May in pictures
Overig

May in pictures

Een nieuwe baan, een nieuwe fiets, heel veel tuinieren en heel veel lekker eten. We gingen naar een bruiloft en kajakken in de Ardennen. En ik maakte natuurlijk overal foto’s van..

May in pictures

Ik heb deze maand veel uren in m’n tuintje doorgebracht. We hebben een moestuintje van 1 vierkante meter waar alleen nog maar munt in stond. De munt heb ik verplaatst naar een andere bak, want het neemt je hele tuin over als je even niet oplet. In de vierkante meter staan nu radijsjes, sperziebonen, serderij en deze schattige aardbeitjes.

May in pictures

Buurkat Garfield kwam ook even snuffelen. Hij is zo lief! Zie die pootjes!

May in pictures

Jens en ik gingen kajakken in de Ardennen. Gelukkig was het een warme dag, want we waren helemaal nat geworden toen we van een mini-waterval af moesten. Maar het was super leuk en we waren best wel snel. De omgeving is trouwens prachtig! Dat kasteel op de rots was echt gaaf om te zien.

May in pictures

Opdrogen in de zon.

May in pictures

Ik heb ook weer veel gekookt deze maand. Deze zoete aardappelburgers waren zo lekker dat ik het recept gelijk de volgende dag online heb gezet.

May in pictures

En deze frisse bulgursalade met granaatappelpitjes was ook heel lekker!

May in pictures

Deze foto vond ik goed gelukt. Achter de schermen zag het er trouwens zo uit:

May in pictures

Koken en bloggen in huispak en sloffen is gewoon veel fijner, haha.

May in pictures

Ik organiseerde voor het eerst een winactie op m’n blog samen met Content, de verpakkingsvrije winkel in Leuven. Jens trok het lootje van Ilse uit de bak, dus zij won de waardebon. Veel shopplezier, Ilse!

May in pictures

Ik verstuurde de bon in een envelop van een gerecyclede landkaart, om het groen te houden 😉

May in pictures

We gingen deze maand naar de bruiloft van een vriend van Jens. Het was een heel leuk feestje. Ik draag normaal nooit hakken, en op de rechter foto kun je wel zien waarom. Jens en ik zijn even groot, dus als ik hakken aan heb, lijk ik wel een reus. Toch vond ik dit een super schattige foto.

May in pictures

Jens kocht een nieuwe fiets, dus nu kan ik zijn oude gebruiken. Deze maand hebben we al 50 kilometer gefietst. Zodra het niet meer regent ga ik weer! Ik vind het super leuk en we wonen in een mooie omgeving met veel groen. De wegen zijn hier wel vaak heel slecht en fietspaden stoppen soms heel random midden op de weg. (Tja.. België.)

May in pictures

Tijdens het fietsen vond ik deze mooie bloemen, dus die moesten natuurlijk mee naar huis.

May in pictures

Op Instagram deelde ik weer een paar lekkere gerechtjes deze maand.

Linksboven: Couscous met heel veel restjes (cherrytomaatjes, sla, komkommer, mais, spinazie, kokos, kikkererwten, dadels, tahin en harissa).
Rechtsboven: Couscous met spinazie, tomaat en kipstuckjes van De Vegetarische Slager.
Linksonder: Burritos met perziksalsa.
Rechtsonder: Quiche met tofu, spinazie, tomaat en champignon. (Van dit recept, maar dan een beetje aangepast)

May in pictures

Jens kookt ook steeds vaker en steeds lekkerder. Hij maakte een zomerse salade en asperges met champignons, gekke aardappels en een lekker sausje. Mmm!

May in pictures

We hadden niet altijd zin om zelf te koken. Ik heb deze maand ook een paar keer buiten de deur gegeten. Dit mega broodje vegan gyros bestelde ik bij VegaVerso. De vegan calamares haalde ik bij Loving Hut Veganerie en het kleurrijke bordje at ik bij Noordoever. Allemaal in Leuven. Over VegaVerso en Loving Hut Veganerie heb ik al een blogpost geschreven. Over Noordoever kun je binnenkort meer lezen.

May in pictures

Gisteren kon ik niet naar huis door de zoveelste buschauffeurs-staking (ehh ja, België… Ik zou er een boek over kunnen schrijven), dus moest Jens me komen ophalen. We maakten er gelijk een leuke date van. We aten bij Mykene in Leuven en namen allebei een bijzonder toetje. Ik had chocolademousse van aquafaba (dat is het vocht van kikkererwten) en Jens nam kersenijs met chocosaus. Alles was helemaal vegan! De saus, de slagroom, het koekje. Zo leuk en zo lekker!

Nog een leuk nieuwtje: Op zondag 26 juni organiseer ik samen met Iris een vegan potluck in Antwerpen. Iedereen is welkom. Wil je erbij zijn? Meld je dan hier aan!

7 thoughts on “May in pictures”

  1. Ik vind het zo leuk om de aardbeien te zien. Bij mij beginnen ze ook al echt te groeien nu. Ze hebben alleen nog behoorlijk wat zon nodig… Hup zomer, kom maar op!

  2. Ziet eruit als een hele gezellig week. Fijn om te zien dat alles nu begint te groeien en bloeien. En wat kan jij lekker koken zeg! Ik heb net gegeten maar ik krijg er alweer trek van 😉 -x-

  3. Wat een heerlijke actieve maand en wat een hoop lekker eten ook weer! Kijken naar eten blijft leuk. Gelukkig heb ik net gegeten dus zorgt het dit keer niet voor een eet aanval haha. En wat een bijzonder toetje die chocolademousse van aquafaba. Ik ben benieuwd hoe dat smaakt.

  4. Super leuk, ik heb ook aardbeitjes in de tuin en op dit moment last van een naaktslakken plaag! Ik hoop dat jouw plantjes daar geen last van krijgen. Ook leuk om zo’n foto blog te zien, het is altijd leuk te zien wie er achter de blogger zit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *