Duurzame tandenborstel gemaakt van suikerriet
Green Beauty

Groen in de badkamer: tandenborstel van suikerriet

Er is een nieuwe duurzame tandenborstel op de markt! Hij ziet eruit als een gewone plastic tandenborstel, maar is gemaakt van suikerriet!

Een paar jaar geleden ben ik overgestapt op een bamboe tandenborstel. Ik was bezig met het verduurzamen van mijn badkamer, dus ik ging op zoek naar betere alternatieven voor mijn verzorgingsproducten. Wegwerpwattenschijfjes werden vervangen door wasbare wattenschijfjes, shampooflessen door een shampoobar en toen mijn plastic tandenborstel vervangen moest worden, kocht ik een tandenborstel gemaakt van bamboe.

Je plastic tandenborstel vervangen door een milieuvriendelijke variant is een super simpele manier om je badkamer een beetje groener te maken. En bamboe is een natuurlijk materiaal en groeit ook nog eens razendsnel. Super duurzaam dus!

Maar toch is niet iedereen fan van bamboe tandenborstels. Veel mensen willen wel overstappen op een betere tandenborstel, maar kunnen niet wennen aan het ruwe gevoel van bamboe.

Daarom ben ik zo blij met dit nieuwe alternatief! De tandenborstels van TePe GOOD zien eruit als gewone tandenborstels en voelen hetzelfde aan als gewone tandenborstels, maar ze zijn gemaakt van suikerriet. Nu kan iedereen poetsen met een groene tandenborstel!

Duurzame tandenborstel gemaakt van suikerriet

Suikerriet is een volledig hernieuwbare grondstof en daarom veel duurzamer dan gewoon plastic. Het is een natuurlijk materiaal en het groeit net als bamboe heel snel. Het rietsap wordt door vergisting omgezet in bio-ethanol. Dan wordt het vocht eruit gehaald en blijft er ethyleen over, het belangrijkste bestanddeel van plastic. Suikerriet-plastic wordt steeds populairder. Er wordt tegenwoordig zelfs Lego van gemaakt!

De tandenborstels van TePe GOOD worden gemaakt in Zweden. Ze doen hun best om zo duurzaam mogelijk te produceren. Ze gebruiken 100% groene energie afkomstig van hun eigen zonnepanelen. En omdat suikerriet een hernieuwbare grondstof is dat zelf CO2 opneemt, wordt 95% van de CO2-uitstoot (van productie, transport en verbranding) gecompenseerd.

Duurzame tandenborstel gemaakt van suikerriet

De Tepe GOOD tandenborstels zijn verkrijgbaar in 3 verschillende formaten: regular, compact en mini (voor kinderen). Ze zijn te koop bij DA, dio, bewustwinkelen.nl, deonlinedrogist.nl, tandartsplein.nl, drogist.nl, deonlinetandarts.nl en drogisterij.net.

Ik ben fan van deze tandenborstels! Overstappen op een tandenborstel van bamboe of bio-based plastic is een super simpele en goedkope manier om je badkamer een klein beetje groener te maken!

Poets jij al met een duurzame tandenborstel?

Dit is een gesponsord artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *