Bamisoep met geroosterde kikkererwten en falafel - Mint Green Mind
Food Recepten

Bamisoep met geroosterde kikkererwten en falafel

Bamisoep is altijd al mijn lievelingsgerecht geweest. Het is een recept van mijn opa die uit Indonesië komt. Vroeger aten we dit altijd met gebakken ei, maar nu maak ik altijd een vegan versie met falafel of geroosterde kikkererwten. Of allebei!

Bamisoep met geroosterde kikkererwten en falafel - Mint Green Mind

Dit is mijn favoriete gerecht ever! Als ik vroeger mocht kiezen wat we gingen eten, werd het altijd bamisoep. Eigenlijk maakt mijn moeder nog steeds vaak deze soep als ik langskom, omdat ik het zo lekker vind. Laatst kwam ik erachter dat dit gerecht eigenlijk soto soep heet. Maar ik blijf het gewoon bamisoep noemen. Dat klinkt toch veel leuker?

Bamisoep met geroosterde kikkererwten en falafel - Mint Green Mind

Bamisoep met geroosterde kikkererwten en falafel - Mint Green Mind

Dit heb je nodig voor 2 personen:
– 500 ml tuinkruidenbouillon
– 1 à 2 tl sambal
– 1 à 2 tl djintan (gemalen komijnzaad)
– 1 à 2 tl ketoembar (gemalen koriander)
– snufje zout en peper

– 6 à 8 nestjes mie
– 125g taugé
– 12 falafelballetjes (zelfgemaakt of van Vivera bijv.)
– bosje selderijblaadjes, grof gehakt
– 1 bakje/zakje gebakken uitjes
– 1 zakje cassave kroepoek

Dit heb je nodig voor de geroosterde kikkererwten:
– blikje kikkererwten (200g)
– kruiden naar keuze (ik gebruikte kerrie, komijn en chilipoeder)
– olijfolie

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Laat de kikkererwten uitlekken. Mix met de olijfolie en kruiden. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet in de oven voor 30 minuten.
– Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de mie toe. Laat het 10 minuten koken en giet dan af.
– Doe ondertussen 500 ml water en de tuinkruidenbouillon in een andere pan. Voeg sambal, djintan, ketoembar, zout en peper toe naar smaak. Laat zachtjes koken.
– Laat de taugé 2 à 3 minuten opwarmen in de magnetron.
– Zet alles op tafel in aparte kommetjes zodat je zelf kunt opscheppen (zoals hierboven op de foto’s).

Tips:
– Schep eerst de mie en taugé op en dan pas de bouillon. Geloof me 🙂
– Maak de bouillon niet te spicy. Zet alle kruiden op tafel zodat iedereen zelf zijn/haar soep nog wat pittiger kan maken.
– De kikkererwten zijn ook lekker als je ze iets korter in de oven doet. Ze worden dan wel warm, maar niet knapperig.
– Ook lekker met kipstuckjes van De Vegetarische Slager ipv falafel.

Bamisoep met geroosterde kikkererwten en falafel - Mint Green Mind

Het leuke aan dit recept is dat je altijd een hele tafel vol hebt staan met eten. Je kan je eigen bordje zelf samenstellen. Je zou ook nog andere groenten, kruiden of vleesvervangers kunnen toevoegen. Je kan het helemaal aanpassen naar jouw smaak. Ik ben benieuwd naar jouw versie van deze bamisoep! Deel je het resultaat met mij via FacebookInstagram of Twitter?

Lees ook:
Groene hotspot in Breda: Restaurant LOFF
Super simpele avocado-kikkererwtensalade
Curry met homemade naanbroodjes

8 thoughts on “Bamisoep met geroosterde kikkererwten en falafel”

  1. Jaaa lekker! Wat leuk dat je er wat veranderingetjes in hebt gemaakt zodat het vegan is. Ik ken het wel al soto soep, m’n vader maakte dat altijd, heeeerlijk :).
    Liefs

  2. Oke, ik heb dit gemaakt en daaaaaaaaamn, wat was het lekker. Ik heb volkoren mie gebruikt en zelf uitjes gebakken en dit komt zeker weer terug op het menu! Bedankt voor het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *