Vegan Carrot Cake
Food Recepten

Vegan Carrot Cake

Carrot cake kan natuurlijk altijd, maar voor Pasen is ‘ie al helemaal perfect! Verras jouw vrienden, familie of gewoon jezelf dit weekend met deze heerlijke taart!

Carrot cake is misschien wel mijn favoriete dessert of all time en ik heb deze worteltaart dan ook al meerdere keren gemaakt. Drie jaar geleden heb ik al een carrot cake recept gedeeld, maar ik heb ‘m inmiddels zo vaak gemaakt, dat ik het recept een beetje heb aangepast (en m’n food fotografie skills zijn ook iets beter geworden), dus het werd tijd voor een nieuwe post.

Vegan Carrot Cake

Vegan Carrot Cake

  • taartvorm van ø 24 cm
  • handmixer
  • bakpapier

Ingrediënten voor de taart

  • 2 ¼ cups (270g) bloem (tarwe of spelt)
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 3 tl kaneelpoeder
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ tl zout
  • ½ cup (150g) appelmoes
  • 1 cup (240ml) plantaardige melk
  • 2 tl vanille-extract
  • ½ cup (115g) rietsuiker
  • ½ cup (100g) gesmolten kokosolie
  • 2 cups (290g) geraspte wortelen
  • vegan margarine om in te vetten

Ingrediënten voor de frosting 

  • 2 cups (280g) poedersuiker
  • ¼ cup (55g) vegan margarine (ik gebruik altijd Alpro Bakken & Braden)
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el plantaardige melk
  • handje pecannoten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel, nootmuskaat en zout in een grote kom en mix het.
  • Mix in een andere kom de appelmoes, plantaardige melk, vanille, suiker en kokosolie.
  • Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten, mix het tot een egaal beslag en schep de geraspte wortelen erdoorheen.
  • Bekleed de onderkant van de taartvorm met bakpapier. Vet het bakpapier en de zijkanten van de taartvorm in met margarine en schenk het beslag erin.
  • Zet de taart 35 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de cake niet meer nat is van binnen. Zet hem anders nog 10 minuten in de oven. Laat de taart volledig afkoelen.
  • Maak ondertussen de frosting: Doe de poedersuiker, margarine, vanille-extract en plantaardige melk in een grote kom en mix het met een handmixer tot een luchtige, zachte frosting. Als de frosting te droog is, doe je er wat plantaardige melk bij. Als de frosting te nat is, doe je er nog wat poedersuiker bij.
  • Als de taart afgekoeld is, smeer je een flinke laag frosting over de boven- en zijkant.
  • Hak de pecannoten grof of maal ze heel even in de blender en strooi ze over de frosting.
  • Zet de carrot cake minimaal een halfuur in de koelkast voordat je hem serveert. Zo kan de frosting opstijven.

Notes

  • Ook lekker met pecannoten of walnoten door het beslag!
  • Laat de taart volledig afkoelen voordat je de frosting erop smeert, anders wordt de frosting warm en gaat het smelten.

Vegan Carrot Cake

Deze foto’s zijn alweer van een paar weken geleden. Ik krijg er zo veel honger van! Gelukkig ga ik dit weekend carrot cake maken voor de Vegan Paas Potluck die ik heb georganiseerd voor mijn collega’s!

Ga jij deze carrot cake ook maken (dit Paasweekend of een andere keer)? Deel de foto dan met mij op Instagram met de hashtag #mintgreenmind!

Lees ook:
Wildgroei: healthy vegan lunchroom in Delft
Favoriete recepten van Claudia: raw vegan salades en frambozentaart
Gevulde zoete aardappel met cashew-kaassaus

3 thoughts on “Vegan Carrot Cake”

  1. Wauw, dat ziet er echt héérlijk uit! Ik kan niet genoeg krijgen van carrot cake, en telkens als ik een recept zie verschijnen, moet ik het uitproberen!

    Persoonlijk vind ik het handiger om met gewichtsmaten (gram) te werken. Ik heb cupmaatjes, maar vind toch dat je met een weegschaal véél preciezer kan werken (en makkelijker, want je kan alles meteen afwegen in je mengkom!). Ik merk dat Amerikaanse foodbloggers ook vaker en vaker gewichtsmaten beginnen toevoegen aan hun recepten. Zou dat voor jou ook een optie zijn? Alvast bedankt!

    1. Dankjewel Tine! Ik gebruik zelf liever cups dan een weegschaal, maar er hebben al meer mensen naar gevraagd. Dus ik heb zaterdag alles afgewogen en de grammen staan er nu ook bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *