November in pictures
Overig

November in pictures: 2 citytrips in 1 maand

In november ging ik twee keer op reis. Twee kortje reisjes, naar Riga en Berlijn. Wil je weten wat ik daar heb gedaan? Lees dan dit maandoverzichtje.

November in pictures

Ik was begin deze maand in Riga. Een vriendin van mij studeert daar en samen met een andere vriendin vloog ik er naartoe. Het was daar zooo ontzettend koud (het heeft zelfs gesneeuwd), maar het was wel een prachtige stad! Vooral het oude gedeelte van de stad is heel mooi met al die gekleurde gebouwen.

November in pictures

November in pictures

Sara liet ons alle leuke plekken van de stad zien. Vanuit de Skyline Bar in het Radisson Blu Hotel heb je het allermooiste uitzicht over de stad.

November in pictures

November in pictures

November in pictures

Het gezelligste plekje van de stad vond ik dit theehuisje. Het heet Apsara Tea House en het staat in het stadspark. Ze hebben hier heeel veel soorten thee, het is super knus en je hebt een heel mooi uitzicht op het park. Helaas is het niet heel vegan-friendly. Ze hebben geen plantaardige melk of vegan koekjes. Dus het bleef voor mij alleen bij thee.

 

November in pictures

Maar de allertofste hotspot van de stad was toch wel Fat Pumpkin, een vegetarisch restaurant met bijna alleen maar vegan gerechten. Het eten was hier zo goed dat we er in vier dagen twee keer zijn geweest. Ik heb er ook een blogpost over geschreven.

November in pictures

Toen ik thuiskwam stond m’n bloemenbak er nog steeds mooi bij. Ik had ze veel te laat gezaaid, maar door het warme weer zijn ze toch nog gaan bloeien.

November in pictures

Jens en ik gaan wel vaker een stuk fietsen, maar meestal doen we dan 20 of 30 kilometer. Deze keer deden we 50 kilometer en het was ijskoud, brr! De laatste kilometers heeft Jens me bij alle heuveltjes omhoog geduwd, haha.

Groene hotspot in Breda: LOFF

Samen met een vriendin van school die ik al heel lang niet had gezien, aten we bij het nieuwe restaurant LOFF in Breda. Ze hadden er ook taartjes van Sharp Sharp, my favorite!

De release party van PIEN's kookboek

Daarna gingen we naar de release party van PIEN’s kookboek. Binnenkort komt er een review online! Ik ga ook een recept uit het boek delen, maar ik ben er al 2 keer boodschappen voor gaan doen zonder succes. De eerste keer hadden ze geen zonnepitjes meer en de tweede keer kwam ik thuis met 3 tassen vol boodschappen, maar geen zonnepitjes, oeps. Nog even geduld dus..

November in pictures

Mijn ouders hadden nog kaartjes over voor een concert van Dotan, dachten we.. Het was eigenlijk een optreden van 3 onbekende artiesten die door Dotan waren ontdekt. Ook leuk! Ik haalde mijn vriendin Roos op in Antwerpen en daarna reden we door naar Utrecht.

November in pictures

De mooiste muziek was van Nathan Ball en de leukste entertainer was Mahalia. Echt een grappige meid en ze is nog maar 18 jaar!

November in pictures

Jens en ik keken de wedstrijd Nederland – België in stijl. Wij zijn eigenlijk niet zulke grote voetbalfans en de wedstrijd was redelijk saai, dus nog voor de rust zijn we maar geswitcht naar Netflix. We kijken nu de serie Marcella en we moeten ook nog het laatste seizoen van How I Met Your Mother zien. Maar onze favoriete serie is Narcos!

November in pictures

Vorige week waren we in Berlijn! Ik schreef al een blogpost over de leukste groene hotspots in Berlijn. Deel 2 komt snel.

November in pictures

Het eerste wat we deden toen we aankwamen, was een fiets huren. En daarna gingen we alle toeristische dingen bekijken, zoals de Brandenburger Tor en het Holocaust Monument.

November in pictures

Echt een aanrader voor als je een keer naar Berlijn gaat: bezoek het Reichstag gebouw. Het is gratis, maar je moet je wel van tevoren online aanmelden om naar binnen te mogen.

November in pictures

November in pictures

Ook heel tof: ga met de snelste lift van Europa naar de 24e verdieping van een kantoorgebouw op de Potsdamer Platz. Een stuk goedkoper dan de Fernsehturm, maar met een net zo mooi uitzicht.

November in pictures

En natuurlijk waren we elke avond op een kerstmarkt te vinden.

November in pictures

Toen we net thuis waren, stond de postbode al voor de deur met een groot sapjespakket. Ik heb de afgelopen week deze sapjes getest en er komt binnenkort een artikel over! De doos werd trouwens gelijk hergebruikt door Jens die nog wat verkochte fietsonderdelen moest opsturen.

November in pictures

En een dag later kwam er een nog veel groter pakket: onze nieuwe bank! Die hadden we in de zomer al besteld en nu is ‘ie er eindelijk!

November in pictures

Ik vind het echt jammer dat het zo vroeg donker wordt, omdat al m’n food foto’s er lelijk van worden. Maarja, ik kookte weer wat lekkere dingen deze maand, die je op Instagram al hebt kunnen zien.

Linksboven: Ik had vegan bezoek, dus ik kookte een heel feestmaal. Ik heb naanbrood, curry, minestrone en falafel gemaakt. Mmmm!
Rechtsboven: Mediterranean baked sweet potato in m’n mooie nieuwe bordjes.
Linksonder: Veggie wok met tofu.
Rechtsonder: Gezonde carrot koekjes. Het recept is van Aandachtige blog.

Wat is het leukste dat jij in november hebt gedaan?

Lees ook:
October in pictures: een nieuwe camera en heel vaak uit eten
Vegan op wintersport
7 leuke groene Instagram accounts

12 thoughts on “November in pictures: 2 citytrips in 1 maand”

 1. hey Djuli , prettig om je ervaringen te lezen en je supermooie foto’s te zien,
  Als ik iets over Berlijn lees of zie heb ik echt zin om terug te gaan. Waarschijnlijk in augustus en dan nemen we onze eigen fietsen mee ( we hebben grote VW gekocht en volgende week gaan ze er rails inzetten om de fietsen te vervoeren)
  Wij zijn van 2 tot 12 november in Moraira geweest . We hadden super weer , tot 25 graden. We hebben daar onze vaste restaurants (Punjabi in Calpe , Verdeando en Sunrise eatery in Denia)
  Joepie het is weer december , een fijne feestmaand en ik heb er echt zin in om lekker te koken voor mijn familie. Groetjes, Melinda

  1. Hoi Melinda,
   Bedankt voor je reactie. Jouw vakantie klinkt ook super! Alvast fijne feestdagen gewenst! Ik heb ook heel veel zin in de kerst 🙂

 2. Volgens mij heb je een hele toffe november gehad! Ik ben jaloers als ik naar al je foto’s kijk. Ik zit met mijn vriend ook te twijfelen of we geen weekendje Berlijn binnenkort doen. Het lijkt me zo onwijs gaaf!

 3. Ahhh ik vind het licht ook zo vervelend om foto’s te maken. Ik ben dan ook zo blij als ik vroeg klaar ben met werken, want dan kan ik vroeg eten (en dus ook foto’s maken).
  En wat een leuke citytripjes heb je gehad zeg. Super tof!

 4. Het ziet er heel gezellig uit! Mooie foto’s zijn het ook geworden! Zelf houdt ik ook heel veel van citytrips maken. Mijn leukste tot nu toe was Rome, en Stockholm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *