Maca smoothie
Recepten Vegan Food

Maca-pindakaas smoothie

Ik hou van smoothies! Ik maak er bijna elke ochtend wel één. Deze met macapoeder en pindakaas is momenteel mijn favoriet!

A smoothie a day

Tijdens deze gekke periode probeer ik een soort van vaste routine in mijn dag te houden. Vorige week heb ik The Miracle Morning van Hal Elrod uitgelezen en ik had geen beter moment kunnen kiezen, denk ik. Ik zet mijn wekker om 6:45 en begin elke dag met een kleine wandeling, 5 minuten mediteren een een paar hoofdstukken uit een boek lezen. Daarna maak ik een smoothie. Deze met macapoeder, banaan, pindakaas en vanille is één van mijn favorieten.

Door deze ochtendroutine start ik mijn dag positiever en productiever. Kijk maar, er staat na weken eindelijk weer een blogpost online. 🙂

Maca power

Maca is een knol die al jarenlang gebruikt wordt in Peru. Het schijnt energie te geven, je hormoonbalans te ondersteunen en zelfs je libido te verhogen. Het zit ook boordevol vitaminen en mineralen, zoals calcium, ijzer, magnesium en zink. Maar ik gebruik het vooral voor de smaak. Het heeft een lichte zoete en notige smaak, die ik heel lekker vind, maar niet iedereen houdt ervan.

Maca smoothie met banaan en pindakaas

Voor 1 persoon
Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:

  • 1 (bevroren) banaan
  • 2 el macapoeder
  • 1 el pindakaas
  • 1 medjool dadel
  • 1 cup (240ml) plantaardige melk
  • ½ tl vanille-extract
  • 1 ijsblokje (optioneel)

Bereiding:

  • Doe alle ingrediënten in de blender en mix het tot een gladde smoothie. Gebruik je geen bevroren banaan? Mix dan een ijsblokje mee. Mag het nog iets zoeter? Voeg dan een extra dadel toe.

Cheers!

Ga je dit recept ook maken? Tag me dan op Instagram! Ik vind het altijd leuk om jullie creaties te zien!

Lees ook:
Simpele vegan quinoasalade met tahindressing
Vegan carrot cake
Zoete aardappelsalade met vegan camembert en agave-mosterddressing

 

Dit artikel bevat affiliate links.

3 thoughts on “Maca-pindakaas smoothie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *