5 vegan hotspots in Lissabon - Mint Green Mind
Eco Travel Portugal

5 vegan hotspots in Lissabon

Vorige week waren Jens en ik in Lissabon om een vriendin die daar woont te verrassen voor haar verjaardag. En ach, als we er dan toch zijn, moeten we ook gelijk de vegan eettentjes maar eens testen toch?

We waren maar 2 hele dagen in Lissabon; maandagavond kwamen we aan en donderdagochtend vlogen we alweer terug. Maar die 2 dagen waren genoeg om een goede indruk te krijgen van de stad. En ik was na 2 dagen sightseeing eigenlijk ook al helemaal uitgeput van al die heuvels.

Gelukkig hebben we genoeg lekkere dingen gegeten en leuke winkeltjes ontdekt. Ik deel er vandaag een paar met jullie. En onderaan deze blogpost vind je nog veel meer eet- en leestips voor een citytripje naar Lissabon.

Sama SamaSama Sama - 5 vegan hotspots in Lissabon - Mint Green Mind

Sama Sama - 5 vegan hotspots in Lissabon - Mint Green Mind

Sama Sama - 5 vegan hotspots in Lissabon - Mint Green Mind

De eerste lunch haalden we bij Sama Sama, een vegetarische crêpebar met veel vegan opties. Alle crêpes worden gemaakt met vegan beslag, maar sommige toppings zijn niet vegan. Je kan kiezen uit 6 hartige crêpes en 4 zoete. Wij gingen allebei voor een hartige met een vegan cheese crust. Mmm!
Dit hele zaakje is trouwens maar een paar vierkante meter groot, dus het is echt alleen voor take-away. Gelukkig zit het op maar 3 minuten lopen van het water, dus daar hebben wij gezellig gezeten en onze crêpes opgegeten.

Sama Sama
Travessa do Corpo Santo 7, Lissabon
Facebook / Instagram

Jardim das CerejasJardim das Cerejas - 5 vegan hotspots in Lissabon - Mint Green Mind

Jardim das Cerejas - 5 vegan hotspots in Lissabon - Mint Green Mind

‘s Avonds aten we bij Jardim dos Cerejas, een vegan all-you-can-eat buffetrestaurant die ik op Happy Cow had gevonden. Laat je niet afschrikken door de bijzondere paarse inrichting van dit restaurant, want het eten is hier wel ontzettend lekker en heel goedkoop! Voor onbeperkt opscheppen van het buffet betaal je €9,50. De drankjes en desserts zitten niet bij die prijs inbegrepen, maar die zijn ook helemaal niet duur. Voor sommige drankjes betaal je minder dan 1 euro!

Jardim das Cerejas
Calçada Sacramento 36, Lissabon
Facebook

Aloha CaféAloha Café - 5 vegan hotspots in Lissabon - Mint Green Mind

Aloha Café - 5 vegan hotspots in Lissabon - Mint Green Mind

Aloha Café - 5 vegan hotspots in Lissabon - Mint Green Mind

Aloha Café - 5 vegan hotspots in Lissabon - Mint Green Mind

De volgende dag lunchten we bij Aloha Café, een gezellig vegan lunchzaakje met muren in mijn lievelingskleur. Op de kaart staan burgers, wraps, salades, smoothies en suikervrije desserts. Jens ging voor een tofuburger en ik nam een wrap, ook met tofu, en kreeg er lekkere groentechips bij.
We kochten ook een stukje salame (chocoladecake) die we later opaten in een strandstoel aan het water met een theetje in de ene had en een boek in de andere. Dat was het allerfijnste moment van de vakantie.

Aloha Café
Rua do Monte Olivete 20, Lissabon
Facebook / Instagram

The Food TempleThe Food Temple - 5 vegan hotspots in Lissabon - Mint Green Mind

The Food Temple - 5 vegan hotspots in Lissabon - Mint Green Mind

The Food Temple - 5 vegan hotspots in Lissabon - Mint Green Mind

The Food Temple - 5 vegan hotspots in Lissabon - Mint Green Mind

De laatste avond aten we bij The Food Temple. Hier moest ik heen want volgens Heleen mocht ik dit absoluut niet missen! En ze had gelijk. Het was heerlijk!
Dit restaurantje zat vrijwel naast onze AirBnB, maar we waren er al een paar keer langsgelopen zonder het zien, want vanaf de buitenkant zie je alleen een blauwe deur en geen ramen. Maar het is ontzettend populair. Er bleven maar mensen binnenkomen. Ik was dan ook blij dat ik had gereserveerd.
Het menu verandert steeds en bestaat altijd maar uit 1 soort soep, een paar kleine hapjes en 1 hoofdgerecht die je met elkaar deelt. Daarna heb je nog keuze uit 3 verschillende desserts.
Alles was hier super lekker! Het is ook heel cozy, want er zijn maar een paar tafeltjes en er is een (piepkleine) open keuken. In de zomer hebben ze een terras op de trap voor de deur, wat er zo uitziet. Echt super leuk! Maar daar was het nu helaas iets te koud voor, dus daar moeten we nog eens voor terugkomen in de zomer.

The Food Temple
Beco do Jasmim 18, Lissabon
Website / Facebook

Sapato VerdeSapato Verde - 5 vegan hotspots in Lissabon - Mint Green Mind

Sapato Verde - 5 vegan hotspots in Lissabon - Mint Green Mind

Sapato Verde - 5 vegan hotspots in Lissabon - Mint Green Mind

Als laatst heb ik nog een leuk winkeltje die ik met jullie wil delen. Ik had dringend nieuwe schoenen nodig en omdat ik alleen vegan en fair trade schoenen wil kopen waar ook nog eens m’n steunzolen in moeten passen, moet ik vaak op zoek naar kleine speciale winkeltjes. Via Google vond ik Sapato Verde (Groene Schoen) en kocht er de perfecte simpele zwarte schoenen.
Naast schoenen verkopen ze hier ook kleding, tassen, ondergoed, beautyproducten en zelfs verse groenten en fruit. Er is ook een klein hoekje waar je kan zitten en een taartje kan eten. Het is dus een soort schoenenzaak/biowinkel/lunchtentje in één.

Sapato Verde
Rua das Chagas 31-33, Lissabon
Website / Facebook / Instagram

Andere vegan(-friendly) restaurantjes waar wij geen tijd meer voor hadden:

  • Ao 26 – Vegan Food Project – Hier wilden we gaan eten, maar er stond zo’n lange rij dat we maar ergens anders naartoe zijn gegaan. Reserveren is hier dus aan te raden.
  • Terra – Vegan buffet restaurant
  • In Bocca al Lupo – Bio pizzeria met veel vegan en glutenvrije opties
  • PSI – Vegetarisch restaurant met Aziatisch tintje
  • Foodprintz – Vegan café en yogastudio

Nog meer lezen over leuke plekken in Lissabon? Lees dan ook deze blogposts:

Lees ook:
Groene hotspots in Málaga en Sevilla
Vegan(-friendly) hotspots in Stockholm
Groene hotspot in Palma de Mallorca: Bagel

9 thoughts on “5 vegan hotspots in Lissabon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *