Overig

August in pictures: Vegan Summer Fest Gent, mijn eerste Dutch Weed Burger en het duurste taxiritje ooit!

Ben je klaar voor het allerlangste maandoverzicht ever? Ik had de hele maand augustus vakantie, dus ik heb superveel leuke dingen gedaan. Lees je mee?

August in pictures - Mint Green Mind

De eerste paar dagen van mijn vakantie was ik bij mijn ouders in Nederland. We gingen even naar de Lush in Rotterdam, want ik had nog wat dingetjes nodig voor de vakantie. We aten ‘s middags bij Bagels & Beans. Ik ging voor de bagel met vegan kip-teriyaki met kipstuckjes van de Vegetarische Slager. Jammie! ‘s avonds maakten we bamisoep, mijn lievelingseten!

August in pictures - Mint Green Mind

Daarna gingen we mijn zusje ophalen van haar werk, maar we dronken eerst nog een verse muntthee. Lynn werkt in het restaurant waar ik vroeger zelf ook heb gewerkt, dus het was leuk om mijn oud-collega’s weer eens te zien.

August in pictures - Mint Green Mind

De volgende dag gingen Lynn en ik naar de kapper. Mijn kapster zei dat ik een Belgisch accent had. Fijn… Die knipbeurt was trouwens wel echt nodig, want ik was voor het laatst geweest in februari. Ik ga gewoon niet graag naar de kapper. Maar als ik ben geweest, ben ik altijd wel heel blij met het resultaat. Deze keer liet ik alleen de puntjes bijknippen, omdat ik mijn haar weer wil laten groeien.

August in pictures - Mint Green Mind

‘s Avonds aten we bij Zoet of Zout in Stellendam, waar ik voor de allereerste keer in mijn leven een Dutch Weed Burger at. Woooooow die was zo lekker! Hebben jullie ‘m al geproefd?

August in pictures - Mint Green Mind

Een paar dagen later nam ik samen met Kiara de Thalys naar Parijs, want we gingen naar het Vegan Surf Camp in Zuid-Frankrijk. Ik had een paar gezonde snacks meegenomen in de Boho Tiffin die ik had gewonnen via Moderne Hippies. Leuk ding hè?

August in pictures - Mint Green Mind

We hadden een overstap in Parijs, maar we moesten de volgende trein halen op een ander station. Gelukkig hadden we daar 2,5 uur voor, dus we konden ook nog even in Parijs ronddwalen. Op het andere station stond alles zo slecht aangegeven, dat we uiteindelijk met al onze spullen keihard moesten rennen om onze trein naar Biarritz te halen.

August in pictures - Mint Green Mind

Om 8 uur ‘s avonds kwamen we aan in Biarritz, maar het kamp was in Moliets, dus we waren er nog niet. De pick-up service van het kamp zelf reed maar tot 6 uur, dus we moesten zelf vervoer regelen. Kiara had op internet gezien dat een taxi ongeveer 70 euro kostte. 35 per persoon dus. Dat vonden we prima. Maar toen we een taxi aanhielden, bleek het niet 70, maar 155 euro te zijn. Shit! We hebben toen een poging gedaan om te liften, maar dat is mislukt. Toen zijn we opzoek gegaan naar een hotel, maar we waren te ver van het centrum, dus we vonden er geen. Daarna zijn we door de taxi in het centrum van Biarritz afgezet, maar daar waren alle hotels vol. Inmiddels was het al 11 uur geweest, dus we hadden er eeeecht geen zin meer in. We hebben toen toch maar die taxi gebeld en 155 euro uitgegeven aan een ritje naar Moliets. Dat was het duurste taxiritje ooit, maar wel een avontuur die ik nooit meer zal vergeten.

Vegan Surf Camp 2016 - Mint Green Mind

Het surfkamp zelf was echt geweldig! Ik heb een week lang heerlijk kunnen relaxen na die super stressvolle heenreis haha. Ik heb een blogpost geschreven over het Vegan Surf Camp. Je kunt ‘m hier lezen.

August in pictures - Mint Green Mind

Na het surfkamp verbleef ik nog een paar dagen met mijn vriend, moeder, stiefvader, zusje en schoonbroertje in een B&B in de Dordogne.

August in pictures - Mint Green Mind

We maakten een lange kanotocht…

August in pictures - Mint Green Mind

… en we gingen suppen op mijn moeders paddle boards. Hebben jullie dat wel eens geprobeerd? Het is heel leuk en het schijnt heel goed voor je te zijn, omdat je er bijna al je spieren voor gebruikt. Ik probeerde ook wat sup yoga. (Niet in beeld: Jens die het board vasthoudt..)

August in pictures - Mint Green Mind

Op de laatste avond gingen we eten in een heel apart restaurant in een soort schuur. De keuken bestond uit een barbecue en een fornuis die ik vroeger ook had in mijn studentenhuis in Breda. Er liepen een stuk of 4 katten rond en één daarvan kwam gezellig op mijn schoot zitten en is de hele avond niet weggegaan. Zo cute!

August in pictures - Mint Green Mind

Het weekend daarna vond er een groot vegan evenement plaats in Gent: het Vegan Summer Fest. Ik had dit jaar al veel leuke events gemist, omdat ik moest werken of omdat ik op vakantie was, dus hier wilde ik heel graag bij zijn. Het salty peanut ijsje van Icy V was zooo lekker!

August in pictures - Mint Green Mind

Het was super druk en er waren ontzettend veel stands en foodtrucks.

August in pictures - Mint Green Mind

Ik heb eindelijk de kaasjes van Charly’s All is Fair geproefd en ze waren zo goed! De Cam&Berthe is mijn favoriet.

August in pictures - Mint Green Mind

Ik kwam heel veel leuke vegans tegen die ik al kende van andere events of van Facebook. Vlak voordat ik weer naar huis ging kocht ik nog een paar Heavenly Cupcakes voor Jens om mee te nemen naar het werk.

August in pictures - Mint Green Mind

Een paar dagen later gingen Jens en ik op “skatevakantie” (we gingen 2 dagen weg). Op de grens van België en Duitsland ligt de Vennbahn, vroeger een treinspoor, maar nu een geweldige asfaltweg die perfect is voor een lange skatetocht.

August in pictures - Mint Green Mind

We deden een tocht van 60 kilometer in 2 dagen. We overnachtten in een simpel hotel aan een heel mooi (en ijskoud!) meer.

August in pictures - Mint Green Mind

Vorirge week organiseerde ik een potluck in Diest. We waren met een klein groepje, maar het was heel gezellig. Het was ook super lekker weer

August in pictures - Mint Green Mind

Ik maakte 2 salades en nam wat gezonde snacks mee in m’n tiffin.

August in pictures - Mint Green Mind

Twee dagen geleden ging ik in m’n eentje een stuk fietsen. Onderweg kom ik altijd zo veel schattige dieren tegen.

August in pictures - Mint Green Mind

Toen ik thuiskwam na het fietsen stonden de nieuwe skates die ik voor Jens had besteld voor de deur. Dus die moesten we ‘s avonds natuurlijk meteen testen. Hij is er gelukkig heel blij mee. De skates waren alvast een cadeautje omdat we volgende week 2 jaar samen zijn.

August in pictures - Mint Green Mind

Op Instagram deelde ik deze maand weer paar lekkere creaties. Dit waren mijn favorieten:

Linksboven: Wraps met zoete aardappel, vegan kaas en guacamole. Mmmm!
Rechtboven: Risotto met spinazie, kikkererwten, gegrilde courgette en geroosterde amandelen en pistachenootjes.
Linksonder: Couscoussalade met watermeloen en perzik. Het recept komt van hot for food, maar ik heb ‘m een beetje aangepast.
Rechtonder: Gnocchi met tomaat, aubergine, champignons, edelgistvlokken en basilicum.

 

Wat kun je in september verwachten op Mint Green Mind?

Helaas is mijn vakantie weer voorbij. Vandaag moet ik weer gaan werken, dus geen leuke tripjes meer voorlopig. Zoals je hebt gemerkt, heb ik de laatste tijd niet zo veel geblogd. Ik dacht dat ik in de vakantie veel tijd zou hebben, maar ik had zo veel andere leuke dingen te doen, dat het er niet echt van is gekomen. Vanaf nu wil ik weer regelmatig gaan bloggen. Ik hoop dat ik elke donderdag en zondag een blogpost online kan zetten. Ik heb in ieder geval weer superveel leuke ideeën en ik ga veel nieuwe receptjes proberen. Ik ben ook nog steeds op zoek naar mensen die hun favoriete vegan recept willen delen. Dus lijkt dat jou leuk om te doen? Stuur dan een mailtje naar djuli@mintgreenmind.nl of laat iets weten via Facebook, Twitter of Instagram.

Ben jij deze maand op vakantie geweest? Of heb je andere leuke dingen gedaan? Let me know!

4 thoughts on “August in pictures: Vegan Summer Fest Gent, mijn eerste Dutch Weed Burger en het duurste taxiritje ooit!”

  1. Ik kan bijna geen keuze maken wat ik het leukste vindt, je hele maand klinkt zo fantastisch! Wat een heerlijke zonnige plaatjes :). Wat leuk dat je een skatevakantie hebt gedaan zeg. En ik ben zo jaloers, je bent naar het vegan event in Gent geweest! Ik was daarvoor één dag te laat :p zo jammer. Ook je vakantie in Frankrijk klinkt fijn, leuk zeg. En The Dutch Weedburger, wat goed dattie zo beviel! Ik had ‘m in een bagelvorm bij de Bagels & Beans gegeten, hmmmm.
    Liefs

    1. Jaaa het was een super vakantie! Hopelijk zie ik je bij het volgende vegan event wel! De Dutch Weed Bagel heb ik ook wel eens op maar de echte vond ik toch een stuk lekkerder. Moet je echt eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *