Vegan Eiersalade
Recepten Vegan Food

Vegan eiersalade

Deze vegan eiersalade is meeeega lekker en staat ook nog eens binnen vijf minuten op tafel!

Vegan Eiersalade

Zout dat naar ei smaakt

Vroeger was ik gek op eiersalade, maar ik heb het inmiddels al zo’n 5,5 jaar niet meer gegeten. Tot ik een paar weken geleden eindelijk een vegan variant probeerde te maken. En wow, het is net echt!

Het geheime ingrediënt is kala namak (ook wel zwart zout genoemd). Het wordt veel gebruikt in de Indiase keuken en door vrijwel elke vegan die ik ken. Door de zwavelachtige smaak ruikt en smaakt het heel erg naar ei en is dus ideaal om te gebruiken voor tofu scramble, vegan omelet of vegan eiersalade.

Helaas is kala namak moeilijk te vinden in fysieke winkels, maar je kan het online bestellen bij bijvoorbeeld veggie4u of Pit & Pit. Je doet heel lang met een potje, want de smaak is heel sterk en je hebt dus altijd maar een klein beetje nodig.

Vegan Eiersalade

Vegan eiersalade

Ingrediënten

  • 250g tofu
  • 175g vegan mayo
  • 2 tl fijngesneden bieslook
  • ½ tl mosterd
  • ½ tl sriracha
  • ½ tl kala namak
  • ¼ tl currypoeder
  • ¼ tl kurkumapoeder
  • flinke snuf zwarte peper

Bereiding

  • Laat het blok tofu uitlekken.
  • Breek de tofu in stukken en doe ze in een grote kom. Het hoeven geen perfecte blokjes te zijn. Het ziet er juist realistischer uit als je de tofu in ongelijke brokken verkruimelt.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en roer het goed door elkaar.
  • Proef de eiersalade en voeg eventueel meer kruiden toe naar smaak.
  • Serveer de eiersalade op brood met radijsjes en rucola. Het is ook lekker met avocado of tomaat.

Ga je dit recept ook maken? Tag me dan op Instagram! Ik vind het altijd leuk om jullie creaties te zien!

Lees ook:
Zoete aardappelsalade met vegan camembert
Simpele quinoasalade met tahindressing
Gevulde zoete aardappel met cashew-kaassaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *