Geroosterde edamame boontjes
Recepten Vegan Food

Geroosterde edamame met wasabi

Ik heb weer een lekker receptje voor je: geroosterde edamame boontjes met wasabi! Een makkelijke en gezonde snack of lekkere topping op een salade of nourish bowl.

Geroosterde edamame boontjes
Geroosterde edamame boontjes

Geroosterde edamame boontjes

Ik ben al heel lang gek op geroosterde kikkererwten. Ik eet ze overal bij; in een salade, in de curry, op een pizza of gewoon als snack. Maar mijn nieuwe favoriet is geroosterde edamame! Vooral deze variant met wasabi & kale.

Deze kruidenmengeling komt uit de nieuwe lijn spice mixes van Lima. De andere twee spice mixes zijn ook enorme aanraders trouwens!

Lima is een biologisch merk met voornamelijk Aziatische producten. En ze zijn ook nog eens helemaal vegan! Hun producten zijn te koop bij biowinkels zoals Ekoplaza en Origin’O.

Ik gebruik de producten van Lima al jaren, dus ik ben heel blij dat ik een recept mocht creëren met één van hun nieuwe producten!

Geroosterde edamame boontjes

Geroosterde edamame boontjes met wasabi en boerenkool

Snack voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 cup edamame boontjes (vers of uit de vriezer)
  • 2 tl wasabi-kale poeder van Lima
  • 2 tl olijfolie
  • flinke snuf zeezout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Als je bevroren edamame boontjes gebruikt, laat ze dan een paar minuten ontdooien zodat je ze makkelijker kan pellen.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en schep goed door elkaar zodat alle boontjes een laagje kruiden hebben.
  • Bekleed een bakplaat met (herbruikbaar) bakpapier, verdeel de boontjes over de plaat en rooster ze 15 minuten in de oven.

Notes:

  • Lekker als snack of als topping op een Aziatische bowl of salade.
  • Je kan dit zowel koud als warm eten. Allebei heerlijk!

Ga je dit recept ook maken? Tag me dan op Instagram! Ik vind het heel leuk om jullie creaties te zien!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lima en bevat een affiliate link.

Lees ook:
Vegan eiersalade
Simpele quinoasalade met tahindressing
Geroosterde butternutsoep met koolrabi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *