Vegan vanillesaus (voor apfelstrudel)

Vegan vanillesaus voor apfelstrudel

Vorige week was ik op wintersport in Oostenrijk. Dit jaar ging ik voor het eerst mee als vegan. Wist je dat apfelstrudel meestal vegan is?! In de vanillesaus die erbij hoort zit helaas wel ei en/of melk, dus besloot ik een vegan variant te maken. Het recept is heel simpel en je hebt maar 4 ingrediënten nodig.

Vegan vanillesaus voor apfelstrudel

Dit heb je nodig:
– 500ml sojamelk
– 20g maizena
– 40g vanillesuiker
– 1 vanillestokje

Dit moet je doen:
– Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een mes het merg uit het stokje (klik hier voor een video waarin dit wordt laten zien).
– Roer een beetje sojamelk door de maizena tot het een glad mixje wordt.
– Doe dit in de pan en voeg dan de rest van de sojamelk, de vanillesuiker en het merg van het vanillestokje toe. Roer dit goed door.
– Zet de pan op een laag vuurtje tot de saus gaat koken. Laat het dan nog 1 à 2 minuten zachtjes koken, zodat de vanillesaus wat dikker kan worden.

Vegan vanillesaus voor apfelstrudel

Vegan vanillesaus voor apfelstrudel

Tips:
– Neem een beetje vanillesaus mee in een klein potje, zodat je op de berg je eigen vanillesaus kan eten bij je apfelstrudel.
– Tegenwoordig staan bij bijna alle restaurantjes op de berg in Oostenrijk de allergenen vermeld bij elk gerecht. Let als vegan vooral op C (ei) en G (melk). Als deze letters er niet bij staan, is de apfelstrudel vegan.
– Albert Heijn verkoopt ook kant-en-klare apfelstrudel in het vriesvak.
– De vanillesaus is niet alleen lekker bij apfelstrudel, maar ook bij ijs, pannenkoeken, wafels of appeltaart.
– Je kan de saus ongeveer 4 dagen bewaren in de koelkast.

Vegan vanillesaus voor apfelstrudel

Eetsmakelijk!

Lees ook: 
Vegan op wintersport 
Carrot cake pannenkoeken
Review: Lisa goes Vegan kookboek

9 Comment

  1. Ik hou ontzettend van vanille! Nog nooit geprobeerd in combinatie met apfelstrudel, maar op de foto ziet hij er heerlijk uit 😀

  2. Ohh, ik wist helemaal niet dat de meesten vegan zijn! Bedankt voor het delen en het recept lijkt me erg lekker 🙂

    1. Leuk he?! Ik weet het ook pas sinds een paar weken geleden 🙂

  3. Ziet er ontzettend lekker uit!

  4. Oh, yum yum yum!

  5. Dit klinkt echt heerlijk zeg! Wauw wat is je header trouwens ontzettend gaaf! Kijk nu voor het eerst op je blog en ik vind hem echt prachtig!

    1. Wat lief, dankjewel! 🙂

  6. Linda says: Beantwoorden

    Bedankt voor het delen! Net gemaakt en het was heel lekker! (Wel met amandelmelk ipv sojamelk 🤓) En gegeten met apfelstrudel van de Lidl 🙂

    1. Djuli says: Beantwoorden

      Leuk om te horen Linda! Bedankt!

Geef een reactie