Tinto de Verano
Recepten Vegan Food

Tinto de Verano

De zomer is weer begonnen! Tijd voor een lekker verfrissend drankje! Bijna iedereen kent sangria wel, maar tinto de verano, het andere Spaanse zomerdrankje, is veel minder bekend. En naar mijn mening eigenlijk nog lekkerder!

Tinto de Verano

Zomer in Málaga

In 2015 was ik een halfjaar in Málaga voor mijn stage. Ik studeerde toerisme en liep in Málaga stage bij een fietstour bedrijf. Bijna elke dag gaf ik rondleidingen door de stad aan Nederlandse en Belgische toeristen en soms gaf ik een tour in het Engels. We fietsten door het oude centrum, over allerlei leuke pleintjes, door het park en langs het strand. Als je dus ooit naar Málaga gaat, let me know! Ik kan je heel veel leuke tips geven.

In die zomer ontdekte ik ook dit heerlijke Spaanse drankje. Tinto de verano is echt een zomerdrankje en wordt door de Spanjaarden ook alleen in de zomer gedronken. Vino tinto betekent rode wijn en verano betekent zomer. Tinto de verano is dus letterlijk vertaald ‘rode wijn van de zomer.’ Toen ik twee jaar later in maart nog eens terugging naar Málaga en een tinto de verano bestelde, werd ik raar aangekeken. Maar ik had er zo’n zin in!

Tinto de verano wordt gemaakt met rode wijn, frisdrank met citroensmaak en verse citrusvruchten. Er wordt meestal goedkope wijn gebruikt, omdat ze het zonde vinden om goede, dure wijn te mixen met frisdrank. Om te checken of een wijn vegan is, kun je de website barnivore.com gebruiken. Ik gebruikte voor dit recept rode wijn van Rámon Bilbao. Die kocht ik gewoon bij de Carrefour en er staat een vegan logo op.

Qua frisdrank kun je alles gebruiken dat een citroensmaakje heeft. Bijvoorbeeld Sprite, Fanta Lemon, bitter lemon of een huismerk frisdrank. Voor dit recept gebruikte ik Fanta Lemon, want die vind ik zelf het lekkerst.

Tinto de Verano

Tinto de Verano

Tinto de Verano

Ingrediënten

Per glas

  • 1/3 glas vegan rode wijn
  • 2/3 glas frisdrank met citroensmaak (ik gebruikte Fanta Lemon)
  • 1/4 citroen
  • 1/4 sinaasappel
  • 4 ijsblokjes

Bereiding

  • Vul 1/3 van het glas met rode wijn en vul aan met de frisdrank.
  • Snijd een citroen en sinaasappel in driehoekjes. Doe een paar stukjes in het drankje en doe ook de ijsblokjes erbij.
  • Cheers!

Notes

  • Ook makkelijk om vooraf te maken voor een feestje. Mix alles in een grote fles en bewaar het in de koelkast. Doe net voor het serveren de ijsblokjes erbij.

Ga je dit recept ook maken? Tag me dan op Instagram! Ik vind het altijd leuk om jullie creaties te zien!

Lees ook:
Zoete aardappelsalade met vegan camembert en agave-mosterddressing
Maca-pindakaas smoothie
Vegan eiersalade

1 thought on “Tinto de Verano”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *