Groene cadeaus voor moederdag - Mint Green Mind
Overig

7 groene cadeaus voor moederdag

Over twee weken is het moederdag. Heb je al nagedacht over wat je jouw moeder gaat geven? Misschien is een van deze duurzame cadeautjes iets voor haar.

Groene cadeaus voor moederdag - Mint Green Mind

Candy cotton body scrub & body butter van Lekkerineenpotje
Wist je dat er vaak plastic in body scrubs zit? Het is niet alleen een raar idee om dat op je lichaam te smeren; het is ook nog eens heel slecht voor het milieu. Die mini stukjes plastic komen terecht in de oceaan en worden opgegeten door vissen of worden toegevoegd aan de plastic soup. Lekkerineenpotje doet daar niet aan mee en maakt alleen plasticvrije producten. De meeste ingrediënten zijn biologisch en fair trade en alle producten zijn natuurlijk en vegan. Daarnaast zien de potjes er er ook nog eens heel cute uit.
Prijs: €12,95 voor de scrub en €13,95 voor de body butter.
Te koop bij:
lekkerineenpotje.nl


Groene cadeaus voor moederdag - Mint Green Mind

Fairtrade armbandjes van Lily and Laura
Lily en Laura zijn moeder en dochter uit Amerika. Lily heeft besloten een bedrijf op te zetten toen ze op reis was in Nepal en daar de donkere kant van het land leerde kennen. Negen jaar later werken er honderden vrouwen voor dit merk. Ze werken allemaal onder goede arbeidsomstandigheden en voor een goed loon, omdat Lily en Laura het belangrijk vinden dat de vrouwen goed voor zichzelf en hun families kunnen zorgen. De sieraden zijn gemaakt van glaskraaltjes en ze zijn allemaal uniek. Een mooi cadeau met een mooi verhaal.
Prijs:
€12,50 per stuk
Te koop bij:
Wolf & Storm


Douglas

Douglas Naturals
Ik vind het zo gaaf dat Douglas een complete vegan lijn heeft uitgebracht! De lijn bestaat uit 21 verschillende haar-, gezichts-, en lichaamsproducten. Ik heb al een aantal producten getest en ik vind ze heel fijn! Ik zal hier later meer over schrijven. 
Prijs: 
van €1,95 voor een gezichtsmasker tot €29,95 voor een Face Serum. Een proefpakketje van 3 kleine producten (shower gel, dagcrème en handcrème) kost €9,95.
Te koop bij: 
Douglas


Ekobo

Bamboe voorraadpotten van Ekobo
Bamboe is een zeer duurzaam product. Een stuk beter voor het milieu dan plastic bijvoorbeeld. Het groeit snel zonder behulp van pesticiden of mest. De producten van Ekobo zijn ook nog eens milieuvriendelijk verpakt en het wordt vervoerd per boot in plaats van per vliegtuig. Daarnaast krijgen de bamboeboeren een eerlijk loon voor hun product. Deze vrolijke voorraadpotten zijn dus een super groen cadeautje!
Prijs:
€6,50 per stuk.
Te koop bij:
babongo.nl


UNC

Bamboe servies van Urban Nature Culture
Nog meer bamboe! Urban Nature Culture is een jong merk dat haar inspiratie uit alle verschillende culturen van de wereld haalt. Voor deze bordjes en bekers hebben ze zich laten inspireren door Hawaï en Marokko. Het zijn echte eyecatchers!
Prijs:
tussen €3,95 en €6,95
Te koop bij:
kitchenhugs.nl


HM

Kookschort van H&M Conscious
Een cadeautje voor alle groene keukenprinsessen. Dit leuke schort van H&M Home is gemaakt van biologische katoen. Dat betekent dat de katoen verbouwd is zonder gebruik van kunstmest of pecticiden. Je kunt het schort ook nog matchen met een ‘Eat green & think green’ theedoek en pannenlap.
Prijs:
€9,99
Te koop bij: 
H&M Home


Groene cadeaus voor moederdag - Mint Green Mind

Love You Mom van Lush
Dit cadeautje is geschikt voor alle mama’s, want wie houdt er nou niet van Lush?! Dit cadeautje bestaat uit twee vegan badproducten die zijn ingepakt met Khadi-papier uit India. Ze toveren daar restmateriaal om tot prachtig papier.
Prijs:
 €14,95
Te koop bij:
Lush


Geef jij je moeder dit jaar een duurzaam cadeau voor moederdag?

Lees ook: 
6 Zero Waste producten
7 leuke groene Instagram accounts
Review: Lisa goes Vegan kookboek

11 thoughts on “7 groene cadeaus voor moederdag”

  1. Voor jaar gaven we een “bos bloemen” via afrikado.be. Dit is een initiatief van Memisa, ze proberen de moedersterfte in Congo en Burundi aan te pakken. Door een “bos bloemen” te kopen gaven we een levensreddende keizersnede kado aan een vrouw in Afrika. Voor dit jaar moeten we nog eens kijken.. tussen bovenstaande zitten leuke tips, dankje!

  2. Wat onwijs tof dat Douglas een Naturals lijn heeft uitgebracht, dat wist ik nog niet! En super leuk dat bamboe servies, dat zou ik zo aan m’n moeder kunnen geven ja. Erg leuke tips 🙂

  3. Ik had eerder al iets gelezen over Lekkerineenpotje maar had er verder niets mee gedaan. Dankzij jou ben ik nu toch eens op de site geraakt én er enthousiast over geworden! *vult wishlist voor verjaardag aan* Wat tof van Douglas ook! Tof artikel, ik leer graag nieuwe vegan en milieuvriendelijke producten kennen 🙂

  4. Dat bamboe servies hebben we in huis gehaald bij de geboorte van ons freggeltje. Heel blij mee! In Antwerpen vieren we moederdag pas op 15 augustus, dus ik heb nog wat tijd om na te denken, maar ‘eestal houden we het bij bloemen omdat we al zo veel spullen in huis hebben. Maar ik denk dat ik dan die afrikado.be van Nele toch eens ga opzoeken!

  5. Ik probeer al jaren af te stappen van het cadeautjes kopen. Allemaal leuk dingen maar uiteindelijk verzuipt iedereen toch in de (duurzame) spullen. Wij geven wel eens een bon voor een restaurant of een uitstapje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *