisjes. Tja, ik ben gewoon een groot fan van ze en de recepten mislukken nooit. Dit keer heb ik het recept wel netjes gevolgd. Ik gebruikte alleen een taartvorm van ø 18 cm in plaats van 16 cm, dus mijn taartje werd iets platter.

 

Vegan High Tea - Mint Green Mind

Vegan High Tea - Mint Green Mind

Carrot cake

Mmmmm, deze carrot cake was denk ik wel het hoogtepunt van de high tea. Zo lekker! Ik combineerde een aantal recepten die ik op Pinterest had gevonden en maakte er mijn eigen recept van.

Dit heb je nodig voor de cake: 
– taartvorm van ø 24 cm
– 2 1/4 cups bloem (ik gebruikte gewoon tarwebloem)
– 3 tl bakpoeder
– 1 tl baking soda
– 3 tl kaneelpoeder
– 1/2 tl nootmuskaat
– 1 tl zout
– 1/2 cup appelmoes
– 1 cup sojamelk of amandelmelk
– 2 tl vanille aroma of vanille-extract
– 1 cup rietsuiker
– 1/2 cup gesmolten kokosolie
– 2 cups geraspte wortelen (ongeveer 7 à 8 wortelen)
– vegan margarine om in te vetten

Dit heb je nodig voor de frosting: 
– 4 cups poedersuiker
– 1/2 cup vegan margarine
– 2 tl vanille aroma of vanille-extract
– 3 el plantaardige melk
– 1/2 cup pecannoten

Bereiding van de cake:
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Mix de bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel, nootmuskaat en zout in een grote kom.
– Mix in een andere kom de appelmoes, soja- of amandelmelk, vanille, suiker en kokosolie.
– Mix de natte en droge ingrediënten tot een egaal deeg.
– Schep de geraspte wortelen door het deeg.
– Vet de taartvorm in en doe het deeg erin.
– Zet in over voor 35 – 45 minuten. Check af en toe met een satéprikker of de cake niet meer nat is van binnen.
– Lik de beslagkom uit! Dit is het allerleukste aan vegan taarten bakken. Je kan zo veel beslag eten als je wilt.

Bereiding van de frosting:
(Let op: laat de cake eerst goed afkoelen voordat je de frosting erop smeert)
– Mix alle ingrediënten met een handmixer tot het een romige crème wordt.
– Voeg nog wat plantaardige melk toe als de mix te droog blijft.
– Als de cake goed is afgekoeld, smeer je een dunne laag over de boven- en zijkant van de cake.
– Maal de pecannoten fijn in een blender en strooi ze over de frosting.
– Zet de cake nog minstens een halfuur in de koelkast voordat je hem serveert.

Vegan High Tea - Mint Green Mind

Voordat ik vegan werd, had ik nooit gedacht dat ik nog zo veel heerlijke dingen kon eten zonder dierlijke producten. Maar dat is dus helemaal geen probleem. Alle hapjes waren zo goed gelukt! En dat terwijl ik alles voor de eerste keer maakte. Alle gasten vonden het trouwens ook heerlijk.

Ga je een van deze recepten ook maken? Deel je foto’s van met mij via Instagram, Facebook of Twitter en gebruik de hashtag #mintgreenmind.

Lees ook:
Carrot cake pannenkoeken
Easy falafel
Favoriete recept van Sandra uit Mallorca: samosas

22 thoughts on “Vegan High Tea”

  1. Je had gelijk, wat een heerlijke blogpost hihi 🙂 Of het toeval is of niet, ik was op zoek naar een lekkere manier om de wortelen uit de koelkast te verwerken! Zo leuk dat je zelf aan de slag ging. En nog gefeliciteerd met je verjaardag!! xx

  2. Djuli, dit was echt een super geweldige high tea, het zag er mooi uit en het smaakte heerlijk!
    En nu zie ik hier de recepten, ik ga die bladerdeeghapjes ook eens proberen 😉 groetjes, Erna.

  3. Ik vind alles er echt heel goed uit zien! Ook de bosvruchten cheesecakes. Zo fijn, die combi van hartig en ook zoet hier in dit blogbericht. Echt fijn dat alles zo goed gelukt is en ook in de smaak viel! Leuk is dat :).
    Liefs

  4. Woooow, hou eens op! Haha! Wat een onwijs lekkere dingen komen voorbij hier zeg, jeetje. Wat een top high tea is dit! Die bosvruchten cheesecakes zien er echt heerlijk uit. 😀

  5. Ohh dat ziet er weer fantastisch uit! Ook een goed idee om zoiets voor moederdag te organiseren, want spullen geven vind ik eigenlijk maar stom. Vorig jaar heb ik wel gewoon een restaurant betaald voor de uitvoering, haha.

    Door blogs als die van jou ben ik wel heel nieuwsgierig naar al die vegan taartjes! Cheesecake van cashewnoten vind ik niet heel fantastisch, maar ik heb al sojakwark in huis voor poging 2. Die carrotcake en citroencake zie ik ook wel zitten! Haal je die vegan margarine gewoon in de super?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *