Green Beauty

Plasticvrij in de badkamer (+ kortingscode)

Als je graag de hoeveelheid plastic in je huis wilt verminderen is de badkamer een goede plek om te beginnen! De meeste badkamers staan namelijk vol plastic wegwerpproducten die je makkelijk kunt vervangen door duurzamere alternatieven.

Plasticvrij in de badkamer

Plasticvrije producten voor in de badkamer

In dit artikel deel ik 4 duurzame alternatieven voor producten die je dagelijks gebruikt in de badkamer. De producten die ik laat zien komen allemaal van de webshop Paper & Boo. Je kent ze misschien al van de shampoo bars waar ik al eens over heb geschreven, maar ze verkopen nu ook conditioners, deodorant, bruisballen en andere plasticvrije producten voor in de badkamer.

Plasticvrij in de badkamer

Bamboe tandenborstel

Deze milieuvriendelijke tandenborstel is gemaakt van bamboe. Dat is een super duurzaam materiaal, want het groeit heel snel en is biologisch afbreekbaar. Als je je tandenborstel na 3 maanden vervangt, kun je de nylon borstelharen eruit trekken met een tang. De haren gaan bij het plasticafval en het bamboe handvat kan bij het groenafval.

Plasticvrij in de badkamer

Shampoo & conditioner bar

Ik heb al eens geschreven over hoe je shampoo bars gebruikt. Ik gebruik momenteel de rose shampoo bar en de conditioner bar met citrus. Deze zijn beide dierproefvrij, vegan en palmolievrij. Dat staat bij elk product heel duidelijk aangegeven. Je kan er ook op filteren, handig!

Plasticvrij in de badkamer

Bamboe wattenstaafjes

De wattenstaafjes die je bij de supermarkt of drogist koopt, zijn vrijwel altijd gemaakt van plastic, maar deze zijn van bamboe. Het doosje is gemaakt van gerecycled karton. Hier zijn dus geen nieuwe bomen voor gekapt. Deze wattenstaafjes kunnen net als de bamboe tandenborstel bij het groenafval of zelfs op de composthoop!

Plasticvrij in de badkamer

Wasbare wattenschijfjes

Wasbare wattenschijfjes zijn een must have voor een plasticvrije badkamer. Je bespaart er echt heel veel afval mee en je kan er jaren mee doen!

Korting bij Paper & Boo

Wil jij ook een shampoo bar testen of eens een bamboe tandenborstel proberen? Je krijgt nu 10% korting op je bestelling bij Paper & Boo met de code MGM10.

Welke plasticvrije producten gebruik jij al in de badkamer?  

 

Lees ook:
Groen in de badkamer: tandenborstel van suikerriet
Shampoo bars: de voordelen en hoe je ze gebruikt
Groene hotspots in Amsterdam

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Paper & Boo.

1 thought on “Plasticvrij in de badkamer (+ kortingscode)”

  1. Wat heb je prachtige foto’s gemaakt! Ik ken deze webshop helemaal nog niet. Ik vind het zo jammer dat niet alle wattenstaafjes van bamboe zijn, ik let daar nu ook veel meer op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *