DEN: het zero waste parfum gemaakt van de kerstboom op de Dam!
Green Beauty

DEN: het zero waste parfum gemaakt van de kerstboom op de Dam!

De kerstdagen zijn weer voorbij. Waarschijnlijk is jouw kerstboom inmiddels ook al de deur uit. Veel kerstbomen worden gewoon weggegooid, maar Noëlle en Boye van RUIK hadden een veel beter idee. Zij maakten er een parfum van! En ik mocht hem testen!

RUIK

Duurzaam

Er zijn tegenwoordig heel wat duurzame manieren om je kerstboom weg te doen. Je kan je boom bijvoorbeeld in de tuin herplanten of je kan een kerstboom adopteren en hem na de kerst weer terugbrengen. Maar de meeste kerstbomen worden nog steeds weggegooid of verbrand.

Maar broer en zus Boye en Noëlle hadden wel het creatiefste idee. Zij maakten namelijk een parfum van een oude kerstboom. En ze gebruikten niet zomaar een kerstboom, maar de giganstische 90 jaar oude boom die vorig jaar op de Dam in Amsterdam stond! Hoe gaaf is dat?!

RUIK

Zero waste

Boye en Noëlle hebben het parfum helemaal zelf gemaakt en gebruikten daarvoor de hele kerstboom. Uit 1028 kilo naalden en twijgjes werd 4 liter etherische olie gedestilleerd. Dat hebben ze een halfjaar laten rijpen en daarna werden er 100% plantaardige geurstoffen aan toegevoegd. Het parfum is dus helemaal vegan!
Ook de stam van de boom werd gebruikt. Daar werden namelijk de doppen van gemaakt en bedrukt met plantaardige inkt. Elke DEN-dop is dus uniek.

De verpakking wordt gemaakt van landbouwafval en is klein en compact, zodat het makkelijk door de brievenbus past.

RUIK

Unisex

DEN is een unisex parfum. Hij is dus geschikt voor zowel mannen als vrouwen en hij schijnt bij iedereen anders te ruiken. Dat heeft te maken met de zuurtegraad van je huid. Ik vind hem zelf heerlijk houtig en warm ruiken en hij blijft heel lang hangen. Ik ruik een mix van hout, dennennaalden, amandel en kaneel. Het is echt een winterse geur. Ik zou dit niet zo snel gebruiken in de zomer.

Het parfum kun je bestellen via de website van RUIK. Een flesje van 15 ml kost €50 en die van 50 ml kost €135. Dat is best een flink bedrag, dus als hem liever eerst eens wilt proberen, kun je ook een sample van 2 ml bestellen voor €7.

En dit jaar?

De boom die dit jaar op de Dam stond, wordt niet omgetoverd tot parfum, want er is nog genoeg olie over van vorig jaar. Hopelijk wordt er dit jaar weer iets creatiefs met de megakerstboom gedaan, zodat hij niet weggegooid hoeft te worden.

Lees ook:
Vegan make-up van e.l.f.
Fair fashion winkels in Leuven #1
Vegan & natuurlijke huidverzorging van Salcura

Ik heb een sample ontvangen voor een review.

2 thoughts on “DEN: het zero waste parfum gemaakt van de kerstboom op de Dam!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *