Groene hotspot in Maastricht: Bijzonder
Eco Travel Nederland

Groene hotspot in Maastricht: Bijzonder

Afgelopen woensdag waren Jens en ik twee jaar samen. Om dat te vieren aten we ‘s avonds bij Bijzonder in Maastricht. Vandaag vertel ik jullie wat ik ervan vond, ookal verklapt de naam eigenlijk al hoe leuk dit restaurant is.

Groene hotspot in Maastricht: Bijzonder

Het eerste wat me opviel toen ik binnenkwam, was het geweldige interieur. Die tegeltjes! Die lampen! Al die verschillende stoelen! Zooo mooi. Ook die kruidenplantjes en houten kratjes met zoete aardappels en butternut pompoenen op de bar vond ik super leuk.

Wij kwamen hier dineren, maar je kunt hier ook lunchen of alleen een stuk taart eten. Ze hebben een gezellig terras, maar wij hadden al de hele dag in de volle zon gelopen en wilden dus liever binnen zitten, wat eigenlijk wel een goede keuze was, want kijk hoe tof! Ik bleef maar mooie details ontdekken in het interieur.

Groene hotspot in Maastricht: Bijzonder

Groene hotspot in Maastricht: Bijzonder

Bij Bijzonder staan er verschillende kleine gerechtjes op de kaart. Je kiest per persoon 2 à 3 gerechtjes die je dan met elkaar kunt delen. Het grootste deel van de gerechten zijn vegetarisch en een aantal zijn ook vegan. Wij gingen voor de gazpacho met brood, falafel met dipsaus, groenten met geitenkaas (niet vegan obviously, deze was voor Jens) en een Japanse pizza (niet op de foto).

De gerechtjes werden steeds na elkaar geserveerd, wat ik eigenlijk wel jammer vond. Want ik als Instagramverslaafde hoopte natuurlijk op een tafel vol met eten voor de perfecte foto. Maar alle gerechtjes waren heel lekker en bijzonder.

Het personeel was super vriendelijk. Ze legden het concept goed uit toen we binnenkwamen en vroegen regelmatig of alles nog naar wens was.

Groene hotspot in Maastricht: Bijzonder

Wij hadden dus in totaal 4 gerechtjes gegeten, maar we hadden nog ruimte voor een toetje. De desserts waren allemaal vegan, dus ik kon echt niet kiezen! We konden gelukkig ook kiezen om van alles wat te proeven, dus dat deden we. Ik weet niet meer precies wat het allemaal was. Sowieso een heerlijke chocoladetaart en verder een stuk bananenbrood en iets met sinaasappel en cashewcream ofzo. Het was zo lekker allemaal!

Groene hotspot in Maastricht: Bijzonder

Dit restaurant is echt een aanrader! Het eten vond ik super lekker en de sfeer in het restaurant was heel relaxed. Let er wel op dat je zeker 3 gerechtjes (of 2 + een dessert) per persoon moet bestellen om vol te zitten. De prijzen variëren tussen €5,50 en €13,00 per gerecht. Wij betaalden in totaal €60 euro voor 4 gerechtjes + “grand dessert” + 5 drankjes + een beetje fooi. Niet heel duur, maar ook niet iets wat ik elke week zou doen. Ik vond het de perfecte plek voor een speciale gelegenheid, zoals een verjaardag of een 2-jarig jubileum.

Bijzonder
Luikerweg 33, Maastricht
Website / Facebookpagina
Ma & di: gesloten
Wo – zo: 10:30 – 23:00

Lees ook:
Groene hotspot in Gent: Moor & Moor
Groene hotspot in Rotterdam: Caffè Booon

Vegan high tea bij Heavenly Cupcakes in Rotterdam

5 thoughts on “Groene hotspot in Maastricht: Bijzonder”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *