April in pictures - Maandoverzicht Mint Green Mind
Overig

April in pictures

Brrr, wat was april een koude maand! Hopelijk wordt mei beter. Ik heb natuurlijk wel heel veel leuke (indoor) dingen gedaan de afgelopen maand. Kijk je mee?

De favoriete recepten van Judith: flespompoen uit de oven, tabouleh en couscous - Mint Green Mind

De maand kon niet beter beginnen. Op 1 april was ik op bezoek bij Judith om haar favoriete receptje te proeven. We maakten deze kleurrijke gerechten en het was echt super lekker! De pompoen uit de oven is inmiddels ook één van mijn favoriete gerechten.

April in pictures - Maandoverzicht Mint Green Mind

Ik sliep een paar nachtjes bij m’n ouders. M’n zusje, haar vriendinnetje en ik kookten een vegan curry met plantaardige kipstukjes. Iedereen vond het super lekker!

Heavenly Cupcakes - April in pictures - Maandoverzicht Mint Green Mind

Bij Heavenly Cupcakes in Rotterdam was er een leuke meetup georganiseerd voor vegan Instagrammers. Ik heb er zo veel leuke mensen ontmoet (en heerlijk gegeten!).

April in pictures - Maandoverzicht Mint Green Mind

Een week later ging ik naar een vegan potluck in Maastricht. Bij een potluck neemt iedereen iets te eten of te drinken mee en deel je alle hapjes met z’n allen. Ik nam verpakkingsvrije koekjes van Content en een cashewkaasje van Shavt mee en de anderen hadden chocoladefudge, nachos met guacamole, salades, fruit, hummus en bladerdeeghapjes meegenomen. Alles was zo lekker, maar we hadden natuurlijk veel te veel!

April in pictures - Maandoverzicht Mint Green Mind

In april ging ik twee keer naar een concert in Brussel. De eerste keer naar Intergalactic Lovers, een leuk Belgisch bandje, en een week later naar Wolfmother, die je misschien kent van het nummer ‘Woman’. De tweede keer aten we van tevoren bij een Indiaas restaurantje. Na de aanslagen in Brussel blijven veel restaurants leeg, omdat mensen niet meer op openbare plekken durven te komen. Op Instagram posten mensen nu massaal een peace-teken van bestek met de hashtag #DiningForBrussels om te laten weten dat ze de Brusselse horeca steunen.

Carrot cake pannenkoeken - April in pictures - Maandoverzicht Mint Green Mind

Op Koningsdag postte ik een oranje receptje voor vegan pannenkoeken met carrot cake smaak (die je natuurlijk op elke dag van het jaar kunt maken).

April in pictures - Maandoverzicht Mint Green Mind

Jens en ik verfden onze veranda groen! En hij maakte een mooi muurtje van kurk. Het moet natuurlijk nog helemaal ingericht worden, maar we hebben wel al een paar leuke planten.

Het zag er eerst trouwens zo uit:

April in pictures - Maandoverzicht Mint Green Mind

Op de foto zie je het niet goed, maar die balken bovenin waren paars. Zo lelijk! Ik ben heel happy met het eindresultaat.

April in pictures - Maandoverzicht Mint Green Mind

Gisteren was ik voor de eerste keer in Gent. Mijn vegan vriendinnetje Lotte studeert daar en wilde me graag haar stad laten zien. Als je er nog nooit geweest bent: snel een keer gaan! Het is echt een prachtige stad.

April in pictures - Maandoverzicht Mint Green Mind

Lotte kent de leukste plekjes in Gent. We bezochten deze gave vegan-friendly hotspot. Later meer hierover!

April in pictures - Maandoverzicht Mint Green Mind

Ook deze maand postte ik weer een aantal lekkere gerechtjes op Instagram. Je kunt mij trouwens hier volgen.

Linksboven: Carrot cake! Deze had ik al eerder gemaakt en deelde het recept toen op m’n blog. Inmiddels heb ik hem al meerdere keren gemaakt, zo lekker is ‘ie!
Rechtsboven: Butternut squash, couscous, een frisse salade en wat leftover champignons. Geïnspireerd door Judith.
Linksonder: Chili sin carne, hasselback aardappelen met edelgistvlokken en guacamole.
Rechtsonder: Dahl met zoete aardappel en aubergine. Niet zo fotogeniek, maar wel heeeel lekker! Het recept vond ik op feelgoodbyfood.nl.

Groene cadeaus voor moederdag - Mint Green Mind

Vorige week kwam er een leuk lijstje online met groene cadeautjes voor moederdag. Over een week is het al zo ver. Heb jij al een mooi cadeau voor jouw moeder gevonden?

7 thoughts on “April in pictures”

  1. Ik ben benieuwd naar je artikel over die hotspot in Gent! Allemaal hele leuke foto’s en het eten ziet er ook al-le-maal heerlijk uit <3 Ik ben je ook gaan volgen op Instagram, deed ik blijkbaar nog niet… Oeps X

  2. Leuk hoor, deze fijne dingen uit april! Wat heb je lekker veel leuke dingen gedaan, en lekker gegeten haha! Ik ben erg benieuwd naar de vegan hotspot in Gent, ik ben van plan er af te studeren en dan is het kennen van zo’n toffe hotspot natuurlijk niet mis :).
    Ook de potluck en de meetup bij Heavenly Cupcakes zien er zo fijn uit!
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *