Vegan-friendly hotspot Moor & Moor in Gent
België Eco Travel

Groene hotspot in Gent: Moor & Moor

Vorige week leidde Lotte mij rond in het mooie Gent. Zij studeert daar en kent de leukste plekjes van de stad. Een van haar favoriete hotspots is Moor & Moor. Vandaag laat ik jullie wat meer van dit gezellige en kleurrijke winkeltje/lunchzaakje zien.

Vegan-friendly hotspot Moor & Moor in Gent

Het eerste wat opvalt als je binnenkomt: die spiegels! Door de spiegels op het plafond lijkt het een super hoge ruimte. Dit vind ik echt heel gaaf. Wat nog meer opvalt zijn de felgekleurde producten en de leuke vloer.  Moor & Moor zit op de hoek van de straat en heeft dus veel ramen, waardoor er veel licht binnenkomt. Het is een heel vrolijk geheel.

Beneden vind je het winkeltje, een paar zitplekken aan het raam en achterin de winkel is een verpakkingsvrij gedeelte, om je eigen potjes te vullen met gedroogde bonen of muesli. Boven staan nog een paar tafeltjes om gezellig wat te eten of drinken.

Vegan-friendly hotspot Moor & Moor in Gent

Vegan-friendly hotspot Moor & Moor in Gent

Bij Moor & Moor kun je ontbijten en lunchen. Ze hebben een aantal vegan opties die goed staan aangegeven op de kaart. Ik had na mijn treinreis van 2 uur best veel trek gekregen, dus ik nam een vers sapje en een boterham met avocado, rode ui en kiemen. Ik weet niet meer wat er verder nog op zat, maar het was in ieder geval lekker fris en crunchy. Lotte ging voor een soy latte en een stukje raw banana bread, die trouwens ook heel lekker was. Het werd geserveerd op een houten dienblad in een papiertje met een Moor & Moor-printje erop. De zero waste-wannabe in mij vond dat wel een beetje jammer, maar het zag er wel heel leuk uit zo.

Vegan-friendly hotspot Moor & Moor in Gent

Vegan-friendly hotspot Moor & Moor in Gent

Vegan-friendly hotspot Moor & Moor in Gent

Het winkeltje ziet er heel kleurrijk uit. Ze focussen zich hier op biologische, lokale en eerlijke producten. Veel producten zijn vegan en er is ook een verpakkingsvrij gedeelte, waar je zelf je potjes kunt vullen en wegen.

Moor & Moor ligt in het centrum van Gent en is ook op zondag geopend (dit is heel zeldzaam in België). Het is een gezellige plek om te lunchen of om wat speciale producten te kopen. Ik kan goed begrijpen dat Lotte hier vaak komt.

Moor & Moor
Jakobijnenstraat 7, Gent
Facebookpagina van Moor & Moor
Ma – za: 9:00 – 18:00
Zo: 9:30 – 18:00

Lees ook:
Verpakkingsvrij koken: Mexicaanse quinoa
Verpakkingsvrij winkelen bij Content in Leuven
Groen boodschappen doen

13 thoughts on “Groene hotspot in Gent: Moor & Moor”

  1. Dit zier er echt super leuk uit en dat broodje wat jij op hebt klinkt ook super lekker! Al die spulletjes die je kan kopen zien er ook gewoon al leuk uit haha. xoxo Marjolein

    1. Leuk Stefanie! Ik heb jouw tips helaas niet kunnen bezoeken, want ik was maar een paar uur in Gent. Maar ik moet sowieso nog een keer terug. Ik vond het een geweldige stad!

  2. Wauw ik dacht inderdaad dat er nog een verdieping was, maar dat zijn de spiegels haha. Echt leuk gedaan! En wat grappig dat ze er boterhammen serveren. Dat kom je niet zo vaak meer tegen.

  3. Ziet er uit als een leuk lunchplekje, door de spiegels lijkt de ruimte inderdaad heel hoog! Die halve verdieping vind ik er ook heel gezellig uit zien.

  4. Super leuk dit! Hier wil ik heen!
    Volgens mij is het sowieso een goed plan om eens een dagje Gent te plannen in de zomervakantie, ik hoor zoveel goeds over Gent, ook wat betreft veganisme. Klopt dat?
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *