7 groene Instagrammers die je moet volgen
Overig

7 leuke groene Instagram accounts

Ik hou van Instagram! Ik vind het altijd leuk als iemand een bepaald thema op Instagram heeft. Je hebt de fitgirls, de beautybloggers en de foodies, maar de leukste vind ik natuurlijk de groene accounts van de vegans en de zero-wasters. Vandaag deel ik mijn favoriete groene Instagrammers met jullie.

7 groene Instagrammers die je moet volgen

1. Girlforacleanworld
Monica reist door Azië zonder plastic te gebruiken. Dat lijkt me ontzettend lastig. Vorig jaar ben ik ook in Azië geweest en omdat het kraanwater daar niet drinkbaar is, kocht ik heel veel flesjes water. Maar Monica ziet dat als een uitdaging en het lukt haar heel goed. Heel interessant om te volgen!

 

7 groene Instagrammers die je moet volgen

2. Thezerowastevegan
Hayden is vegan en dat is natuurlijk sowieso al groen. Maar daarnaast is ze ook zero-waster. Dat houdt in dat ze probeert om helemaal geen afval te produceren. Ik ben zelf ook veel bezig met afval verminderen, maar ik ben nog lang niet zo ver als Hayden. Heel inspirerend!

 

7 groene Instagrammers die je moet volgen

3. Gittemary
Gittemary is een Deense blogger. Ze is helaas geen veganist, maar ze is wel heel bewust bezig met waar haar eten vandaan komt. Ze probeert, net als Hayden, zero waste te leven. Op haar account vind je foto’s van haar verpakkingsvrije aankopen, zero waste receptjes en heel veel mooie selfies.

 

7 groene Instagrammers die je moet volgen

4. Ikbenirisniet
Iris is een Nederlandse blogger en deelt op ikbenirisniet.nl lekkere vega(n) recepten, de leukste filmtips en (vaak supermakkelijke) groene tips. Op Instagram vind je veel foto’s van haar schattige konijn, die helaas een paar weken is overleden. Deze week heeft ze een hondje geadopteerd, dus we kunnen weer heel veel huisdierfoto’s verwachten.

 

7 groene Instagrammers die je moet volgen

5. Krommunity
Dagelijks wordt er ontzettend veel groente weggegooid. Veel ervan wordt niet verkocht omdat het niet mooi genoeg is, terwijl het prima eetbaar is. De mensen van Krommunity willen daar iets aan doen. Via social media willen ze mensen inspireren om voedselverspilling tegen te gaan. Ze verkopen Kromkommer-soepjes en ze organiseren elk jaar het ‘Bijna Waste Geweest Feest.’ Op Instagram delen ze regelmatig foto’s van gekke groenten. De paprika en komkommers hierboven zien er toch geweldig uit?

 

7 groene Instagrammers die je moet volgen

6. Merelgroenemeisjes
Als je mijn blog leuk vindt, dan ken je De Groene Meisjes vast ook wel. Ze delen de lekkerste vegan recepten en allerlei andere tips en artikelen over groener leven. Naast hun blog zijn ze ook heel actief op Instagram. Vooral Merel. Ze is de laatste tijd ook veel aan het Snapchatten (gebruikersnaam: degroenemeisjes).

 

7 groene Instagrammers die je moet volgen

7. Jamiegroenemeisjes
Jamie is de andere helft van De Groene Meisjes, maar dan iets meer 80s. En inmiddels ook wel professioneel food photographer te noemen. Op Instagram deelt ze vooral veel foto’s van de recepten die ze voor De Groene Meisjes heeft gemaakt.
Edit: Jamie blogt inmiddels niet meer voor De Groene Meisjes. Haar account heet nu jamiesveganfood.

Kende je deze Instagram accounts al? En ken jij nog groene Instagrammers die ik moet volgen? 

 

Lees ook:
Groen boodschappen doen
6 Zero Waste producten
De leukste Nederlandstalige vegan blogs

16 thoughts on “7 leuke groene Instagram accounts”

      1. Just read Mary-Ellen Mullane’s book Once on Road. Beautifully observed characters. I could not put it down. Women’s stories on women and humanity: Words Uncorked brought them together. I loved hearing the women’s voices and their stories.Carole Peters

  1. Wat een leuke blog heb je! Ik volgde al deze accounts al, behalve die eerste. Dus die ik heb ik meteen toegevoegd. Ik denk namelijk dat we wel een beetje dezelfde interesses hebben, als ik het zo zie.

  2. Wat een fijn bericht dit. Ik ben gek op Instagram en nog meer fijne vegan/duurzame accounts zijn alleen maar welkom natuurlijk :). Iris, Merel en Jamie volg ik al wel, maar de rest ken ik nog niet! De foto’s van Glittermary ziet er zo mooi uit, wauw wat zijn dat fijne foto’s. En wat tof dat Monica van Girlforacleanworld door Azië reist zonder plastic te willen gebruiken. Zo ontzettend knap en inspirerend! En wat betreft minder verspillen kan ik nog wel wat leren, dus thezerowastevegan is vast een fijn account voor mij. Ik heb onlangs wel het fijne boek ‘Niets verspillen doe je zo’ gekocht en daar staan ook super handige tips in! Ik heb alleen het idee dat het samenwonen met huisgenootjes me wel minder motiveert, maar alle beetjes helpen natuurlijk.
    Liefs! & je snapt dat ik deze accounts nu wel ga volgen natuurlijk ;). & jouw account ben ik ook gaan volgen, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *