3 groene hotspots in Leuven
België Eco Travel

3 groene hotspots in Leuven

Sinds ik in België woon, kom ik regelmatig in Leuven. Het is een supergezellige stad met heel veel restaurantjes en cafés. Er komt ook steeds meer aanbod voor vegetariërs en veganisten. Vandaag deel ik drie van mijn favoriete vegan hotspots in Leuven.

VegaVerso
3 groene hotspots in Leuven

Het allerleukste aan VegaVerso (naast de kleurrijke cupcakes) is de enorm uitgebreide menukaart. Van een broodje (vegan) tonijnsalade tot een falafelsalade en een hele lijst met speciale warme dranken; als veganist had je nog nooit zo veel keuze. Ik ging voor een seitan-curry wrap en een homemade rooibos ijsthee. Ik kreeg uiteindelijk de helft mee naar huis, omdat het zo veel was. Je gaat hier echt niet met honger weg.

Een leuke plek om eens te komen lunchen. Er hangt een fijne sfeer en dat komt vooral door de gezellig ingerichte zithoek en de twee lieve vrouwen die hier werken.

Edit: VegaVerso bestaat helaas niet meer.

3 groene hotspots in Leuven

3 groene hotspots in Leuven


Shavt
3 groene hotspots in Leuven

Shavt is een vegan winkeltje waar kaas, vleesvervangers, koekjes, chocola, ijs, wijn en zelfs cosmeticaproducten verkocht wordt. Kobe maakt zelf ook heerlijke kaasjes en hij is altijd heel behulpzaam. Als je nog niet zo veel vegan producten kent, zal hij je graag helpen om wat uit te zoeken.

Mijn aanraders zijn de Violife Cheese for Pizza en Shavt’s Herby. De eerste smelt heel goed, dus is niet alleen lekker op pizza, maar ook op een tosti of over nachos. De Herby is een zelfgemaakt kaasje van Kobe die heel lekker is op brood of om een sausje mee te maken.

Edit: De Shavt-winkel bestaat ook niet meer.

3 groene hotspots in Leuven

3 groene hotspots in Leuven

3 groene hotspots in Leuven


Loving Hut Veganerie
3 groene hotspots in Leuven

The Loving Hut komt je misschien bekend voor. Het is een internationale vegan fastfood keten met restaurants over de hele wereld (Parijs, Madrid, Perth, San Diego, Honolulu en ga zo maar even door). Leuven heeft zelfs twee vestigingen! De eerste zit in de Tiensestraat en deze Veganerie aan het Rector de Somerplein is er vorig jaar bij gekomen.

Op het menu staan burgers, soepen, salades, wraps en nog wat andere snack. Er is ook een klein winkeltje met vegan ijs, drankjes, chocola en energierepen (Clif Bars!). Op de bovenste verdieping is het heel leuk ingericht met nog wat tafeltjes, een zithoek en mooie afbeeldingen van dieren op de muur. Boven zit ook een een klein winkeltje verstopt die kleding en tassen van Bazaar de Luxe verkoopt.

Edit: Het winkeltje van Bazaar de Luxe zit niet meer in de Veganerie. Je kan de spullen natuurlijk nog wel kopen via hun webshop en op alle vegan events. De Loving Hut in de Tiensestraat is ook gesloten. 

3 groene hotspots in Leuven

3 groene hotspots in Leuven

3 groene hotspots in Leuven

3 groene hotspots in Leuven

Loving Hut Veganerie
Rector De Somerplein 13, Leuven
Facebookpagina Loving Hut Veganerie
Ma – za: 12:00 – 20:00
Zo: gesloten


Drie absolute aanraders dus! Wat mij vooral opviel, was dat bij alle zaakjes supervriendelijke mensen werken. De sfeer is overal zo goed. Sowieso is Leuven een geweldige stad, maar let op: op zondag is hier in bijna alles gesloten. Houd daar rekening mee als je een bezoekje aan Leuven wilt brengen.

Als je na het lezen van deze tips al niet meer kan wachten om een treinticket naar Leuven te boeken, dan heb ik goed nieuws voor je; dit was nog lang niet alles! Stay tuned voor deel 2!

Lees ook: 
3 groene hotspots in Leuven #2
Groene hotspot in Gent: Moor & Moor
Verpakkingsvrij winkelen bij Content in Leuven

10 thoughts on “3 groene hotspots in Leuven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *