WatMooi
Fair Fashion Outfits

Fair Fashion: Mijn favorieten uit de nieuwe collectie van watMooi (+ kortingscode)

De lente komt eraan! Veel fair fashion merken en webshops komen met een nieuwe collectie. Vandaag deel ik mijn favoriete nieuwe items van watMooi en krijg je korting op de hele nieuwe collectie!

Mijn favorieten uit de nieuwe collecties

watMooi is één van mijn favoriete fair fashion webshops. Het is volgens mij ook één van de oudste. Deze webshop bestaat namelijk al sinds 2006! Ze verkopen kleding en accessoires van veel verschillende eerlijke en duurzame merken, zoals Skunkfunk, Armedangels, Röhnisch en Alchemist.
Ik heb al eerder over watMooi geschreven, maar nu de nieuwe collecties van een aantal merken binnen zijn, wil ik graag een paar van mijn favoriete items delen.

WatMooi

b.young
Geel t-shirt – €34,95
Zwart jurkje met bloemen – €44,95
Gele rok – €69,95
Roze t-shirt met strepen – €29,95

Het Scandinavische merk b.young kende ik eigenlijk nog niet, maar ik ben nu al fan van de vrolijke kleuren en prints die in deze nieuwe collectie zitten! Niet al hun kleding is eerlijk en duurzaam, maar hun nieuwe lijn b.fair is gemaakt onder eerlijke werkomstandigheden en is gemaakt van gerecyclede en duurzame materialen, zoals bio-katoen en lyocell. De kleding van b.young die je op watMooi vindt, zijn natuurlijk allemaal van de b.fair lijn.

WatMooi

Alchemist
Zwarte blouse met rode strepen – €129,95
Witte blouse – €149,95
Zwarte broek met rode strepen – €129,95
Lichtroze t-shirt met vogel – €49,95

Alchemist is een Nederlands merk. Oprichtster Caroline Mewe is opgegroeid op Terschelling en woont nu in Amsterdam. Ze heeft zich door beide plekken laten inspireren bij het ontwerpen van de kleding.
Bij Alchemist proberen ze altijd nieuwe manieren te vinden om duurzamer en eerlijker te produceren. Hun kleding wordt gemaakt in Europa, voornamelijk in Portugal, om de CO2-uitstoot bij het transport laag te houden, maar ze willen de productie het liefst terugbrengen naar Nederland. Daarnaast worden de fabrieken waar hun kleding wordt gemaakt heel streng gecontroleerd, omdat ze het heel belangrijk vinden dat de werknemers er goed worden behandeld.

WatMooi

Armedangels
Zwart t-shirt – €49,90
Roze blouse – €79,90
Jumpsuit met strepen – €99,90
Zwart t-shirt met print – €69,90

Over Armedangels heb ik al vaak geschreven. Het is één van mijn favoriete slow fashion merken en ik heb zelf al meerdere items van dit merk in mijn kast hangen. De kleding van dit Duitse merk is eerlijk, duurzaam, betaalbaar en het belangrijkste: alles van dit merk is zo mooi! Ik ben sowieso een sucker voor bloemenprints, dus hun nieuwe collectie vind ik ook weer geweldig!

WatMooi

A Beautiful Story
Gouden ketting met vogel – €59,95
Zilveren oorbel met vogel – €29,95
Gouden oorknopje – €17,50
Zilveren oorbel met vogelkooi – €24,95

A Beautiful Story is een Nederlands sieradenmerk. Toen oprichtster Cathelijne Lania hoorde dat een kleine zilverfabriek in Nepal te weinig werk had, besloot ze te gaan helpen en de producten te verkopen in Nederland. Nu hebben de zilversmeden en een groepje Nepalese vrouwen weer een vast inkomen en wordt A Beautiful Story in meer dan 100 winkels en webshops verkocht. Een mooi verhaal! En dat zie je ook terug in de sieraden. Ze hebben allemaal een mooi symbool of bijzondere betekenis.

WatMooi

Mijn nieuwe outfit

Ik mocht zelf ook twee nieuwe items kiezen uit de nieuwe collectie van watMooi! Ik ging voor een setje oorbellen van A Beautiful Story en de prachtige blouse met strepen van Alchemist.

De blouse is gemaakt van viscose en is echt super zacht! Hij valt heel losjes en luchtig en ik draag hem het liefst in een high waisted broek.

De oorbellen vind ik ook heel mooi! Je koopt ze per stuk zodat je zelf kunt mixen en matchen. Super leuk! Zoals ik al vertelde heeft elk sieraad een bijzonder symbool of verhaal. De zwaluw staat voor loyaliteit, hoop en vrijheid. Mooi hè?

WatMooi
WatMooi

Korting!

Al deze mooie nieuwe kledingstukken kun je nu met korting bestellen bij watMooi! Met de code mintgreen19 krijg je 15% korting op de nieuwe collectie (dus alle items die niet in de sale zijn). Deze kortingscode is geldig t/m 15 maart 2019.

Ik heb alweer super veel zin in de lente en ik kijk er enorm naar uit om weer jurkjes en t-shirts te kunnen dragen. Maar ik ga nu eerst een weekje de sneeuw opzoeken in Oostenrijk. See you next week!

Wat is jouw favoriete item uit de nieuwe fair fashion collecties?

Het blousje en de oorbellen heb ik gekregen van watMooi.

Lees ook:
Fair Fashion OOTD: duurzame basics
Fair Fashion outfit for him & her
10 x mijn favoriete fair fashion blogs

3 thoughts on “Fair Fashion: Mijn favorieten uit de nieuwe collectie van watMooi (+ kortingscode)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *