Review: PIEN's kookboek + recept voor courgettetaart
Kookboeken Vegan Food

Review: PIEN’s kookboek + recept voor courgettetaart

Een paar weken geleden was ik bij de release party van PIEN’s kookboek in Breda. Inmiddels heb ik een recept uit het boek gemaakt en mag ik die met jullie delen. En ik laat natuurlijk weten wat ik van het boek vind!

Review: PIEN's kookboek + recept voor courgettetaart

PIEN’s kookboek is gemaakt door Sandra den Dekker, die vroeger een vega(n) lunchroom had in Breda en nu een cateringbedrijf runt. De foto’s in het boek zijn volgens mij allemaal gemaakt door haar man, David de Peuter. In het boek staan veel leuke extraatjes, zoals mooie illustraties en grappige tekstjes.

Het boek bevat 50+ uiteenlopende recepten, van groene smoothies en haverrepen tot rode bietenburgers en pizza. De meeste recepten zijn vegan en glutenvrij, of ze zijn makkelijk vegan en glutenvrij te maken. De gerechten zijn ook allemaal vrij simpel en snel klaar. Een perfect kookboek voor de beginnende vegan dus!

Review: PIEN's kookboek + recept voor courgettetaart

Review: PIEN's kookboek + recept voor courgettetaart

Review: PIEN's kookboek + recept voor courgettetaart

Maar niet alleen voor de beginnende vegan is dit een leuk boek. Ook de gevorderde vegans zullen hier veel nieuwe gerechten in vinden. Er staan een aantal heel bijzondere recepten in dit boek, zoals de spinazie-avocado-muntsoep, curry zuurkool en natuurlijk de courgettetaart! Dat vind ik leuk, want ik probeer graag nieuwe (gekke) dingen.

Het eerste wat ik altijd doe bij een nieuw kookboek is post-its plakken bij de recepten die ik sowieso wil proberen. Wie doet dit nog meer?

Review: PIEN's kookboek + recept voor courgettetaart

Ik vind het jammer dat er in veel kookboeken niet bij elk recept een foto staat. Ook in PIEN’s kookboek staan een aantal witte pagina’s en dat vind ik zonde! Recepten zonder foto probeer ik eigenlijk nooit, omdat de foto’s me juist als eerste aanspreken. Maar ik ben wel heel nieuwsgierig naar de fotoloze pompoen-chocoladetaart. Misschien ga ik die toch een keer maken!

Nog een minpuntje aan dit boek is dat er niet altijd duidelijk staat welke kookspullen je moet gebruiken. Zo staat er bij de courgettetaart: “Meng alles in een Magimix.” Magimix is een merk, dat blenders, food processors en andere keukenapparaten verkoopt. Ik heb van Magimix alleen een blender, dus daar gooide ik alle ingrediënten in, maar later kreeg ik door dat het eigenlijk in de food processor moest. Die heb ik gelukkig ook (van een ander merk), maar het was erg onduidelijk en ik moest uiteindelijk twee keukenapparaten schoonmaken.

Review: PIEN's kookboek + recept voor courgettetaart

Courgette-oregano taart

Ingrediënten: 
– 200g suiker
– 75g kokosolie
– 50 ml olijfolie
– 500g courgette, geraspt
– 125g havervlokken
– 175g amandelmeel
– 100g zonnebloempitten
– 1 el oregano

– taartvorm van 24 cm

Bereiding: 
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Meng de suiker, kokosolie en olijfolie in de food processor tot het een schuimig geheel vormt.
– Voeg de andere ingrediënten toe en meng heel even mee.
– Doe het mengsel in een ingevette taartvorm en zet de taart in de oven.
– Check na 60 minuten of de taart al goed is. Laat hem nog iets langer in de oven staan als de binnenkant nog een beetje nat is. Ik heb hem uiteindelijk zo’n 65 minuten laten bakken op 180 graden.

Tips:
– Lekker met een bolletje soja-vanille ijs!

Review: PIEN's kookboek + recept voor courgettetaart

Dit was echt lekker! Heel apart, want het is eigenlijk zoet en hartig tegelijk. Jens moest er even aan wennen, maar nam daarna nog een stuk, dus hij heeft het ook goedgekeurd.

PIEN’s kookboek kost €24,90 en is te koop bij Sowieso Koffiebar en De Kookwinkel (beide in Breda). Je kunt ‘m ook bestellen via theekamerpien.nl

Lees ook:
Release party van PIEN’s kookboek bij Sowieso Koffiebar in Breda
Vegan high tea
Carrot cake pannenkoeken

2 thoughts on “Review: PIEN’s kookboek + recept voor courgettetaart”

  1. Lijkt me een tof kookboek! Zelf heb ik er ook een hekel aan als je een recept ziet zonder foto. Volgens mij hebben heel veel kookboeken dat, maar ik vind het zelf inderdaad ook fijn om te zien hoe het gerecht uitziet. De courgette taart klinkt heel spannend. Ik denk dat ik zoiets wel lekker vind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *