Groene hotspot in Breda: LOFF
Eco Travel Nederland

Groene hotspot in Breda: Restaurant LOFF

Sinds vorige maand is Breda een vegan-friendly hotspot rijker. Restaurant LOFF heeft namelijk haar deuren geopend op 6 oktober. Toen wij vorige week in Breda waren, moest ik het natuurlijk meteen testen!

Groene hotspot in Breda: LOFF

LOFF is gevestigd in een prachtig pand aan de Wilhelminastraat, net buiten het centrum van Breda. Het is een buffetrestaurant waar je betaalt per 100 gram, net als bij Spirit in Rotterdam/Amsterdam en bij Noordoever in Leuven. Dit concept werkt blijkbaar erg goed, want er komen steeds meer van dit soort restaurants bij. En dat vind ik natuurlijk super, want het helpt voedselverspilling tegen te gaan. Je schept namelijk zelf op waar je trek in hebt, zodat je nooit te veel hebt.

Het eten bij LOFF is allemaal biologisch en 80% is vegan. De rest is vegetarisch en bevat bijvoorbeeld yoghurt of kaas. Alles wordt elke dag vers gemaakt. Ze hebben ook verse sapjes en lekkere raw vegan taartjes van Sharp Sharp.

Groene hotspot in Breda: LOFF

Groene hotspot in Breda: LOFF

Hoe werkt het?

Je pakt zelf een bord en schept op waar jij trek in hebt. Er staan ongeveer 30 schalen met verschillende gerechten, die elke dag wisselen. Vervolgens bestel je een drankje aan de bar en laat je daar je bord wegen. Voor elke 100 gram betaal je 3 euro. Het bedrag wordt op een kaartje gezet, zodat je nog vaker kan opscheppen of nog meer drankjes kan halen en alles in één keer kan afrekenen. Handig!

Groene hotspot in Breda: LOFF

Als je nog nooit een taartje van Sharp Sharp hebt geproefd, dan moet je dat hier echt doen! Wij deelden 3 taartjes: eentje met bosbessensmaak, de witte chocola met framboos en een speculaastaartje. Allemaal super lekker, maar speculaas was favoriet!

Groene hotspot in Breda: LOFF

LOFF is echt een hele toffe plek! Ik vond alle gerechten super lekker en heerlijk vers. En in Breda zitten nog niet zo veel vegan-friendly restaurants, dus dit is echt een aanwinst voor de stad. Het leuke is dat je het zo duur of goedkoop kan maken als je zelf wilt, maar wij wilden toch van elk gerecht een beetje proeven en dan zit je al snel aan 15 euro per persoon. Wij betaalden voor 2 volle borden, 2 drankjes (wijn en bier) en 2 taartjes €43,50, maar dat kan dus ook een stuk goedkoper. Je kan hier trouwens ook lunchen of eten afhalen.

LOFF
Wilhelminastraat 15, Breda
Website / Facebook
Ma: gesloten
Di – za: 9:30 – 21:30
Zo: 11:00 – 17:00

Wist je dat Mint Green Mind genomineerd is voor een Vegan Award? Ik zou het heel tof vinden als je op mij wilt stemmen! Dat kan via deze link. Bedankt! 

Lees ook: 
Vegan high tea bij The Tea Lab in Rotterdam
3 groene hotspots in Leuven #2
Groene hotspot in Rotterdam: Caffè Booon

8 thoughts on “Groene hotspot in Breda: Restaurant LOFF”

  1. Gaaf concept! Ik heb er nog nooit van gehoord. Ik ben alleen dan zo’n type die zijn hele bord volgooit voor €30 hahah. Als het vegan is dan kan ik mezelf niet inhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *