May in pictures
Overig

May in pictures: plants, plants, plants!

Mijn groene vingers hadden genoeg te doen deze maand! Een pannenkoekenplantfamilie in huis, tomatenplantjes in de tuin en ook het balkon kreeg een kleurrijke make-over. En ik deed natuurlijk nog veel meer leuke dingen. Je leest het allemaal in het nieuwe maandoverzicht.

May in pictures

Begin deze maand werd ik geïnterviewd door Claire’s Mission over vegan eten, duurzaam leven en wonen in België. Het is echt heel leuk geworden! Heb je het interview al gelezen?

May in pictures

Op de plantenmarkt in Leuven vond ik deze mooie vetplantenbollen van Love & Succulents. Ik kocht er eentje voor Moederdag. De macramé plantenhanger maakte ik zelf.

May in pictures

Ik was super enthousiast over de mooie planten-creaties van Natascha en deelde een paar foto’s op Instagram. Als bedankje kreeg ik van haar deze super leuke vetplant-in-magneetpot. Cute!

May in pictures

Mijn ouders waren een paar dagen in België voor een golfvakantie. Jens had nog nooit gegolfd, dus dat moest ‘ie maar eens proberen. En hij bleek talent te hebben, want bij zijn tweede hole sloeg hij al een birdy (hij had 2 slagen nodig om het balletje in het putje te krijgen). Of het was gewoon een typisch gevalletje beginnersgeluk.

May in pictures

Ons saaie balkon kreeg een make-over. Eigenlijk hoop ik dat ooit het hele balkon vol staat met planten, maar dit is al een leuk begin.

May in pictures

Deze pilea nam ik ook maar mee. Hij moest heel nodig gestekt worden. Er groeide zelfs een baby uit de onderkant!

May in pictures

Het was eindelijk warm genoeg om ons moestuintje van 1 vierkante meter weer tot leven te wekken. De tomatenplantjes die al die tijd in onze serre stonden, konden eindelijk de grond in. We kochten ook een mooie houten plantenbakladder en nu hebben we wat extra plaats om ons eigen eten te laten groeien. Zo leuk!

May in pictures

Twee maanden geleden kocht ik dit mooie Chinese lantaarnplantje in Rotterdam. Ik had niet door hoe hard ‘ie groeide tot ik deze oude foto tegenkwam. Ik ben benieuwd hoe hij er over twee maanden uitziet.

May in pictures

In Antwerpen werd er een groene markt georganiseerd door een groepje studenten. Ik ging erheen samen met een vriendin die in Antwerpen woont. Het was mooi weer, er waren vegan food kraampjes en er speelde een leuk bandje. Heerlijk! Helaas werden de laatste ijsjes net voor onze neus verkocht, dus die gingen we in de stad kopen. We keken ook even binnen bij een geweldige winkel in de Meir. Het heet Juttu en ze verkopen er allemaal eerlijke merken. Wat een prachtige en grote winkel is dat! Echt een aanrader voor als je een keer in Antwerpen bent!

May in pictures

Met een groepje meiden gingen we een klimparcours doen in Nijmegen. Met als hoogtepunt deze zipline!

May in pictures

Deze maand was ik weer fanatiek aan het bujo’en. Ik bestelde nieuwe pennen en werd helemaal happy van m’n weekly layouts. En het werkt echt heel handig, zo’n bullet journal. Ik heb veel meer overzicht en krijg eindelijk mijn to do-lijstjes af. Misschien schrijf ik er ooit nog een blogpost over, als jullie dat leuk vinden. Als je nu al meer wilt zien: ik heb een Instagram-account aangemaakt speciaal voor m’n bujo.

May in pictures

Voor mijn verjaardag (in maart) kreeg ik een cadeaubon voor één van mijn favoriete restaurants en deze maand hebben we hem eindelijk gebruikt. Het eten bij Noordoever is altijd geweldig en het is ook gewoon een heel mooi restaurant. Als je in Leuven bent, moet je hier echt een keer komen lunchen of dineren.

May in pictures

Zelf maakte ik ook weer wat lekkere dingetjes deze maand. Op Instagram heb je ze misschien al voorbij zien komen.

Linksboven: Chocolate swirl bananenbrood uit het boek van Lisa goes Vegan.
Rechtsboven: Bamisoep! Maar dan een beetje anders.
Linksonder: Vegan burgers met zoete aardappelfrietjes, want het was Vegan Burger Day.
Rechtsonder: Zomerse couscoussalade met watermeloen (inspired by hot for food) en geroosterde kikkererwten met spinazie. Mmm!!

May in pictures

En ik maakte deze maand ook mijn eerste What I Eat In A Day-filmpje. Heb je ‘m al gezien?

Plannen voor juni

Er staan veel leuke dingen op de planning voor juni! Morgen vertrek ik naar Stockholm voor een paar dagen. Daar heb ik suuuper veel zin in! Aan het einde van de maand ga ik weer werken op Rock Werchter, net als vorig jaar. Ook heel leuk! Al hoop ik wel dat het weer dit jaar wat beter wordt. Wat een horrror was dat! Ik heb ook nog wel zin in een potluck, dus misschien ga ik die deze maand nog organiseren.

Wat was jouw hoogtepunt van de maand mei? En wat voor leuke dingen ga je doen in juni? Ik ben heel benieuwd!

Lees ook:
April in pictures: weekendje Amsterdam, vieze vegan slagroom en een huis vol planten
Fair fashion winkels in Leuven #1
Vegan kookboek review: Oh She Glows Elke Dag

8 thoughts on “May in pictures: plants, plants, plants!”

  1. Wat een fijn maandoverzicht DjulI! En lekker kleurrijk ook met al die plantjes haha. Klinkt alsof je een super leuke maand hebt gehad. En ik vond je interview bij Claire zo leuk om te lezen. Bij de Noordoever wil ik echt een keertje eten trouwens, het lijkt me zo lekker <3

  2. Leuk overzicht! En wat grappig van die pilea, nu heb je er een hele boel. Die van mij heeft twee baby’s op dit moment, die moet ik ook nog stekken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *