April in pictures
Overig

April in pictures

Een nieuwe maand, dus tijd voor een nieuw maandoverzicht!

April in pictures

Begin april ging ik met Dana een weekendje naar Amsterdam. Tenminste.. dat was het plan. Alle hotels waren volgeboekt, dus gingen we op zoek naar een hotel in een andere stad. Den Haag dan maar.. Daar zat ook bijna alles vol, behalve één hotel: het Delta Hotel. Die hadden we dus snel geboekt.

Helaas kan je bij Booking.com dus gewoon hotels boeken die niet meer bestaan, want toen wij voor de deur van het hotel stonden, kwamen we erachter dat er op deze plek inmiddels al vijf maanden appartementen te koop stonden.

Gelukkig konden wij uiteindelijk bij mijn ouders slapen. Maar als je niemand kent in Nederland, heb je dus pech, want zoals ik al zei, zaten verder alle hotels helemaal vol.

We bleven wel nog even in Den Haag. We aten een Dutch Weed Burger bij een strandtentje in Scheveningen, wandelden over de boulevard en gingen daarna richting het metropool Hellevoetsluis voor onze overnachting.

April in pictures

De volgende dag gingen we dan eindelijk naar Amsterdam. Het was prachtig weer! Waarschijnlijk de warmste dag van de maand.

April in pictures

We huurden een fiets en crossten heel Amsterdam door. We haalden take-away vegan taartjes bij Beter & Leuk en aten het op in het Vondelpark. Natuurlijk aten we nog veel meer lekkers, maar dat komt binnenkort online!

April in pictures

Toen ik weer in België was, kocht ik een tweedehands Fitbit en gingen we natuurlijk gelijk de eerste dag een lange wandeling maken om aan de 10.000 stappen te komen. We beklommen de mijnterril in Genk en hadden uitzicht over een mooi stukje Belgisch Limburg.

April in pictures

Bij de kringloopwinkel kochten we heel veel fotolijstjes voor onze fotomuur naast de trap (waar Jens een super veilige constructie bouwde om te kunnen verven). We willen de muur uiteindelijk helemaal vol hangen met leuke foto’s, grappige kaartjes en mooie illustraties.

April in pictures

We kochten ook nog wat bloempotjes voor m’n aloë vera stekjes. Deze zaten eerst allemaal in één pot. Nu hebben ze weer wat ruimte om verder te groeien. Ik weet alleen nog niet zo goed wat ik met al deze planten ga doen..

April in pictures

En de andere potjes ga ik gebruiken voor mijn nieuwe hobby: macramé plantenhangers maken! Ik had dit al zo vaak voorbij zien komen op Pinterest en Instagram, en het blijkt eigenlijk heel makkelijk te zijn. Na een paar YouTube-filmpjes (en met wat scoubidou-ervaring) lukte het me al om deze twee hangers te maken.

Ik heb trouwens nog een nieuwe creatieve hobby sinds vorige maand. Ik heb namelijk een bullet journal gekocht. Foto’s komen misschien later, want ik ben er nu nog niet heel tevreden over.

April in pictures

Vorige week was ik weer een paar dagen in Nederland, want mijn zusje was jarig, het was Koningsdag en ik zou naar een bloggers meet-up gaan (maar helaas was ik toen ziek).

Op Koningsdag werd mijn neefje 18, dus daar gingen we even langs. In hun tuin huppelt een heel lief konijntje rond. Dit is denk het het allerpluizigste konijn dat ik ooit heb gezien. Zo cute!

April in pictures

We hebben ook nog even door het dorpje gewandeld waar zij wonen. Kijk hoe leuk die huisjes zijn!

April in pictures

‘s Avonds aten we in het restaurant waar ik vroeger heb gewerkt en waar mijn zusje nu werkt. Het is een echt vleesrestaurant, maar het was geen probleem om iets veganistisch voor mij te maken. Ik kreeg een mega grote wrap met heel veel groenten en walnoten. Heel lekker!

April in pictures

Natuurlijk maakte ik zelf ook weer een paar lekkere gerechtjes deze maand. Deze heb je waarschijnlijk al voorbij zien komen als je mij volgt op Instagram.

Linksboven: Smoothiebowls van De Groene Meisjes en A Cup Of Life.
Rechtsboven: Bamisoeeeeeep!
Linksonder: Curry met homemade naanbroodjes.
Rechtsonder: Appeltaart van de Vegan Challenge. We aten dit met soja vanille-ijs van ‘t IJsboerke (heel lekker) en Soyatoo slagroom (heel vies!). Zoek je lekkere vegan slagroom? Koop dan die van Schlagfix en niet deze. Bah.

Wat was jouw hoogtepunt van de afgelopen maand?

Lees ook:
April in pictures 2016
Fotoverslag Vegan Surf Camp
Pitabroodjes met falafel en 2 soorten hummus

6 thoughts on “April in pictures”

 1. Hoi Djuli,
  Zoek je nog eens een hotelovernachting of misschien een complete vakantie?
  Boek dan bij Veggietravel. ANVR en SGR voorwaarden en garanties en dezelfde prijzen als je direct bij de touroperators zult vinden.
  Geen nare verrassingen dus….

 2. Leuke foto’s! Wel balen van dat hotel zeg…
  Ik wil ook graag een aloë vera plant in huis, misschien zelfs ook wel meerdere. Ze zien er leuk uit en je kunt ze voor zoveel dingen gebruiken 🙂

 3. Yay, macramé – zo leuk en verslavend!

  Mijn zus is er super goed in, ik moet nog oefenen!

  Leuk overzichtje…
  Ik moet mijn Aloë planten ook eens splitsen… even op mijn to do lijst!

 4. Ahh al het eten ziet er super lekker uit! Ik herken de plantjes struggle haha. Heb overal planten staan…maar waar ik ze kwijt moet ? 😉 Wat levensgevaarlijk trouwens die verf constructie haha.

 5. Super leuk zeg! Het lijkt wel zomer als ik naar je foto’s kijk. Dat van het hotel vind ik nog steeds zo bizar zeg, gelukkig is alles goed gekomen en hebben jullie het leuk gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *