Shampoo Bars: de voordelen en hoe het werkt
Green Beauty

Shampoo Bars: de voordelen en hoe je ze gebruikt (+ winactie)

Sinds de opkomst van de zero waste lifestyle zijn shampoo bars ontzettend populair. Maar wat zijn de voordelen eigenlijk en hoe gebruik je ze precies? Dat leg ik vandaag uit.

Shampoo Bars: de voordelen en hoe het werkt

Waarom een shampoo bar?

Misschien heb je nog nooit van shampoo bars gehoord en dacht je dat de mooie gekleurde blokjes op de foto hierboven een soort macarons waren. Maar deze kun je beter niet opeten. Een shampoo bar is namelijk gewoon shampoo in vaste vorm. Zoals een blokje zeep, maar dan voor je haar. In plaats van een fles met vloeibare shampoo dus. En dat heeft een aantal voordelen:

 • Shampoo bars zijn klein en makkelijk om mee te nemen. Ideaal voor op vakantie dus, maar ik neem er ook altijd eentje mee als ik ga zwemmen.
 • Het is geen vloeistof, dus in tegenstelling tot flessen shampoo, kunnen deze wel mee in je handbagage als je gaat vliegen.
 • Shampoo bars kun je meestal verpakkingsvrij of in een papieren verpakking kopen, dus daarmee bespaar je heel veel plastic flessen.
 • Ze zijn ook nog eens heel zuinig in gebruik; één shampoo bar gaat ongeveer 80 wasbeurten mee. Dat staat gelijk aan zo’n 3 plastic flessen shampoo.
Shampoo Bars: de voordelen en hoe het werkt
Shampoo Bars: de voordelen en hoe het werkt

Hoe gebruik je een shampoo bar?

De shampoo bars kun je op verschillende manieren gebruiken. Ik maak zelf eerst mijn haar en handen nat en dan wrijf ik de shampoo bar een tijdje tussen mijn handen totdat de shampoo flink begint te schuimen. Dan leg ik de bar weg en wrijf ik de shampoo in mijn haar. Je kunt ook de shampoo bar direct over je natte haar wrijven.

Mijn shampoo bars zijn van de webshop shampoobars.nl. Mijn favoriet is de shampoo bar met citroen, die extra geschikt is voor vet haar, en daarnaast gebruik ik de bars met zeewier en rozenblaadjes die geschikt zijn voor elk haartype. Ze ruiken allemaal heerlijk!

Ik heb ook een handig blikje en ramie zakje gekregen om ze in te bewaren. Op het zakje laat ik mijn citroen shampoo bar thuis drogen nadat ik mijn haar heb gewassen, maar je kunt je shampoo bar ook erin laten zitten en daarin laten schuimen onder de douche. In het blikje bewaar ik de shampoo bar met rozenblaadjes en die neem ik altijd mee naar het zwembad. Ideaal!

Mijn shampoo bars werden helemaal plasticvrij verzonden. De bars zaten in papieren zakjes in een kartonnen doos. En de groene opvulchipjes zijn gemaakt van plantaardig zetmeel waardoor je ze kunt composteren of oplossen in water. Of hergebruiken voor als je zelf een pakketje moet verzenden.

Shampoo Bars: de voordelen en hoe het werkt

Winactie

Ik mag twee shampoo bars naar keuze weggeven aan één van jullie! Laat hieronder weten welke twee shampoo bars uit de webshop jij graag wilt proberen om kans te maken.

Meedoen kan t/m vrijdag 15 februari.

Lees ook:
Fair fashion outfit for him & her
Gevulde zoete aardappel met cashew-kaassaus 
Mijn favoriete vegan YouTubers #3

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met shampoobars.nl

75 thoughts on “Shampoo Bars: de voordelen en hoe je ze gebruikt (+ winactie)”

 1. Dit wil ik zó graag ook eens beleven! Lijkt me heerlijk én goed voor het behoud van onze aarde. Ik ben vooral benieuwd naar de varianten olijf en bamboe houtskool ?

   1. Hoi Geertrui, voor veel mensen is een shampoo bar genoeg, omdat ze gemaakt zijn met voedende oliën. Ik heb zelf snel last van droge puntjes, dus ik gebruik wel een solid conditioner. Die van mij is van het merk Helemaal Shea. Je kan ook af en toe kokosolie of arganolie gebruiken als haarmaskertje.

 2. Rozenblaadjes en green tea lijken me heerlijk! Ik wil dit al zo lang eens proberen, maar durfde het precies nog niet echt. Dit zou ideaal zijn, om toch eens die eerste stap te zetten naar milieuvriendelijker haartjes wassen!

 3. Citroen en green tea ??

  Ik ben echt aan het aftellen tot mijn shampoo’s en zeep flessen op zijn, zodat ik eindelijk voor zero waste kan gaan in mijn badkamer!

 4. Ik heb ze nog niet durven kopen omdat ik ook zeer vette haren heb en bang ben dat ik mijn haren hiermee niet of moeilijk proper krijg. Ik wil dus heel graag de citroen, voor vette haren, proberen en de green tea!

 5. Ik probeer al een tijdje te minderen met plastic door solid deo en herbruikbare wattenschijfjes te gebruiken en ik ben heel benieuwd of ik met deze shampoobar zonder een conditioner kan! Dat zou dan dubbel zo veel plastic flessen schelen! Ik zou graag de gember en honing willen proberen! Wat vind jij het grootste voordeel van dat zakje in plaats van het metalen blikje?
  Liefs, Sanne

  1. Ik vind het zakje heel handig voor thuis, om de shampoo bar op te laten drogen, zodat ‘ie niet in de douche blijft plakken. Maar je kan ook zo’n zeephoudertje gebruiken. De blikjes vind ik handig om mee te nemen naar het zwembad of op reis.

 6. Kei leuk! Ik ben shampoo bars helemaal aan het ontdekken en aan het uittesten. Deze website kende ik nog niet! Ik zou ook wel eens graag eentje met zeewier uittesten, daar ben ik echt nieuwsgierig naar.?

 7. De zeewier en olijf lijkt me wel lekker voor mijn moeder ze wil het ook graag eens proberen
  Zelf ben ik er aan verslaaft voor mij niks anders meer

 8. Gember en jasmijn.
  Ik ben sinds kort helemaal verslingerd aan de shampoo bars. Iedere ochtenddouche is weer een feestje. Daarom geef ik ze ook vaak weg, als verjaarscadeautje bijvoorbeeld.

 9. Ik ben al een tijdje op zoek naar een alternatief voor reguliere shampoo die positief is voor mijn haar én het milieu. De shampoo bars Olijf en Jasmijn lijken me perfect! Bedankt voor het informatieve artikel ♥

 10. Het alleen al mogen proberen zou al super mooi zijn dus alle geurtjes zijn welkom. Als ik een voorkeur aan mocht geven zou het Citroen en Roos zijn.

 11. Hi!
  Wat een leuk artikel en mooie foto’s ✨ Ik kende de shampoo bars al wel maar nog niet van dit merk. Dus ik zou ze heel graag willen winnen om te proberen en dan lijkt me ‘olijf’ heel fijn voor als mijn haar wat droger is en de ‘kaneel’ om de haargroei te stimuleren. Dat zakje ziet er trouwens ook super handig uit, dat kende ik nog niet!
  Bedankt dat je velen inspireert met het leven van een groener leven ?? Veel liefs

 12. Ik zou heel graag de jasmijn en citroenbars eens willen testen, mijn twee favoriete geurtjes! In 2019 heb ik mij voorgenomen om naast mijn vegan lifestyle ook zo veel mogelijk zero waste te gaan. Bedankt voor de leuke blogpost en tips! X

 13. O dit lijkt mij fantastisch, nooit van gehoord maar zo te lezen heerlijk en ook nog is heel goed voor het milieu! 1+1=2 zeg ik.

  Ik zou graag gaan voor rozenblaadjes en jasmijn

 14. Wij zouden heel graag de lavendel winnen…de geur van lavendel geeft ‘s nachts rust aan mezelf en mijn dochtertje die vaak nachtmerries heeft. Een ontspannend lavendelhaarwasje zou deugd doen voor de slaap….

 15. Geweldig dat die groene opvuldingen composteerbaar zijn! Dat zou ook al enorm schelen als alle bedrijven daarmee zouden opvullen, want soms koop je iets goeds en wordt de doos opgevuld met plastic.

  Ik zou de shampoobars allemaal wel willen proberen, maar ben het meest benieuwd naar citroen en kaneel.

 16. Ik vind de rozengeur altijd heerlijk en de jasmijn struik ruikt ook zo lekker dus die zou ik graag willen winnen. Zou fijn zijn als meerdere bedrijven zouden zijn die net als jullie aan het milieu denken.

 17. Zou gaan voor de citroen en rozenblaadjes. Ben heel benieuwd. Nog even m’n laatste slechte shampoo voor ‘t milieu opmaken en dan gauw overstappen naar deze.

 18. Waaah wat tof Djuli! We gebruiken zelf ook shampoo en gewone zeep bars, maar ben nog op zoek naar de juiste die mijn hoofdhuid niet teveel uitdroogt. Zou dus graag Gember proberen, en kaneel want dat ruikt vet lekker ? ik leer wel veel van je insta hoor, heb nu ook een bamboe tandenborstel en wasbare wattenschijfjes! Helemaal blij mee! Vind het altijd leuk om te zien.
  Liefs, Vivian

 19. Mij zou je heel gelukkig maken met een shampoobar van olijf en jasmijn. Het zou voor mij een nieuwe ervaring zijn want ik heb er al veel over gehoord, maar zelf nog nooit gebruikt

 20. Ow zo geaag een bar willen proberen voir test van het gezin. Bv voorkeur rozen of munt. Maar gember kaneel jasmijn rizenmarijn citroen zr lijken me alkenaal lekker

 21. Wow…mijn dochters en ik zijn fan van shampoobars, maar dit merk kennen wij nog niet….wij willen super graag honing en kaneel proberen..

 22. Leuk om jouw ervaringen te lezen! Ik gebruik zelf sinds kort een bar van werfzeep. Maar deze gaat zeker niet zo veel wasbeurten mee hoor. Misschien dat ik dan toch te veel gebruik? Maar houd anders het idee dat mijn haar wat vettig blijft.
  Wil graag nog met andere shampoo bars experimenteren om te zien of dat nog beter werkt voor mijn haar, dus dit zou een mooie gelegenheid zijn. Het lijkt mij fijn om citroen en rozenblaadjes uit te proberen.

 23. Wauw wat een reacties al allemaal! Ik ben zo trots op je hoe ver je al bent gekomen met je blog 🙂
  Ik zou dit concept ook wel graag uit willen proberen en zie dat veel soorten ook anti-roos zijn. Ben daarom benieuwd naar de honing en gember varianten.
  xx

 24. Hey! Ik ben echt nog net op tijd geloof ik om mee te doen. Ik wil heel graag kans maken, want wil gaan oververstappen op shampoobars in plaats van flessen shampoo, maar nog geen ervaring . Dus mag ik nog mee doen?

 25. Ik zou ontzettend graag lavendel en aloe vera willen testen. Ik heb een cocamidopropyl betaine allergie en gebruik nu een aantal maanden dermolin shampoo, helaas ruikt deze shampoo niet erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *