Groene hotspot in Riga: Fat Pumpkin
Eco Travel Letland

Groene hotspot in Riga: Fat Pumpkin

Deze week was ik in het ijskoude Letland om een vriendin op te zoeken die daar studeert. We vonden een super leuk vegetarisch restaurantje in het oude centrum van Riga. Fat Pumpkin is echt een aanrader als je ooit in deze stad bent!

Groene hotspot in Riga: Fat Pumpkin

Voordat ik naar Riga ging, had ik dit restaurantje al gevonden op Happy Cow. Het kreeg daar heel veel goede beoordelingen dus ik was ontzettend benieuwd of het echt zo goed was. Op maandagavond gingen we het testen. We werden vriendelijk ontvangen door een Nederlandse man, die sinds 3 jaar bij zijn Letse vrouw in Riga woont en samen met haar dit restaurant runt. De rest van de avond maakten we nog vaak een praatje met hem. Ik denk niet dat er heel veel Nederlanders in Riga komen, dus het was voor hem waarschijnlijk ook leuk om weer eens Nederlands te kunnen praten.

We begonnen alle drie met een smoothie. Op de kaart staan een stuk of 30 smoothies, dus dat was een lastige keuze. Ik ging uiteindelijk voor de smoothie met avocado, limoen, aardbeien en agavesiroop. Heel lekker, net als de twee andere smoothies die ik ook mocht proeven.

Groene hotspot in Riga: Fat Pumpkin

Mijn voorgerecht was een romige champignonsoep die met typisch Lets brood werd geserveerd. Het deed me een beetje denken aan zuur roggebrood. Heel apart, maar het paste perfect bij de soep.

Groene hotspot in Riga: Fat Pumpkin

Daarna namen we allemaal een burger. Ik de pompoenburger, Sara de falafelburger en Yoni de spicy red beanburger of zoiets. Het was net zo lekker als het eruit ziet! Er staan naast een hele lijst verschillende burgers ook andere hoofdgerechten op de kaart, zoals pasta, risotto en salades. Bijna alles op de kaart is vegan, maar ze vragen wel of je “gewone” kaas op je burger wilt.

Groene hotspot in Riga: Fat Pumpkin

Daarna hadden we nog een heel klein gaatje over voor een toetje.

Groene hotspot in Riga: Fat Pumpkin

Sara nam een bosbessentaartje, Yoni de chocoladetaart en ik een raw Snickers taart. Suuuper lekker, maar ik kreeg ‘m niet helemaal op, want het was echt een groot stuk.

Groene hotspot in Riga: Fat Pumpkin

Het was allemaal zo lekker, dat we twee dagen later nog eens terug kwamen. Dit keer iets minder uitgebreid, want we moesten onze vlucht nog halen die avond. We begonnen met een homemade ice tea..

Groene hotspot in Riga: Fat Pumpkin

.. en namen daarna allemaal hetzelfde hoofdgerecht: noodles met portobello, zoete aardappelpuree en asperges. De vorige keer zagen we dit gerecht al een paar keer voorbij komen, dus we waren heel erg benieuwd. En het was heerlijk! Zo veel verschillende smaken die allemaal heel goed bij elkaar pasten. Dit ga ik thuis ook eens maken.

Groene hotspot in Riga: Fat Pumpkin

Voordat we vertrokken, kregen we van de aardige Nederlander nog een paar energy balls in verschillende smaken. Heel erg lief!

Fat Pumpkin is echt een aanrader voor iedereen! Mijn vriendinnen zijn geen vegans en zelfs geen vegetariërs, maar ze vonden het hier toch super leuk en lekker. Sara gaat hier nog een keer naartoe als haar stiefmoeder, die ook vegan is, haar komt opzoeken in Riga.

Fat Pumpkin
Grecinieku iela 11, Riga
Facebookpagina
Ma – do: 11:00 – 22:00
Vr: 11:00 – 23:00
Za: 10:00 – 23:00
Zo: 10:00 – 22:00

Aan het einde van de maand zal ik nog meer Riga-tips geven in het maandoverzichtje. Ben jij wel eens in Riga geweest? Of lijkt het je een leuke bestemming voor een citytrip? Let me know!

Lees ook:
Groene hotspot in Palma de Mallorca: Compost
Zoete aardappelburgers met guacamole en mangosalsa
Fotoverslag Vegan Surf Camp

10 thoughts on “Groene hotspot in Riga: Fat Pumpkin”

  1. Dit ziet er echt geweldig uit! Wauw wauw wauw. Ik krijg er helemaal honger van 🙂 Ik ben heel benieuwd naar welke hotspots je nog meer in Riga hebt gevonden.

    1. De andere plekken waar ik ben geweest waren niet super vegan-friendly, dus daar maak ik geen aparte post over. Ik ben wel in een heel cute theehuisje geweest en in een mooi hotel met prachtig uitzicht, dus daar zal ik nog wel iets over schrijven 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *