Ik ben gek op edamame! Bij de sushi, gewoon als snack, of zoals hier; als topping op een heerlijke salade!
Deze kleurrijke edamame salade is heerlijk als lunch, maar in de zomer ook als lichte maaltijd voor ‘s avonds. Hij is zoet door de perzik, lekker fris door de limoendressing en heeft genoeg eiwitten door de sojaboontjes.
Wil je wat extra crispiness toevoegen? Rooster dan de edamame met wat wasabikruiden! Het receptje daarvoor vind je hier.
Speltsalade met edamame en limoendressing
Ingrediënten voor de salade:
- 1/2 cup (90g) spelt
- 3/4 cup (140g) edamame boontjes
- klein blikje (130g) kikkererwten
- 1 lenteui
- 4 halve perziken uit blik
- 1/3 komkommer
- half bosje radijsjes (ongeveer 8)
- kiemen naar keuze (bijvoorbeeld alfalfa)
- verse koriander
- flinke snuf peper en zout
Ingrediënten voor de dressing:
- sap van een halve limoen
- 2 el sesamolie
- 1 el sojasaus of tamari
- 1 tl agavesiroop
- 1/4 tl gemberpoeder
- 1/4 knoflookpoeder
Bereiding:
- Kook de spelt volgens de instructies op de verpakking. Giet het water af en laat de spelt een paar minuten afkoelen in een kom.
- Snijd ondertussen de lenteui in ringetjes, de komkommer in blokjes en de perzik en radijsjes in plakjes.
- Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze nog eens af onder de kraan.
- Doe de edamame, kikkererwten, lenteui, perzik, komkommer, radijsjes en kiemen bij de spelt. Voeg ook een snuf peper en zout toe.
- Mix alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Voeg de dressing toe aan de kom met spelt en groenten en schep alles goed door elkaar.
- Serveer de salade met koriander en eventueel een schijfje limoen.
Notes:
- Voor een glutenvrij alternatief: gebruik quinoa in plaats van spelt.
- Geen perzik in huis? Mango is hier ook heerlijk bij!
- Ook heel lekker met geroosterde edamame!
Ga je dit recept ook maken? Maak er dan een foto van en tag me op Instagram! Ik vind het heel leuk om jullie creaties te zien!
Lees ook:
Geroosterde edamame met wasabi
Vegan eiersalade
Simpele vegan quinoasalade met tahindressing