Review: Lisa goes Vegan kookboek
Kookboeken Vegan Food

Review: Lisa goes Vegan kookboek

Ik heb lang getwijfeld om dit boek van Lisa goes Vegan te kopen. Het zag er geweldig uit, maar hij is wel redelijk prijzig. Toen ik vorige week een kortingscode tegenkwam, heb ik ‘m natuurlijk meteen besteld! Vandaag vertel ik je meer over dit boek en laat ik zien wat ik er al uit heb gemaakt.

Review: Lisa goes Vegan kookboek

Lisa Stel is bekend van haar blog Lisa goes Vegan. Ze post heerlijke recepten van gezonde en plantaardige gerechten. Ik ben vooral fan van haar ontbijt- en dessertreceptjes. Ze is zo’n mooie en vrolijke meid en ik vind dat ze het veganisme altijd op een hele leuke manier promoot. Ik was daarom ook heel benieuwd naar haar boek.

Vorige week bestelde ik dit boek via Lisa’s blog. Ik had een kortingscode voor gratis verzending. Zo was het boek ineens 9 euro goedkoper. De levering ging super snel. Ik had hem ‘s avonds besteld en twee dagen later had ik het dikke boek al in huis.

Review: Lisa goes Vegan kookboek

Review: Lisa goes Vegan kookboek

Het boek begint met heel veel tips en persoonlijke verhalen van Lisa. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit hele deel heb overgeslagen en meteen ben begonnen met plakken van post-its bij mijn favoriete recepten.

Dit eerste deel is wel ontzettend handig voor beginnende veganisten, of mensen die er gewoon iets meer willen weten over veganisme. Voor mij is dit geen nieuwe informatie, maar het lijkt me een ideaal boek om uit te lenen aan familie en vriendinnen.

Review: Lisa goes Vegan kookboek

Maar dan nu the best part; de recepten! Deze zijn opgedeeld in de volgende categorieën: basisrecepten (zoals kaassaus, mayo, pesto en guacamole), ontbijt, lunch, snacks, diner en desserts. Er staan ook een aantal handige lijstjes in zoals 20 x vegan broodbeleg en 13 x homemade vegan dips. Leuk!

Klein minpuntje: bij de snacks staan zowel zoete als hartige snacks. Dat vind ik een beetje verwarrend. Ik had zelf de zoete snacks bij de desserts gezet om het wat overzichtelijker te maken. Nu zie je eerst de lunchrecepten, dan de koekjes, daarna de dinerrecepten en dan de taartjes.

Maar de foto’s in dit boek zien er zo geweldig uit, dat ik alles wel wil maken! Ik heb inmiddels ook al twee ontbijtrecepten gemaakt en ik heb inkopen gedaan voor drie andere gerechten.

Review: Lisa goes Vegan kookboek

Review: Lisa goes Vegan kookboek

Review: Lisa goes Vegan kookboek

Review: Lisa goes Vegan kookboek

Review: Lisa goes Vegan kookboek

Review: Lisa goes Vegan kookboek

Review: Lisa goes Vegan kookboek

Review: Lisa goes Vegan kookboek

Zoals je ziet, heb ik de chiapannenkoekjes en de roze granola al gemaakt. En het was allebei zoooo lekker! Ik kan niet wachten om nog meer te maken uit dit boek.

Alle recepten zijn vrij makkelijk om te maken. Geen mega lange ingrediëntenlijsten, geen gekke ingrediënten en meestal heel snel klaar. Wat ik ook heel leuk vind, is dat er bij elk recept een variatietip staat, zodat je oneindig veel nieuwe recepten kan ontdekken.

Ik vind het Lisa goes Vegan boek echt een mega aanrader! Zeker voor beginnende veganisten, want er staat ontzettend veel handige informatie in het eerste deel. Maar ook voor de gevorderde vegans is dit boek een must have vanwege de heerlijke, gezonde en vernieuwende recepten die erin staan.

Het boek is wel een beetje prijzig. Het kost €39,95, maar dat komt omdat Lisa het zelf heeft uitgegeven. En dat steun ik graag! Tip: wacht net zoals ik tot er weer een kortingscode beschikbaar is, zodat je het boek voor een beetje minder kan aanschaffen. Houd haar social media kanalen dus goed in de gaten! Je kan het boek bestellen via Lisa’s blog.

Heb jij het boek al in huis? Wat zijn jouw favoriete recepten?

Lees ook:
Review: PIEN’s kookboek + recept voor courgettetaart
Carrot cake pannenkoeken
Kleurrijke focaccia

8 thoughts on “Review: Lisa goes Vegan kookboek”

  1. Wil het boek ook heel graag bestellen, maar ben ook nog op zoek naar een kortingscode. Kan je mailen waar ik de code kan vinden cq kan je de code delen via de mail :-)? Zou toppie zijn :-)! Ben blij dat er zoveel mensen geïnspireerd worden om ook vegan te koken :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *