Vegan Thai Spicy Noodles
Recepten Vegan Food

FoodSwap: Thai Spicy Noodles van Mitu’s Meatless Food

Vandaag eens geen recept van mij, maar van een andere vegan foodblogger. Ik testte de Thai Vegan Spicy Noodles van Mitu’s Meatless Food en deel vandaag het recept met jullie!

Mitu deelt op haar blog bijna elke dag een gezond en vegan recept. Ze komt oorspronkelijk uit Bangladesh, waar lekker eten een heel belangrijk onderdeel is van de cultuur. Tweeënhalf jaar geleden stopte ze met vlees eten en sinds een paar maanden eet ze helemaal veganistisch. Begin dit jaar startte ze haar blog Mitu’s Meatless Food om haar passie voor koken te delen en om te laten zien dat je heerlijk en gezond vegan kan koken zonder pakjes en zakjes.

Vandaag doen we een FoodSwap. Ik heb één van Mitu’s recepten gemaakt en zij heeft een recept van mij gemaakt. Ben je benieuwd welk recept ze heeft gekozen? Lees dan ook haar laatste blogpost!

FoodSwap met Mitu's Meatless Food

Mini-interview met Mitu:

Hoe lang ben je al vegan?
Ik eet pas sinds 2 maanden volledig vegan. Daarvoor at ik ook al vegan, ik denk wel een jaar, tenzij ik uit eten ging of ging eten bij vrienden en familie. Dan deed ik niet moeilijk over eieren of zuivel. Maar nu wil ik dat allemaal echt niet meer. Ik kan en wil die hele ei- en zuivelindustrie niet meer steunen door het af en toe nog te eten.

Van wie heb je leren koken?
Hmm, geef flauw idee eigenlijk! Ik ben op mijn 18de op mezelf gegaan en kookte vanaf toen pas zelf. Ik bakte er niet veel van, hoor. Maar door de jaren heen ben ik steeds beter en lekkerder gaan koken. Oefenen en experimenteren. Mijn moeder is de beste kok op aarde, dus stiekem hoop ik dat ik haar kookgenen heb, haha. Ik kan je wel vertellen dat het experimenteren met smaken en ingrediënten pas echt begon toen ik vegetarisch begon te eten. Er ging een hele wereld voor me open.

Wat is je favoriete wereldkeuken?
Moet ik echt kiezen? Ik ben gek op de Indiase én Midden-Oosterse keuken. Zo maak ik dolgraag tig varianten op de linzencurry, maar ben ik ook gek op intense smaken als Libanese Labneh.

Welk keukenapparaat is onmisbaar in jouw keuken?
De foodprocessor! Ik kan echt niet meer zonder. Ik maak er allerlei sausjes mee, zoals kaas- en tomatensaus of ik maak er beslag mee.

Ben je ook op andere manieren bezig om duurzamer/bewuster te leven?
Ik vind het heel lastig om overbodige dingen te kopen. Vroeger was ik best een shopaholic. Ik hield ervan nieuwe kleren en veel geurtjes te kopen. Nu heb ik al driekwart jaar nauwelijks iets gekocht. ‘Ik heb toch niets nodig?’ denk ik dan. Ik ben dus bewuster en duurzamer in mijn aankopen, tot op het irritante aan toe. Ik heb binnenkort wel nieuwe shirts en broeken nodig, haha.

Welke hobby’s heb je naast koken en bloggen?
Ik hou van fitnessen, muziek luisteren, dansen, documentaire’s kijken en mooie plekken bezoeken. In november gaan we naar Bali, ik kijk er nu al naar uit.

Vegan Thai Spicy Noodles

Vegan Thai Spicy Noodles

Vegan Thai Spicy Noodles

Thai Vegan Spicy Noodles van Mitu

Ik maakte dus de spicy noodles van Mitu’s blog en het was heerlijk! Jens en ik houden allebei van Aziatisch eten en van alles waar champignon in zit, dus dit recept had ik snel gekozen. In dit gerecht zitten zo veel verschillende smaken; zout, zuur en pittig. En dat was een geweldige combinatie! Het is ook makkelijk, snel en goedkoop. En de meeste ingrediënten had ik zelfs al in huis.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • (kokos)olie
 • 7 teentjes knoflook (in een vijzel gestampt)
 • stukje verse gember (in een vijzel gestampt)
 • peper (naar keuze, ik gebruikte een cayennepeper uit eigen tuin)
 • 3 à 4 el sojasaus
 • 1 prei (in ringen gesneden)
 • 250 g champignons (in plakjes gesneden, ik gebruikte een mix van witte champignons, oesterzwammen en shiitakes)
 • 1 kleine courgette (in stukken gesneden)
 • halve gele paprika (in stukken gesneden)
 • 75 g taugé (of sojascheuten voor de Vlaamse lezers)
 • sap van een halve citroen
 • 2 tomaten
 • udon noodles
 • sesamzaadjes
 • een heel klein beetje verse of gedroogde peterselie

Bereiding:

 • Maak eerst het sausje. Doe de sojasaus in een kommetje en voeg de knoflook, gember, peper en het citroensap toe.
 • Verhit de olie in een wokpan en bak de champignons op redelijk hoog vuur. Doe een heel klein beetje van de gekruide sojasaus erbij.
 • Voeg na een paar minuten de prei, courgette en paprika toe. Doe er ook weer een beetje van de saus bij.
 • Kook de noodles in een paar minuten gaar in een andere pan.
 • Voeg tot slot de tomaten, taugé en de rest van de sojasaus toe en bak nog heel even mee.
 • Serveer je noodles met je noodles met wat sesamzaadjes, peterselie en stukjes citroen. Eet smakelijk!

Notes:

 • Je kan in plaats van peper ook sambal gebruiken.
 • De saus was voor ons een beetje te spicy, dus wij voegden niet gelijk alles toe, maar hielden een beetje apart voor tijdens het eten.
 • Bij het recept van Mitu zat geen paprika, maar die had ik nog liggen. Het was er heel lekker bij!
 • Ik serveerde zelf de tomaten rauw erbij, maar die kan je ook even meebakken.

Vegan Thai Spicy Noodles

Wat een heerlijke maaltijd was dit! We gaan het zeker vaker maken! Kijk ook even op Mitu’s blog om te zien welk recept van Mint Green Mind zij heeft gemaakt. En volg haar ook op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van haar nieuwe blogposts. Ze post bijna elke dag een nieuw recept!

Lees ook:
Favoriete recept van Iris: Vegan Hawaiiburgers
De leukste Nederlandstalige vegan blogs
Vegan Summer Rolls

5 thoughts on “FoodSwap: Thai Spicy Noodles van Mitu’s Meatless Food”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *