Fair Fashion OOTD: This Is Not A T-shirt
Fair Fashion Outfits

Fair Fashion OOTD: This Is Not A T-shirt

In deze Fair Fashion OOTD vertel ik je alles over een heel mooi project dat Syrische vluchtelingen in Griekse vluchtelingenkampen helpt!

Fair Fashion OOTD: This Is Not A T-shirt

T-shirt Not A Factory / spijkerjasje tweedehands / broek H&M Conscious / schoenen Natural World / oorbellen Asjewah

Voordat ik het verhaal achter mijn (not a) t-shirt vertel, zal ik iets vertellen over de andere items van mijn fair fashion outfit:

Over mijn zwarte schoenen heb ik al eerder geschreven en de oorbellen komen in bijna elke OOTD terug, dus die zal ik vandaag even overslaan.

Mijn broek komt uit de H&M Conscious collectie van vorige zomer. H&M is een enorme fast fashion-keten, dus hoe eerlijk en duurzaam hun Conscious lijn nou echt is, weet ik niet. Maar ik vind het goed dat H&M ermee bezig is en het is een betaalbare optie voor mensen die duurzamere kleding willen kopen, maar geen groot budget hebben.

Mijn spijkerjasje kocht ik voor 5 euro bij een closet sale van Erika en haar huisgenoten. Ik was al heel lang op zoek naar zo’n licht spijkerjasje, dus ik ben heel blij dat ik er eentje tweedehands heb kunnen vinden!

Fair Fashion OOTD: This Is Not A T-shirt

Not just a T-shirt

Not A Factory is een heel mooi initiatief van Maarten Hunink. Hij heeft zelf als vrijwilliger gewerkt bij een vluchtelingenkamp in Griekenland en dat heeft hem geïnspireerd om zijn eigen project te beginnen.

Er komen nog elke dag vluchtelingen aan op de Griekse stranden, op zoek naar een beter leven in Europa. Maar Griekenland zit nog middenin een economische crisis; zo’n 20% van de inwoners is werkloos. Dus ook voor de vluchtelingen is het heel moeilijk om daar een baan te vinden. Veel mensen in de vluchtelingenkampen zijn daarom depressief en doen illegaal werk of werken in de prostitutie.

Met Not A Factory wil Maarten die mensen helpen om een betere toekomst op te bouwen. In zijn kledingatelier gaan de vluchtelingen werken voor een eerlijk loon, zodat ze weer voor zichzelf en hun gezin kunnen zorgen. Daarnaast steunt hij met dit project de Griekse economie, omdat ze in de kledingatelier van Not A Factory gaan werken met biologisch katoen uit Griekenland, wat weer voor extra banen zorgt.

Daarom is dit niet zomaar een t-shirt, het is veel meer dan dat!

Fair Fashion OOTD: This Is Not A T-shirt

Crowdfunding

Om dit project te kunnen beginnen is Maarten een crowdfunding gestart. Je kunt het project steunen met elk bedrag, maar bij een donatie vanaf €34 krijg je ook zo’n tof t-shirt dat gemaakt is door de vluchtelingen! Ze zitten op dit moment op 77,7% en er zijn nog 6 dagen te gaan, dus ze kunnen jouw hulp goed gebruiken! Doneren kan hier.

Wil je meer informatie over dit project? Kijk dan even op de website of bekijk het filmpje hieronder. Je kunt Not A Factory ook vinden op Facebook en Instagram.

Het t-shirt heb ik gekregen van Not A Factory.

Lees ook:
Fair Fashion OOTD: eerlijke items van watMooi
Fair fashion winkels in Leuven #1
Vegan(-friendly) hotspots in Stockholm

 

10 thoughts on “Fair Fashion OOTD: This Is Not A T-shirt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *