Vegan high tea bij The Tea Lab in Rotterdam
Eco Travel Nederland

Vegan high tea bij The Tea Lab in Rotterdam

Afgelopen zondag ging ik met mijn zusje naar Rotterdam voor een vegan high tea bij The Tea Lab. Zij was al fan, maar ik was er nog nooit geweest. Tijd om eens te testen dus!

Vegan high tea bij The Tea Lab in Rotterdam

Lynn was vorige maand jarig en ze had van mij nog een cadeau te goed. Ik nam haar dus mee naar The Tea Lab, omdat zij daar heel graag komt en ik ook wel benieuwd was. Ik vond het meteen een leuke plek. Veel mensen zaten te werken op hun laptop en anderen waren gewoon aan het kletsen en een theetje aan het drinken. Ik vond het heel gezellig allemaal. Lynn en ik kregen een tafeltje op de eerste verdieping, waar je door een raam naar beneden kon kijken. Deze verdieping was volgens mij de high tea-afdeling, want op alle tafeltjes stond zo’n enorme schaal met heerlijke hapjes.

Vegan high tea bij The Tea Lab in Rotterdam

Bij een high tea hoort natuurlijk thee. We kregen 5 verschillende smaakjes in kleine potjes. Ze hebben nog veel meer soorten dan de 5 die wij kregen, dus als je iets specifieks wil, kun je daar waarschijnlijk wel naar vragen. Maar ik vond deze Vanilla Sky een hele fijne ontdekking. De cranberry thee was ook heel lekker.

tealab6

We begonnen met de hartige hapjes. We kregen een soepje, brood, 2 soorten salades, hummus en 2 soorten jam (die oranje paste trouwens goed bij zowel de zoete als de hartige dingen, heel lekker, maar ik weet niet precies wat het was).

Vegan high tea bij The Tea Lab in Rotterdam

Maar ik keek natuurlijk het meest uit naar die heerlijke taartjes! De vierkante taartjes zijn van Sharp Sharp. Wij kregen de citroen-kokos en chocola-rozen-pistache taartjes, maar ze hebben nog veel meer soorten. Op Instagram zie ik dat de high tea er steeds een beetje anders uitziet. Dat vind ik super leuk, want zo kun je vaker gaan en steeds iets anders proberen. Verder kregen we trouwens 2 soorten energy balls, sojayoghurt met fruit en een stuk bananenbrood.

Het was allemaal ontzettend lekker, maar mijn favoriet was het citroentaartje van Sharp Sharp. Nu wil ik heel graag een keer naar hun winkel om alle smaakjes te proeven.

De high tea bij The Tea Lab is echt een aanrader! Voor de high tea moet je reserveren, maar je kan hier ook gewoon lunchen of een taartje eten. Niet alles is hier vegan, maar veel wel. De vegan high tea kost €22,95 per persoon.

The Tea Lab
Westewagenstraat 80, Rotterdam
Website / Facebook
Ma – vrij: 10:00 – 19:00
Za & zo: 9:00 – 19:00

Lees ook: 
Vegan high tea bij Heavenly Cupcakes in Rotterdam
Groene hotspot in Rotterdam: Caffè Booon
Healthy vegan hotspot in Rotterdam: Happy Earth Kitchen

7 thoughts on “Vegan high tea bij The Tea Lab in Rotterdam”

  1. Ik zag al het lekkers al voorbij komen op Instagram en ik was al op het artikel aan het wachten haha. Het ziet er echt heerlijk uit allemaal! Vooral de taartjes. Woonde ik nu maar vlakbij Rotterdam, want dan was ik zekerste weten snel langs gegaan! Voor nu gaat The Tea Lab op het lijstje voor als ik weer eens in Rotterdam ben.

  2. Wat een leuk artikel!
    Echt zo grappig dat we er toen allebei waren en het allebei al dachten dat we elkaar dachten te herkennen haha, zo toevallig! 😀 En we hadden dus ook allebei een vegan high tea dus ik snap helemaal wat je allemaal zegt in het artikel, het was zo lekker! Onze high tea was inderdaad ook weer net iets anders – we hadden niet het citroentaartje van Sharp Sharp maar een ander en ook heerlijk taartje. En dat oranje, was dat geen mangochutney? Wij zaten trouwens wel beneden, maar ik zag daar inderdaad maar weinig high teas. En jij zag boven vooral high teas? Leuk! Als je terug bent uit prachtig Riga (ik ben er nog nooit geweest, maar jouw foto is zo mooi op je Instagram) moeten we maar eens afspreken :). En in Leuven is het ook goed vertoeven voor je als vegan, lees ik hierboven? Wat fijn!
    Liefs

    1. Ja super toevallig! Maar ik wist niet helemaal zeker of jij het was, dus ik durfde je niet aan te spreken haha. Ik zag inderdaad al op Instagram dat jullie high tea een beetje anders was. Zag er ook ontzettend lekker uit! Oja, dat kan wel mangochutney geweest zijn. Het was in ieder geval heel erg lekker! Jaa kom maar eens naar Leuven, dan laat ik je alle toffe plekken zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *