Fair Fashion OOTD: Toms Shoes
Fair Fashion Outfits

Fair Fashion outfit for him & her

Mijn vriend en ik hebben allebei een nieuw paar schoenen van ons favoriete merk TOMS. Dus vandaag laat ik niet alleen een fair fashion outfit van mij zien, maar ook die van Jens!

Fair Fashion OOTD: Toms Shoes

One for One

Jens en ik hebben allebei een nieuw paar vegan TOMS schoenen. We zijn allebei groot fan van dit merk (dit is Jens z’n tweede paar en mijn derde al), dus ik was echt super enthousiast toen ze vroegen of we allebei een paar schoenen wilden uitkiezen! Eh ja natuurlijk willen we dat!
Jens ging voor nieuwe grijze sneakers en ik voor vrolijke zomerse sandaaltjes (helaas geen linkje, want uitverkocht volgens mij). En ik kreeg er ook een toffe blauwe zonnebril bij!

TOMS is één van mijn favoriete merken omdat ze zo ontzettend veel goede dingen doen! Voor elk paar schoenen dat verkocht wordt, doneren zij een paar aan een kind in nood. Ze doen dit al sinds TOMS werd opgericht in 2006 en inmiddels hebben ze al meer dan 75 miljoen paar schoenen gedoneerd.

Maar ook met het kopen van een zonnebril draag je bij aan een goed doel. Als jij een zonnebril koopt, geeft TOMS een bril, medicijnen of zelfs een zichtreddende operatie aan iemand in een arm gebied die dat zelf niet kan betalen.

Echt een heel mooi merk!

Fair Fashion OOTD: Toms Shoes

Fair Fashion OOTD: Toms Shoes

Fair Fashion OOTD: Toms Shoes

Jurkje tweedehands / sandalen TOMS / zonnebril TOMS / oorbellen Asjewah

Flower power

Dit jurkje kocht ik vorige week voor 6 euro bij de kringloopwinkel. Hij is van Forever21 en het is eigenlijk een maat XXL, maar ik vind het juist wel leuk dat ‘ie zo losjes zit.

Ik hou echt van tweedehands kleding kopen, want het is goedkoop, duurzaam en je hebt vaak iets unieks. Maar je moet natuurlijk wel net het geluk hebben dat er iets leuks tussen zit en dat het toevallig ook nog past. Daarom was ik echt heel blij toen ik dit jurkje tegenkwam! Hij is perfect voor de zomer en het printje en model zijn helemaal mijn stijl!

Fair Fashion OOTD: Toms Shoes

Fair Fashion OOTD: Toms Shoes

Fair Fashion OOTD: Toms Shoes

Fair Fashion OOTD: Toms Shoes

T-shirt Dedicated / broek Fjällräven / schoenen TOMS / zonnebril Woodlooking

Bicycle! Bicycle!

Jens draagt een t-shirt van het Zweedse merk Dedicated. We hebben die twee jaar geleden gekocht bij Loveco in Berlijn. Dedicated is een heel gaaf merk! Ze verkopen hele leuke t-shirts, jassen en zelfs zwembroeken met super toffe printjes. Vooral de fietsjes zie je vaak terugkomen. Ze gebruiken biokatoen en gerecyclede PET-flessen en alles is fair trade.
Ik weet niet of je dit merk ergens in Nederland of België kan kopen, maar je kan het altijd via de webshop van Dedicated bestellen.

Jens zijn (afrits)broek is van Fjällräven (dat merk van die leuke gekleurde tassen met het rode vosje). Ik wist eigenlijk niet dat dat een duurzaam merk was, maar na wat online research ben ik erachter gekomen dat ze zijn aangesloten bij de Fair Labor Association en gebruik maken van duurzame materialen zoals tencel, hennep en gerecycled polyester. Nice!

De houten zonnebril heb ik een paar weken geleden gewonnen via een Facebook-actie, maar inmiddels heeft Jens hem al ingepikt, haha! Hij is van het merk Woodlooking en zij verkopen allemaal zonnebrillen van verschillende soorten duurzame materialen, zoals hout, bamboe en kurk. Deze is gemaakt van gerecycled skateboard hout. Heeel erg tof!

Fair Fashion OOTD: Toms Shoes

Heb jij ook al een paar TOMS schoenen?

Lees ook:
Fair Fashion OOTD: This Is Not A T-shirt
Fair Fashion OOTD: een duurzame yoga outfit
10 x mijn favoriete fair fashion blogs

18 thoughts on “Fair Fashion outfit for him & her”

  1. Jaaa mijn vriend en ik zij allebei ook echte TOMS fans. Ik vind het enkel jammer dat ik nergens echt info vind over de werkomstandigheden van de makers. Weet jij meer? 🙂 En Dedicated is inderdaad supertof, mijn vriend heeft er ook enkele T-shirts van 🙂

    1. Ja echt twee hele toffe merken! Ze zeggen er wel iets over op de website, maar ik kan er inderdaad ook weinig concreets over vinden. Ik ga het eens navragen bij iemand van TOMS.

  2. Ik loop een beetje achter volgens mij, ik dacht dat Toms alleen die standaard Toms-schoenen had maar die van jullie zijn echt ontzettend gaaf! Vooral die sandaaltjes zijn érg leuk en zomers, love it!

  3. Wat een leuke foto’s. En wat leuk dat je je vriend zover kreeg om mee te doen in deze post hihi! Ik heb geen Toms, maar mijn vriend heeft er wel 3 paar inderdaad. Ik begin wel steeds meer fan van het merk te worden, zeker als ik zie dat ze steeds meer verschillende schoenen aanbieden zoals die sandalen van jou. Super leuk zijn ze zeg!!
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *