Fair Fashion Yoga OOTD
Fair Fashion Outfits

Fair Fashion OOTD: een duurzame yoga outfit

Over mijn vorige fair fashion outfit kreeg ik zo veel leuke reacties, dat het tijd is voor een nieuwe! Dit keer de yoga-editie. Vandaag laat ik je mijn favoriete yogakleding en mooie yogamat zien.

Fair Fashion Yoga OOTDtrui Anoona / yogabroek Niyama Sol / oorbellen Asjewah / yogamat OHMat

Afgelopen november ben ik begonnen met yoga en ik vond het meteen heel leuk en ontzettend rustgevend. Elke maandag volg ik een yogales in Leuven en ik oefen af en toe ook thuis, meestal met de filmpjes van Boho Beautiful. Het leukste van yoga vind ik dat je heel snel vooruitgang ziet. Ik merk dat ik elke keer een beetje leniger en sterker word.

Welcome to the jungle

In december kocht ik een yogamat van OHMat. OHMat is een Nederlands merk opgericht door een yogalerares uit Amsterdam. Hun yogamatten zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal en plantaardige inkt.

Ik ben heel blij met deze mat! Hij is stevig, maar de bovenste laag is heel zacht. Dat lijkt misschien raar voor een yogamat, maar als je een beetje begint te zweten zorgt dat voor een heel goede grip.

De print vind ik ook prachtig! Ik heb de jungle-print met roze vogels, maar het was echt moeilijk kiezen. Alle matten hebben een super gave print! En de designs zijn allemaal gemaakt door eigenaresse Debbie zelf.

Fair Fashion Yoga OOTD

Groen, groener, groenst

Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt, ben ik echt een sucker for kleurrijke prints. Mijn yogalegging is van het merk Niyama Sol en zij hebben echt een geweldige collectie met prachtige designs! Deze legging is gemaakt van gerecyclede plastic flesjes en ik kocht hem ook nog eens tweedehands (van blogger Iris). Extra groen dus!

Fair Fashion Yoga OOTD

Lotus trui van Anoona

De mooie grijze trui is van het merk Anoona en hij is heel zacht en lekker warm! Ik draag hem meestal na mijn yogales, maar ook gewoon thuis op de bank.

Ik heb hem gekregen van de webshop Yoga Kleding Online. Zij verkopen yogakleding, yogamatten en andere yoga accessoires van verschillende duurzame merken, maar Anoona is hun eigen merk.

De t-shirts en truien van Anoona zijn gemaakt van biologisch katoen en hebben het GOTS en Fair Wear keurmerk. Per verkocht item doneren ze €1,50 aan een goed doel voor de dieren. Elk half jaar kiezen ze een ander goed doel, zoals het Wereld Natuurfonds of een lokale dierenopvang. Maar het allerleukste vind ik toch wel dat ze bij hun kantoor een groot weiland hebben met kippen, eenden, vogels en 6 adoptiekatten. Daar wil ik ook werken!

 

De trui heb ik gekregen van yogakledingonline.nl. De andere items heb ik zelf gekocht.

Lees ook:
Fair Fashion OOTD: Herbivore top van By Monkey

Video: What I Eat In A Day #2 + recept voor vegan wafels
10 x mijn favoriete fair fashion blogs

12 thoughts on “Fair Fashion OOTD: een duurzame yoga outfit”

  1. Ik vind het zo mooi om te zien dat steeds meer groene winkels en webshops opduiken. Fijne outfit ook. Artikelen als deze zorgen toch wel voor yoga kriebels 🙂

  2. Wat onwijs lief en mooie blog! Voel mij oprecht vereerd door je… Ik zal je mooie lieve gezichtje en website posten en promoten via mn Instagram deze week!! Veel liefs, Debbie OHMat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *