3 groene hotspots in Leuven, deel 2
België Eco Travel

3 groene hotspots in Leuven #2

Leuven is een geweldige stad voor vegans! Gent is waarschijnlijk de meest vegan-friendly stad van België, maar Leuven komt op een mooie tweede plaats. Zeker een bezoekje waard. Vandaag deel ik weer 3 toffe vegan-friendly hotspots in Leuven.

Noordoever
3 groene hotspots in Leuven, deel 2

Noordoever is een vegetarisch en biologisch restaurant aan de Vaartkom, dat een steeds hipper imago krijgt doordat er meer en meer van dit soort tentjes openen. Dit restaurant heeft hetzelfde concept als Spirit in Rotterdam (daar moet je ook een keer geweest zijn!). Je kunt zelf je bord vullen en dan laten wegen bij de bar, waar je ook je drankje bestelt. Je betaalt per 100 gram. Een geweldige oplossing tegen voedselverspilling, vind ik. 80% van al het eten bij Noordoever is vegan, en dat staat altijd goed aangegeven. De dessertjes en verse sapjes moet je zeker ook eens proberen! Die zijn ook super lekker.

3 groene hotspots in Leuven, deel 2

3 groene hotspots in Leuven, deel 2

3 groene hotspots in Leuven, deel 2

3 groene hotspots in Leuven, deel 2

Noordoever
Vaartkom 17A, Leuven
Website
Ma – za: 10:00 – 23:00
Zo: gesloten


Greenway Leuven3 groene hotspots in Leuven, deel 2

Greenway is een vegetarische keten met meerdere vestigingen in België. Bij sommige supermarkten kun je ook vleesvervangers kopen van dit merk (denk aan falafel, stoofvlees en vegan kipstukjes). De producten die ik tot nu toe heb geprobeerd, waren allemaal heel lekker.
Het restaurant in Leuven ligt in de Parijsstraat, achter de Oude Markt. Middenin het centrum dus. Op de menukaart staan burgers, salades, pasta’s, wraps en een aantal desserts. Ongeveer de helft is vegan. De Mexicaanse burger met jalapeño en guacamole is sowieso een aanrader! Ze verkopen hier vaak ook de prachtige taarten van Flockfoods (zoals de Oreotaart hieronder), die allemaal vegan zijn.

3 groene hotspots in Leuven, deel 2

3 groene hotspots in Leuven, deel 2

3 groene hotspots in Leuven, deel 2

3 groene hotspots in Leuven, deel 2

Greenway
Parijsstraat 12, Leuven
Website
Ma – za: 11:00 – 21:00
Zo: gesloten


Mykene3 groene hotspots in Leuven, deel 2

Restaurant Mykene is de ideale plek voor als je met je vleesetende familie uit eten wilt gaan maar zelf ook nog lekker vega(n) wilt eten. Bij dit restaurant heb je zo veel keuze! Vlees, vis, vegetarisch, vegan en zelfs raw is hier allemaal mogelijk. Ik vind dat alle “normale” restaurants wat kunnen leren van Mykene. Hoe handig zou het zijn als elk restaurant minimaal één vegan gerecht op de kaart had staan? Bij Mykene heb je zelfs vrij veel keuze als veganist. En het staat allemaal super duidelijk aangegeven.
Ze doen hier echt hun best voor vegans. Dat is zo leuk om te zien! Als je aangeeft dat je vegan eet, brengen ze olijfolie voor bij het brood, in plaats van kruidenboter. En ze hebben zelfs vegan mayo voor bij de friet.
Ik nam deze keer een voorgerechtje in plaats van een hoofdgerecht, omdat ik zo veel zin had in een dessert! Ik nam de aquafaba chocolademousse (gemaakt van kikkererwtenvocht dus!). Gelukkig koos Jens ook voor een vegan dessert, zodat we konden delen. Hij bestelde ijs van amarenakers met chocoladesaus. Het was allemaal heel erg lekker. Wij zijn fan!

3 groene hotspots in Leuven, deel 2

3 groene hotspots in Leuven, deel 2

3 groene hotspots in Leuven, deel 2

Mykene
Muntstraat 44, Leuven
Website
Ma – zo: 12:00 – 14:30 en 17:30 – 22:00


Let op: ben je van plan om Leuven te bezoeken? Houd er dan rekening mee dat Leuven (en de rest van België) op zondag uitgestorven is. Zelfs de horeca. Het is geen super grote stad, dus je hebt genoeg aan een vrijdagavond en zaterdag om alles te kunnen zien.

Lees ook:
3 groene hotspots in Leuven #1
Verpakkingsvrij winkelen bij Content in Leuven
Vegan(-friendly) hotspots in Stockholm

9 thoughts on “3 groene hotspots in Leuven #2”

  1. Het is bijna 2 jaar geleden dat ik bij Mykene at (toen viel het me al op dat er vegan opties waren) maar de kaart is nog veel uitgebreider dan toen! Wauw, heel leuk om te weten 🙂 Van een bezoekje aan Noordoever moet ik na de examens echt eens werk maken! X

  2. Je hebt ook nog de Loving Hut Veganerie, deze is gelegen op het Fochplein. Helemaal vegan en je kan er ook veel lekkers kopen! Zeker eens proberen 🙂

  3. Wat een geweldige plekjes. Hoe tof is dat concept om per 100 gram te betalen, ik had er nog nooit eerder van gehoord, maar geniaal bedacht. Mooie foto’s heb je ook gemaakt!

    1. Dankje! Ja echt een heel leuk idee. Spirit in Rotterdam is ook heel tof 🙂 En in Brussel zit het restaurant Moonfood, waar je volgens mij ook per 100 gram betaalt. Maar daar ben ik nog niet geweest.

  4. Oeh leuke tips! Zeker ook wel om te onthouden Vind dat eerste concept erg interessant! Ik ben ooit in Leuven geweest, maar toen was het inderdaad uitgestorven dus ik denk dat dat op een zondag is geweest, haha. Ik dacht tot nu eigenlijk dat het dus een saaie stad was, maar ik was er blijkbaar dus gewoon op het verkeerde moment. :’)

  5. Het ziet er allemaal zo heerlijk uit! Ik ben dus nog nooit in België op vakantie geweest, alleen doorheen gereden. Terwijl ik wel in de “Belgische buurt” van Amsterdam woon, haha. Een paar minuten van mijn huis is de Leuvenstraat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *