3 groene hotspots in Berlijn #1
Duitsland Eco Travel

3 groene hotspots in Berlijn #1

Deze week gingen we eindelijk naar Berlijn. Hier keek ik al weken naar uit omdat ik wist dat het echt een Vegan Paradise zou zijn. Vandaag deel ik drie van die vegan hotspots met jullie.

The Bowl3 groene hotspots in Berlijn #1

Dit restaurantje werd me het vaakst aangeraden als ik vroeg naar de favoriete hotspots van anderen. En gelijk hebben ze! Alles is hier vers, gezond en heel lekker. Ook 100% vegan en glutenvrij trouwens.
Zoals de naam al doet vermoeden, wordt alles hier geserveerd in een kommetje. Je kan kiezen uit verschillende salades en sides. Wij namen de local bowl met allemaal seizoensproducten en drie bijgerechten: avocado slices, sweet potato fries en cucumber salad. En het was allemaal heerlijk!
Ik heb hier ook de lekkerste chai latte ooit gedronken. Het grapefruitsapje dat Jens nam, was meer een gembersapje. Niet echt een aanrader. Ga gewoon voor de chai. 😉

The Bowl zit trouwens boven de veganistische supermarkt Veganz. Ik zag hier zo veel lekkere dingen, maar het kon allemaal niet mee in m’n handbagage. Balen!

3 groene hotspots in Berlijn #1

3 groene hotspots in Berlijn #1

3 groene hotspots in Berlijn #1

3 groene hotspots in Berlijn #1

The Bowl
Warschauer Straße 33, Berlijn (Friedrichshain)
Website / Facebook / Instagram

Chaparro3 groene hotspots in Berlijn #1

Chaparro is een klein Mexicaans restaurantje in Kreuzberg, vlakbij onze Airbnb. Je stelt hier zelf je gerecht samen. Na de basis kun je kiezen voor 6 verschillende vullingen, waarvan er 3 vegan zijn. Ik ging voor de torta met soja-chorizo. Later zag ik dat je ook kon kiezen voor gebakken cactusbladeren. Wow, dat had ik moeten nemen!

Dit restaurantje is een aanrader als je zin hebt in een snelle hap en niet te veel geld wilt uitgeven. De gerecht zijn simpel, maar wel heel lekker.

3 groene hotspots in Berlijn #1

3 groene hotspots in Berlijn #1

3 groene hotspots in Berlijn #1

Chaparro
Wiener Straße 14-A, Berlijn (Kreuzberg)
Website / Facebook / Instagram

Brammibal’s Donuts3 groene hotspots in Berlijn #1

Een vegan donutshop, daar moest ik wel naartoe! Ja, het was echt net zo lekker als hoe het eruit ziet! Jens en ik kwamen hier ontbijten en deelden een salted caramel hazelnut donut, maple smoked coconut donut en een stuk bananenbrood.
Ik had eigenlijk van elke donut wel een hapje willen nemen, maar misschien moet ik hier gewoon nog maar een keer terugkomen. Sowieso wil ik heel graag een keer in de zomer naar Berlijn, want dan is er nog zo veel meer te doen! Brammibal’s, I’ll be back!

3 groene hotspots in Berlijn #1

3 groene hotspots in Berlijn #1

3 groene hotspots in Berlijn #1

Brammibal’s Donuts
Maybachufer 8, Berlijn (Neukölln)
Website / Facebook / Instagram

Binnenkort komen er nog meer hotspots online! Ben jij wel eens in Berlijn geweest? Wat vond jij de allerleukste plek in de stad?

Lees ook:
Berlijn-inspiratie op Instagram
3 groene hotspots in Leuven
Fotoverslag Vegan Surf Camp

9 thoughts on “3 groene hotspots in Berlijn #1”

  1. Ik MOET nu echt naar Berlijn na jou foto’s! Alles ziet er super lekker uit. Ik ben echt benieuwd hoe die cactusbladeren zouden zijn haha. Is je vriend trouwens ook vegan?

  2. Ziet er echt superlekker uit! Ik wil heel graag een keer naar Berlijn en dan puur voor het eten, haha. Wel heel jammer dat je niet naar Veganz kon, die winkel is echt geweldig. <3

    1. Haha ja, daar keek ik ook het meest naar uit. Er is zoooo veel! Ik ben wel heel eventjes in de Veganz geweest, maar niks gekocht. Maar ik zag dat ze binnenkort ook een paar producten bij de Albert Heijn hebben!

  3. Ik wil ZO GRAAG naar Berlijn, zeker na het lezen van deze blog.. !! Wellicht volgende keer, met de Green Market, die staat ook nog mega hoog op m’n verlanglijstje.. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *