Vegan bloggersevent bij Your Foodprint in Gouda
Eco Travel Nederland

Vegan & biologische lunchroom in Gouda: Your Foodprint

Zoals je misschien hebt gemerkt, staat mijn blog even op een laag pitje. Ik ben bezig met het opstarten van mijn fotografiebedrijfje en daardoor heb ik niet zo veel tijd om te bloggen. Maar een paar weken geleden was ik op een vegan bloggersevent bij Your Foodprint en dat was te leuk om niet te delen!

Vegan bloggersevent bij Your Foodprint in Gouda

Marleen Schrijvers begon in 2016 de vegan webshop Your Foodprint en sinds kort kun je al die lekkere dingen ook gaan proeven in haar gelijknamige winkel en lunchroom in Gouda!
De nieuwe lunchroom in het centrum van Gouda is in februari dit jaar geopend. Je kan hier terecht voor een broodje kruidenroomkaas, algenburger, vegan zalm of eiersalade (gemaakt van tofu), maar ze hebben hier ook soep, taartjes, koffie, smoothies en heel veel verschillende soorten thee. En alles is 100% plantaardig en biologisch!

Vegan bloggersevent bij Your Foodprint in Gouda

Vegan bloggersevent bij Your Foodprint in Gouda

Bloggers gonna blog

Eind maart was ik samen met nog een paar andere vegan bloggers en vloggers uitgenodigd voor een bloggersbrunch bij Your Foodprint. Dat was super lekker en heel gezellig! Het was zo leuk om al die andere vegan bloggers te ontmoeten.

We mochten allerlei lekkere dingen proeven; carrot cake met cashewfrosting, choco-dadeltaart met limoencrème en de eiersalade van tofu, maar het allerlekkerste vond ik de wraps met vegan zalm gemaakt van gerookte wortel. Wow! Als je hier ooit gaat lunchen, moet je die echt eens proeven!

Vegan bloggersevent bij Your Foodprint in Gouda

Healthy & vegan

Er waren ook twee hele leuke gastsprekers uitgenodigd; Nanneke en Janneke (ja echt!) en zij hadden het beide over de gezondheidskant van het veganisme. Ik ben zelf veganist geworden voor de dieren en het milieu, dus dit was voor mij ook wel eens interessant om te horen!

Nanneke Schreurs is orthomoleculair therapeut, voedingsdeskundige, yogadocent, kookboekenschrijfster en sinds kort ook veganist. Zij had het over de belangrijkste voedingsstoffen waar je als veganist op moet letten en uit welke voeding je die kunt halen.

Janneke van der Meulen is topsporter en ze heeft ook twee boeken geschreven over plantaardige voeding. Zij had het tijdens het event over haar favoriete boeken (naast die van zichzelf natuurlijk). Ik weet niet meer precies welke ze allemaal aanraadde, maar How Not To Die van Michael Greger heb ik wel onthouden door de grappige titel. Dit boek klonk heel interessant, dus deze komt zeker op mijn to read lijstje!

Vegan bloggersevent bij Your Foodprint in Gouda

Vegan bloggersevent bij Your Foodprint in Gouda

Your Foodprint
Lange Tiendeweg 44, Gouda
Website / Facebook / Instagram
Ma: gesloten
Di & wo: 9:30 – 17:00
Do: 9:30 – 21:00
Vr & za: 9:30 – 17:00
Zo: gesloten (koopzondag: 12:00 – 17:00)

Vegan bloggersevent bij Your Foodprint in Gouda

Dit was zo’n leuke dag en ik wilde het echt even met jullie delen. Binnenkort ga ik weer wat vaker en regelmatiger bloggen, beloofd! En ik zal je ook mijn fotografiewebsite laten zien als die af is. I can’t wait! Je kunt me trouwens wel al volgen via Instagram.

Lees ook: 
Vegan high tea bij Heavenly Cupcakes in Rotterdam
Groene hotspots in Amsterdam
Groene hotspot in Maastricht: Bijzonder

Dit artikel bevat een affiliate link.

8 thoughts on “Vegan & biologische lunchroom in Gouda: Your Foodprint”

  1. Oh wat ziet het er ook leuk uit. Ik kon er helaas niet bij zijn! Maar ik ga er zeker nog eens langs. How not to die is inderdaad echt een aanrader, ik heb daar heel veel van geleerd.

  2. Wat een prachtige foto’s van een, zo te zien, heel erg tof event! En zo leuk dat je bezig bent om je eigen fotografiebedrijf verder op te zetten. Je maakt prachtige foto’s, dus dat kan volgens mij niet anders dan een succes worden 🙂

  3. Het is er echt zo leuk! Heerlijke lunch en de taartjes die ik er voor een aantal van de gasten op mijn bruiloft heb gehaald vielen in de smaak! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *