6 producten die je helpen om minder afval te produceren
Overig

6 Zero Waste producten

Mensen die Zero Waste leven, gooien helemaal geen afval weg. Alles wordt zonder verpakking gekocht of hergebruikt. Zo ver ben ik zelf nog lang niet, maar ik ben er wel bewust mee bezig. Deze 6 herbruikbare producten helpen je om minder afval te produceren.

6 producten die je helpen om minder afval te produceren

1. Foodhuggers
Deze Foodhuggers zag ik voor het eerst bij Iris. Omdat zij er zo enthousiast over was (en omdat ze er superleuk uitzien), heb ik ze ook besteld. De Foodhuggers gebruik je om je half opgemaakte groenten en fruit te bewaren in de koelkast. Je hebt geen vershoudfolie meer nodig en je eten blijft langer houdbaar. Zo gooi je ook nog eens minder voedsel weg.

De Foodhuggers en Avocadohuggers zijn te koop op de webshop van Babongo.
 6 producten die je helpen om minder afval te produceren

2. Broodzakken van bag-again
In België moet je bij bijna elke supermarkt je brood zelf in een snijmachine doen en daarna in een papieren zak. In Nederland heb ik dat nog nooit gezien, dus deze tip is vooral heel handig voor de Belgen die mijn blog lezen, maar Nederlanders kunnen ze natuurlijk ook gebruiken bij de Turkse bakker of om losse broodjes in te doen.
Deze herbruikbare broodzakken zijn gemaakt van biokatoen en kunnen ook in de vriezer. Wij eten ongeveer drie broden per week, dus sinds we deze broodzakken gebruiken, gooien we veel minder papier weg.

Ik heb ze besteld op Kitchenhugs.nl.

6 producten die je helpen om minder afval te produceren

3. Re-Sacks
Re-Sacks zijn er in verschillende maten. Ik heb de kleinste maat en die zijn heel handig voor kleine dingen, zoals nootjes, cherrytomaten, boontjes en lychees. Deze katoenen zakjes gebruik ik in de supermarkt in plaats van de gratis plastic zakjes.
Tip: laat de lege zakjes in je boodschappentas zitten zodat je ze niet vergeet mee te nemen naar de supermarkt.

Ik heb de Re-Sacks gekocht bij Content in Leuven, maar ze zijn ook te koop via Babongo.

6 producten die je helpen om minder afval te produceren

4. Dopper
Laten we stoppen met het gebruiken van plastic flesjes! Een herbruikbare waterfles is veel milieuvriendelijker en ziet er ook nog eens leuker uit. Deze Dopper kocht ik op het Viva Las Vega’s Food Festival. Je kunt ze kopen via de website van Dopper. Je kunt daar ook je eigen customized Dopper bestellen.

6 producten die je helpen om minder afval te produceren

5. Herbruikbaar bakpapier
Ideaal voor mensen die veel van bakken houden: herbruikbaar bakpapier. Je kan dit gewoon afwassen en hergebruiken. Ik heb het gekocht in de supermarkt voor €4. Als je even googlet, vind je wel een aantal webshops die dit ook verkopen.

6 producten die je helpen om minder afval te produceren

6. Divacup
Een menstruatiecup is een duurzaam alternatief voor maandverband en tampons. Als je nu voor het eerst van een menstruatiecup hoort, vind je dit waarschijnlijk een heel raar idee. Dat vond ik namelijk ook toen ik dit twee jaar geleden voor het eerst zag, maar na wat research bleek het toch wel heel handig te zijn. De cup kun je namelijk inhouden tijdens het slapen en sporten en je hoeft hem maar twee keer per dag te legen. Het is een stuk beter voor je portemonnee, want je hoeft het ding maar één keer aan te schaffen. Daarnaast is het natuurlijk veel milieuvriendelijker, omdat je geen tampons, maandverband en inlegkruisjes meer weggooit. Ik ben er tot nu toe heel tevreden over.

Er zijn twee verschillende maten verkrijgbaar. Type 1 is voor vrouwen onder de 30 die geen vaginale bevalling hebben gehad. Type 2 is voor vrouwen boven de 30 en vrouwen onder de 30 die wel een vaginale bevalling hebben gehad. Hier vind je meer informatie over de Divacup.

Welke herbruikbare producten gebruik jij om minder afval te produceren?

In dit artikel staan affiliate links.

Lees ook:
Groen boodschappen doen
Verpakkingsvrij winkelen bij Content in Leuven
6 inspirerende zero waste Instagrammers

10 thoughts on “6 Zero Waste producten”

  1. Ooo, die avocadohuggers zouden voor mij wel echt heel handig zijn. Wikkel ze meestal in aluminiumfolie, maar dat is niet echt ideaal. Flesjes recycle ik sowieso al! Overigens lijkt zo’n menstruatiecup mij niets, maar ieder zijn ding 😉

  2. Die huggers kende ik nog niet! Wat zien ze er leuk uit. Die zakjes heb ik ook, maar voor brood vond ik dat niet zo handig én die voor de groenten vergeet ik té vaak 🙁 Ik heb ook herbruikbare maandverbanden.

  3. Onze bakker wil zijn brood niet meegeven in mijn linnen zakje, maar ik heb er eigenlijk stomgenoeg nooit aan gedacht om dan maar in de supermarkt mijn brood te halen! Bedankt voor de tip! Mijn afvalvrije tip: cupcakes bakken in herbruikbare silliconen vormpjes en eigen doosjes meenemen naar frituur, chinees, broodjeszaak en slager!

  4. Ahhh leuk! Ik ben helemaal fan van het hele ‘zero waste ding’. De foodhuggers stonden al op mijn lijstje, maar het herbruikbare bakpapier kende ik niet. Er zijn no 1001 dingen die ik aan kan passen in mijn levensstijl en ik ben bij lange na geen Lauren Singer maar ik merk dat kleine aanpassingen al een verschil maken. En buiten dat ‘Zero waste’ ( in mijn geval less waste 😉 ) veel beter is voor het milieu; is het ook overzichtelijker en op de langere termijn is het geldbesparend. Thanks voor je artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *